Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
8
 
17
 
! Отговори
Един полу-грамотен преди 5 години
Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП като през 1989г. остави България с 15 милиарда долара външен дълг и на икономическото дъно в пълна разруха и недоимък. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма...
90
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко освен герберите е добро за България,всяка партия,а единствената партия която не е зависима от никой е Атака,но в момента и те са хванати в клещи.БСП трябва да се връщат,защото тея смачкаха и избиха народа,диктатурата е непоносима.
89
11
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 5 години
Всичко което произвеждаха заводите, хилядите заводи се продаваше.Или пък ти Специалисте кажи къде е стояла продукцията произвеждана десетки години...
88
8
 
14
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Провалилата се БСП Грешката ти е да мислиш, че БКП/БСП някога изобщо е била нещо различно от мафиотско - бандитска крадлива структура. Идеологията и винаги е била само за парлама. Нашите "комунисти" винаги от самото си създаване са били маши в ръцете на " съветската империя на злото", зинала уста да глътне целия свят. Това им е била "идеологията". Глад и терор за поробените народи.
87
11
 
11
 
! Отговори
да оглави БСП ??? преди 5 години
Ето кой генерира фалшивите новини - ГЕРБ начело с ББ
86
9
 
13
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До АЗСмешник, не ми говори за "постигнатото при социализма". Явно не си го живял този социализъм и ти го е разправял дядо ти, партийния секретар. Всичко беше фалш и лъжа и построеното, и "достигнатото". Милиарди разпилени за заводи и фабрики, произвеждащи непродаваеми ***, празни магазини и опашки за всичко. Два пъти официално фалирала държава, изядохте каквото откраднахте и експроприирахте от "капиталистите" и зациклихте. Като беше толкова добре, защо си направихте преврата?
85
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората трябва да разберат едно, че сегашното БСП няма нищо общо с БКП и че сегашните са КРАДЦИ които винаги са дърпали държавата назад и мислят единствено за джоба си.
84
16
 
14
 
! Отговори
Да13 преди 5 години
До кокоГлупости пишеш Коко!Трябва ли Президента да си затваря непрекъснато очите за безобразията, които върши правителството и НС ?Тогава ще бъде обединител на нацията !???Ако не си платен драскач , а наистина мислиш това, което си написал, то горко на тая страна , ако има толкова заблудени хора :(((
83
12
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
До Провалилата се БСППриятелю, ще ти кажа само едно - България никога повече няма да достигне по натурални показатели това, което беше постигнала по времето на "проваления" социализъм. Другото са приказки за абдали.И да знаете, в капитализма са важни не технологиите, не науката, а хората. И не учените хора, а тъпите консуматорски настроени хора. Такива ставате лека полека на тази територия. Варят ви като жаба - бавно и постоянно.
82
10
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хохохохохохооооо, кРадев шеф на БСП - Новият Жан Виденов!!!
81
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кокоХайде стига с тази опорна точка на ГЕРБ, че президента бил "разединител" пък и "подстрекател". Много усилия ви струва да го очерните президента, но никой не ви вярва на глупостите, защото КРИТИКАТА не значи разединение, а показва на управляващите слабостите, които да корегират, ама те не искат. И не само президента, ами всеки гражданин на България има право да изкаже мнение, критики и несъгласие към управлението на страната - това се нарича демокрация, да се чува всеси глас, но конструкт
80
12
 
15
 
! Отговори
Крум преди 5 години
От видяното досега президента управлява в интерес на България без значение с кой се сприятелява. Това ме подсеща за изказването на НВ Борис :"Министрите ми са англофили генералите - германофили народа русофил, само аз останах българофил.". Затова страдаме толкова много ако има човек който иска доброто на България и се обажда дори когато по конституция да не му е в правомощията веднага му лепваме епитети. За да може лошия да печели добрият трябва само да не прави нищо.
79
20
 
15
 
! Отговори
коко преди 5 години
Р.Радев е президент,но не му прави чест да се държи като разединител и подстрекател.Хората го избраха с надеждата да работи за България и българите, да обедини обществото,да прекрати разединението между хората.Не успя да оправдае очакванията на хората.Злобата,желанието за надмощие на всяка цена,няма да му донесат уважение.И дори да състави нова партия,тя няма да е в полза на България,а само в негова полза.
78
9
 
9
 
! Отговори
някой преди 5 години
До Комунистите ограбихаабе , *** , вече има 30 капитализъм , какви комунисти продължават да те апът , *** на доктор
77
5
 
11
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Споко другаре!България е у НАТО и ЕС. Връщане нема. А и Чичо Дончо покани Премиеро на гости.Па що не покани некой друг?
76
13
 
15
 
! Отговори
маши на Русия преди 5 години
И на децата стана ясно , че руския ген. Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
75
10
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бб както винаги дава акъл на другите какво да правят като целта е всяване на раздор. Конкретно иска да всее раздор между Радев и Нинова. Но мисля че ще удари на камък селскияо хитрец. Двуличието му отдавна мина всякакви граници от нас зависи докога ще търпим некадърника който ни докара до просешка тояга.
74
6
 
14
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
73
8
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До БСП - ключови думи:Герб-ключови думи-Калинка, Калинка, Калинка, наша фирма, инвестиции, програми, усвояване, усвояване, усвояване, усвояване усвояване, наши фирми, пак усвояване, пак наши фирми, демагогия , пълна демагогия, пак наши фирми и усвояване, смяна на неудобните Калинки с по -удобни, пак усвояване, ремонти на ремонтите и пак усвояване, наколенки, каквото кажат началниците.....
72
4
 
10
 
! Отговори
БСП - ключови думи: преди 5 години
диверсии, саботажи, атентати, убийства, афери, завери, явки, корупция, кражби, шуробаджанащина, кьорсофри, инфлация, стагнация, национализация,колективизация, партизация, партизанщина, комунизъм, популизъм, волунтаризъм, лъжи, демагогия... - с една дума комунисти...