Йотова за реченото от Радев: "Единение" не се нуждае от тълкувание!

Има теми, по които трябва национален консенсус, смята вицепрезидентът
56
Йотова за реченото от Радев: "Единение" не се нуждае от тълкувание!
Снимка: БТА

Смятам, че думата "единение" не се нуждае от тълкувание. Тя е достатъчно красноречива и е достатъчно ясна и категорична. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира казаното от президента Румен Радев, след като участва в откриването на новата академична учебна година в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата

Според Йотова има няколко теми в нашето общество, по които трябва да има национален консенсус - от темата за сигурността, през темата за стандарта и живота на българските граждани, борбата със страшната мизерия и бедност, особено в някои краища на страната, с обезлюдяването и демографската криза.

Вицепрезидентът припомни, че за съжаление, "често пъти политиците си слагаме темата за демографската катастрофа, като "брошка" и я използваме в предизборната си кампания, но реално нищо не правим".

"В по-отдалечените краища на България в момента няма хора, има цели запуснати села и ако преди години това беше характерно за Западна България или за Североизточна, сега, за съжаление, същата е ситуацията и по нашата южна граница", заяви Илияна Йотова.

Според нея именно това са проблемите, по които трябва да има разбирателство и те не търпят политически и партийни различия.

"И когато и да има избори, каквото и правителство да управлява, която и да е политическа партия да състави правителството или коалиция, трябва да продължава по теми теми, именно с националния консенсус. Иначе, кризата, която настъпва в държавата ни, започва отново след едно успешно председателство, и България отново може да се върне в периферията на Европа", коментира вицепрезидентът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така,изяснявайте по-точно какво е казал президента,да се уточни!Или по-скоро е искал да каже,то човек може да се обърка,той говори много умно.Още някой да излезе и да обясни какво е единение?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не това е Йети не обиждай така горкоя снежен човек това е сестрата на Чубака а за Радевото единение госпожата е права той е трябвало да каже това по заповед на Нинова а заповедите са за да се изпълняват не за да се коментират егати комунистическите сол.*** пишман агент/ки
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е лошо, че е ***! Лошото е , че е инициативен и активен!
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това същество на снимката да не е Йети?
34
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Към модератораПрестаравате се с гумичката, губи се съществена част от смисъла и трябва да си пояснявам отново думите!БКП пограждани зорлем маса селяни, за да осигури работна ръка за заводите, но вместо те да придобият граждански ценности в градовете се ширна селения. Вместо моделът за подражание и идеалът да е образования, интелигентниq, професионалистa, идеалът за съвършенство на българина стана простия нагъл селски тарикат, който става само да пасе, стриже, дои "оправя"/"спасява" овцете.Това е причината сега да се овластяват точно такива прости и нагли селски тарикати!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето на единение му казваха фашизъм и всякакъв подобен социализъм.
32
8
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Единение с умните и красивите, мерси ,та те гласуват за ТИКВАТА проста....
31
2
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Поздравявам ***! Съвсем правилно е написал "виц е президентът"!
30
10
 
0
 
! Отговори
Разбрах преди 5 години
Значи се планира тежка сватба между ГЕРБ и БСП!
29
1
 
3
 
! Отговори
Стара Недоправена преди 5 години
Оооох, вече 30 години гласувам все за същите да се сменят да ме оправят и все съм си недоправена, остарях си недоправена, животът ми мина недоправена. Ооох, няма ли накой нов накрая да дойде да гласувам за него да ме оправи, и аз накрая малко кеф да видя, ооох, ще си отида недоправена от тоя живот.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале мале, ще го направят на нищо неговите 3, как така се е изказал без да е подкован.
27
2
 
13
 
! Отговори
армагедон преди 5 години
Тая *** защо не е в затвора!?
26
0
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемите произлизат от неработещата административна система. РЕФОРМА В АДМИНИСТРАТИВНАТА СИСТЕМА!
24
5
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Защо Йотова не казва това, а говори само за последствията и то в типичен популистки тон ?ЗАЩОТО ЕДИНЕНИЕ ВЕЧЕ ИМА МЕЖДУ БСП, ГЕРБ И ДПС , ВСЕ ПАК ЕДНА ИМ Е ПАРТИЯТА МАЙКА - БКП! ТОВА ЕДИНЕНИЕ Е ТОЧНО СРЕЩУ НЕЩАТА, КОИТО ИЗБРОЯВАМ В ПРЕДНИЯ ПОСТ, ЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, ДЪРЖАВНОСТ И НАРОД ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ И ГРАБЕЖ!
23
1
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
Единението на Радев е елементарно като него.Очевидно е че червените трудно биха могли да спечелят каквито и да било избори ,но дори и да допуснем че спечелят отново трябва да клекнат пред Доган и ДПС и отново за по-малко от 2 години ще фалират държавата и ще бъдат изритани.Единението на Радев си е чиста проба опит за единение с ББ и ГЕРБ.Елементарен подход , но след като и той иска да ла.па мазни пачки какво друго му остава.Въпросът е дали ББ иска да дели с мисирките и отговорът е по-скоро НЕ.
22
3
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Проблемите на България произтичат от едно нещо - НЯМА ДЪРЖАВНОСТ!Няма държавност,защото НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА,защото е подкопано от КОРУПЦИЯ!Има корупция,защото няма РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ,кариерното развитие на съдиите и прокурорите е политически зависимо,а не се определя единствено от професионалните и морални качества.Нужна е НЕЗАВИСИМА И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!Нужни са СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ, които не са слуги на олигархията и властта, а на ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА!Нужно е ОБРАЗОВАНИЕ, което създава ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, а не овчеглаво стадо прости *** със самочувствие на гол
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая и тя е била на инструктажа при Решетников и тя е като останалите червени папагали дето от няколко дни все повтарят "единение".Клепоухия *** - обединител :)Абе той от комплекс за малоценност инфаркт ще получи бе!
19
6
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Появи се да обяснява какво е казал генерала. Сега ще му набие кофата, че не се е изразил според инструкциите