От ГЕРБ: БСП иска дебат за вота, не за здравето

Дариткова: Все още не е избран модел за здравно осигуряване!
3 окт 2018 13:52,
33
От ГЕРБ: БСП иска дебат за вота, не за здравето
Снимка: Булфото

Според шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова, от БСП искат дебат за вот на недоверие, а не дебат за здравно-осигурителния модел.

Още по темата

"Всъщност вотът ще е по концепция, а не по настоящото състояние на сектора", заключи Дариткова и настоя, че в момента няма драстични проблеми в системата. Тя уточни и че все още не е избран модел за промяна в здравното осигуряване и няма взето решение каква промяна да се направи.

Припомняме, че предложенията на министър Ананиев са две. Едното предвижда демонополизация на осигуряването – НЗОК и застрахователите ще работят в конкуренция, като пациентът ще решава къде да отиде 8-процентната му осигуровка. А другият вариант е задължителната здравна застраховка от 8% да отива в НЗОК, а пациентите да имат и задължителна застраховка към застраховател.

"Нямаме пристрастия нито към единия, нито към другия. Искам да предотвратя всякакво вменяване на пристрастие и решения, които са предварително взети. Ние не сме избрали още модел, който да се реализира. Не трябва да се плашат гражданите, че ще им се налага задължително да плащат повече пари. Ние просто анализираме фактите, че здравеопазването в този му вид не може да се развива. Търсим решение за финансово стабилизиране на системата", обясни Дариткова.

По думите й за първи път в паралментарната история имаме вот на недоверие за намерения и уточни, че именно Народното събрание е задължило министър Ананиев да предложи концепция за усъвършенстваме на здравно-осигурителния модел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да ви питам нещо. Бе значение от партията, но справедливо ли е да управляват някакви човечета, избрани от 20% от избирателите?
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй, *** коуку ста згуижени за оратааааа... Манииии по-скору за джебовете сииии ГРОБАДЖИИ долни! Па да крадат здрауето на ората! Все да се мааат от там! Един дол дрнеки са!
9
12
 
5
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Безпрецедентно! Ексклузивно! За първи път в Днес.бг!Вотът този път ще бъде срещу "потенциални" промени, а не срещу жалби "де факто".На щик! Долу Боко и Цвоко! Оставка!Да живее БКП!PS! Да се смята за Приложение към молбата ми за *** в сайта, имате само двама, които интелектуално и физически изнемогват, и парите няма как да помогнат - толкова си могат "достойните" пенсионери.Възнаграждение - по споразумение.
8
14
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Стига с тези вотове, обединявайте се, слушайте доц. Минчо Христов и Стела Банкова.Постройте нов ТЕЦ за 600 милиона евро, вместо да плащате 400 милиона за вредни емисии. Стройте Южен Поток - с 500 милиона транзит субсидирайте парно, и "Държавен фонд" за соц. слаби НЗОК.12 милиарда ви трябват за подновяване на водна инфраструктура, оръжейният бизнес да бъде държавен. По 500 милиона да отделяте на година, няма да има загуби.Разумен прогресивен данък над 1500 лв.Стига с лобистки интереси и закон
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що Цацаров и Гешев не я питат тая и мъжленцето й, откъде са им имотите на Пампорово, Созопол и Свети Влас. В последния претижават цял затворен комплеск, точно до яхтеното пристанище на другите герберастки крадци Братчетата Диневи.И тях никой не ги закача. Както и Домуза - доказани мафиоти.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия целото Кърджали и Хасково се набутаха в Българския парламент.Това на нищо не прилича вече.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочетете биографията на тази жена и най-вече на втория й млад съпруг.Много са интересни и двете.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, много нервна тая по макиня бе. Повече и от другата - Цвета Пекина.
3
3
 
25
 
! Отговори
Jo6 преди 5 години
госпожо Дърдоркова, дрън, дрънл Това прави вашата комисия.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тая мъжът й е кръстник на детето на Местан. Топлата връзка с ДПС е навсякъде.
1
4
 
27
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Оставка бе.