От ГЕРБ отговориха на Нинова: Партията й не я слуша

Тома Биков обвини лидера на БСП в "безпардонно лъготене“
23 сеп 2018 12:40, Красимир Ангелов
73
От ГЕРБ отговориха на Нинова: Партията й не я слуша
Снимка: БТА

Темата за гласуването на евродепутатите ни по време на доклада за Унгария отново скара ГЕРБ и БСП.

"Нямаше нито един колега от ГЕРБ в ЕП да гласува в подкрепа на доклада, призоваващ за санкции срещу Унгария", посочи на извънредна пресконференция евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в отговор на коментар на лидера на БСП Корнелия Нинова. Той посочи, че позицията на ГЕРБ е изключително последователна.

Още по темата
"Тази пресконференция е породена от "безпардонното лъготене на г-жа Нинова", коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него четиримата евродепутати на БСП са се държали по четири различни начина и изброи - европейският началник на Нинова Сергей Станишев гласувал "за" доклада, Момчил Неков бил "против", Петър Курумбашев бил в залата, но не гласувал, а Георги Пирински въобще не е бил в залата на ЕП.

Биков припомни, че на оперативно заседание правителството ни е взело решение за изработване на позиция, когато този въпрос бъде поставен в Съвета на ЕС. "Тази позиция да бъде в същата посока, в която са гласували и нашите евродепутати, включително така е гласувал и евродепутата на "Обединени патриоти", каза още той.

Партията на Корнелия Нинова не я слуша, категоричен бе Биков и добави: Вадим си извода, че г-жа Нинова изразява лична позиция, а не тази на БСП“, заяви той и допълни, че след като е минало гласуването в ЕП, лидерката на БСП е събрала ръководството на партията, които са взели решение да се против декларацията.

"Декларация, която е подкрепена от нейния европейски началник. Забележете – след като е минало гласуването, тя е заела позиция. Имаше един актуален политически лаф – исках да гласувам, но нямах желание. Това е позицията на БСП и на г-жа Нинова, чиято партия не я слуша. Партията има друга позиция, каква не можем да кажем, защото не може да разбере", заяви депутатът от ГЕРБ.

Евродепутатът Андрей Новаков добави, че докладът със санкциите срещу Унгария е бил иницииран и прокаран основно с подкрепата на крайната левица, анархисти, комунисти и зелени. Не виждам как човек, определящ се за десен, би го подкрепил, посочи той.

Когато ЕП е канил премиера на Унгария Виктор Орбан да обясни едно или друго, той винаги се е отзовавал, добави Новаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Появи се поредното л.е.к.е Биков после е ред на следващото Антончо шайката които са до болка ясни на всички.
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези вече са ми толкова опротивяли, че повече няма накъде. С тази наглост, която демонстрират, окончателно ме убедиха(почти зорлем) за кого да гласувам.
18
9
 
3
 
! Отговори
Долу БокУ преди 5 години
До безпартиенАбе чул си нещо,ама................!
17
10
 
23
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Това ние нашата мечта, на Парламентарните избори, 80 процента мнозинство на БСП. А Корнелия Нинова, трябва да е новият ни Министър председател, на републиката ни. Успех Госпожо Нинова. Българският народ е с вас.
16
7
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Дежурния лаладжия на ГЕРБ Тома Биков, който в предното си превъплъщение (на пишман-реформатор) щеше да съди Бойко Борисов, пак е взел думата. И какво научаваме от него? Че от депутатите на левицата само Сергей Станишев е гласувал "ЗА" санкциите срешу Унгария.А кого в Европейския съюз представлява Сергей Станишев. БСП? Нищо подобно. Той е председател на ПЕС и представлява нея. Е, пази си мястото, как да очакваш от него, че ще се придържа към позицията на БСП. Няма как да стане.
15
6
 
23
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
ГРОБ не ги слуша......главата.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Биков какъв се явява в герб?Той ли беше казал,че Борисов е карикатура на диктатор в телевизионно студио?Гьорг целуна ръка и стана министър,тоя какво ли е целувал,Моралист!?
13
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде пишеше че Нинова ще сдава поста на Радев като мине мандата, а тя ще се връща в СДС.
12
9
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А ми вие бе? Герберски изчадия! Да не си мислите.Че ви отразява вече някой! Изчакваме просто.Да ви изтече И малкото ви оставащо време! Па да ви бием шута За винаги вече!-:) Политически трупове и пътници сте вече!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията й...???Имате правописна грешка,оправете я защото е срамота!
10
24
 
9
 
! Отговори
минувач преди 5 години
Да, ама от БСП обичат бедните. След тяхно управление бедните се увеличават!
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия умствени инвалиди какво са се загрижили за партиите на другите какво с КТБ и Олимпик, туй да кажат.
8
30
 
15
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Като чуя за БСП и изтръпвам от ужас ако дойдат на власт.БСП това са Орешарски,Виденов,заплати по 3 долара на месец,купонна система и режим на тока!От БСП имам по голям страх отколкото евреите от Хитлер!По времето на Виденов цяла България беше един голям концлагер.А по времето на Орешарски единствените печеливши бяха полицаите защото им платиха извънредният труд(побоите над протестиращите).Ако искате всичкият този ад да се върне гласувайте за БСП!
7
20
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Дреме и на охранената сeлянка от село Крушовица.На крехката възраст от 28 години като видна седесарка стана милионерка...после като фурнаджийска лопата - стана комунистка...я я вижте - как се е оклала - като гуде преди коледа!А текезесарите - гласувайте за нея!Таа ако види, че в България няма далавера - ще се премести в Брюксел при СърГей СтанаШеф и Бареков! Да му мислят текезесарите с 510лв. милостиня!
6
8
 
31
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Само като погледнеш лицата на снимката ти става ясно що за хора ни управляват. Единия с изкривено от злоба лице, другия млада калинка, която за пари би продала й майка си!
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Монтанавиж, бсп изобщо нито е гладна, нито е в мизерия и нищета, за да стига толкова! просто са прекаледно алчни, нагли и арогантни! постоянно се занимават с неща, които нито са им ясни, нито ги бива!
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали e г-жа Лъжа защо да я слушат значи в БСП има демокрация, а в Г-РОБ са феодали и козируват на пожaрни.я Кой сви партийната касичка на В. Сидеров и казваше етo идaт лекари и инженери, космонавти, агрономи авиоконструктори мозъчни хирурзи и ядрени физици.
3
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При управление на БСП резултатът са фалирали банки, кражби в огромни размери, банкрут на държавата, стопени фискални резерви, протести, пребити граждани, глад, мизерия, инфлация!
2
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да отговори за Техноимпекс, откъде има пари синът й да учи в САЩ?
1
16
 
24
 
! Отговори
Монтана преди 5 години
БСП ПОБЕДА НА ПАРЛАМЕНАРНИТЕ ИЗБОРИ!БСП ПОБЕДА! НИНОВА ПРЕМИЕР, РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ!БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА БЪЛГАРИЯ!СТИГА ГЛАД, МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА!