Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!

Нито едно от посолствата у нас не се е свързало официално с властите
10 окт 2018 16:52,
70
Борисов към дипломатите: Никой не ни поиска информация!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е изразил недоволството си от международните реакции по случая с убитата в Русе Виктория Маринова по време на днешната си среща с представители на Дипломатическия корпус у нас. Това коментираха източници от правителството пред БНР.

Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов информираха дипломатите за хода на разследването на убийството. В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Още по темата

Борисов е бил недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

По-рано днес на съвместна пресконференция в Министерски съвет Борисов също изрази недоволство от реакцията на международната общност.

"Тъй като знам, че сега в Брюксел доста хора ме гледат, аз умишлено разговарях с тях през тези дни, защото очаквах, че това, което са ни учили - да не се обвинява никой до категоричното доказателство, че това е виновникът. Те ни разсипаха", заяви премиерът на брифинг сутринта.

На срещата с дипломатите Борисов е заявил, че е готов да отговаря на всякакви въпроси по случая на следващия европейски съвет.

Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците.

На днешната среща нито един от тях не е отправял въпроси към представителите на властта. След края й посланиците не коментираха темата и пред журналистите в МС.

По-рано днес на извънреден брифинг официално беше съобщено, че 21-годишният Северин Красимиров е задържан късно снощи в Германия, по искане на българските власти. Той е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, разследването по случая продължава, но мотивите за престъплението най-вероятно не са свързани с работата на жертвата. На брифинга премиерът Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Ми нормално - кой да ви повярва на вас, вие лъжете като разпрани от първия до последния.
21
6
 
17
 
! Отговори
Брюкселско зеле преди 5 години
Тъпите кратуни в Брюксел им е все тая за нашаъа мила Родина. Нали си плащаме данъците към ЕС и НАТО?Те отпускат мално пари,които моментално се грабят от ГЕРБ,а народеца да го дуа. Да не мислкте че в Брюксел не знаят в кой джоб плтъват еврата?Знаят ,но така си купуват власт имащите,а плследните държат народа ни на синджир. Само китайски стадион ги оправя тези,но по добре да се махнем от тая *** и да оставим свинчетата и тъмните да се изядат!
20
5
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И какво да питат човек прочел една единствена книга през живота си?
19
3
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Ама защо не е извикал и Председателя на ООН, Антонио Гутериш да го порицае...Сега да го погали по главата !
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че нито един посланик не поискал информация от управляващите говори много лошо. Явно големите началници нямат доверие на тиквена информация и предпочитат други източници.
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата три пъти попита дипломатите имат ли въпроси. И последва невиждано мълчание. Не мълчалив шамар, а направо мълчалив тукат. Убиха простака с мълчание. Той си мисли, че е пред лакеите и гъзолизците си. Какво да го питат хората? За суджука, за шофьора на мето, за окрадените европейски програми, защо убиеца московски не е в затвора.
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А посланиците изслушали всичко мълчаливо и нищо не казали.И то няма какво да кажат, те са наясно с батака в българия.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацата, Боко и Маринов са ОПГ /организирана престъпна група / за ограбване на българския народ, чрез закрила на олигарси, мафиоти и картел!Всичко това се вижда по света и рано или късно тия тримата ще си платят! А записа по които е разпознат цига нина е дадена на полицията от бившия съпруг на убитата! Извода е за вас!
14
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Баце не се чува какво говори.Нали има протокол,кабинет,как за 10 г. Нищо не научи.Ама и тия около него,същите ***.
13
5
 
27
 
! Отговори
Сърдитко пОтко преди 5 години
Че много се засягаш бе боце. За да не ти вярват в Брюксел,явно има защо! Те и българите вече не ти вярват,за тебе гласуват дърцавната администрация и тъмния ти електорат! Да те питам аз,защо прати полиция да пази ромеите,а не ги пратиш по селата да вардят бабите ни! Като гледам и Брюксел не ще те вкара в пътя,ами да идва Путин да те озапти веднъж за винаги!
12
4
 
15
 
! Отговори
Бнйййн преди 5 години
Много си за смях с Бойчооооо
11
24
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Здраво пипат тия от ГЕРБ... - нема лабаво...
10
5
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
,,че това, което са ни учили,, - *** те ли та ,,учат ве,, ТИ НАЛИ РАБОТИШ ЗА НАС ,А НЕ ЗА ТЯХ ??? и кво да та хвалят че стават такива престъпления ли ?
9
5
 
27
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
Нещо не си разбрал Бойко!!!Те писаха срещу теб и властта, а не срещу страната и народа ни. Убийството на журналист е като да ослепиш и оглушиш тялото на обществото! Да лишиш някого от съвест, от право да се съмнява в безпогрешността на властта! Света погледна към една разрушена държава, в която системата убива, полицията действа хаотично, насилието е навсякъде, злоупотребява се с еврофондове, медиите са капарирани и преследвани а прокуратурата е с критично ниско доверие.
8
7
 
8
 
! Отговори
Иф преди 5 години
То и на Пеевски му е писнало,ама нема на къде.Как да бълва огън срещу Падишаха?!Ако беше станал шеф на ДАНС ,щяхме да видум Цвъки в Софийския затвор.Ама и тогава организираха протести и не се случи.Така че,не се забмуждавайте:интереса клати феса.
7
3
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"Заради международния натиск върху страната ни, за да не се попречи на същинската работа на органите на реда, в последните дни МВР било принудено да съобщава фалшиви версии за разследването, обяснил още премиерът пред посланиците."АХахахахаха, голям шегаджия е нашият Бойко.
6
4
 
8
 
! Отговори
Отговорче преди 5 години
До Въпросче?Че те като не са го питали, що да им казва?
5
5
 
11
 
! Отговори
Розата преди 5 години
За какво например ,да искат информация посланиците:за лъжите,за кражбите,за начетеността най-вече на кабинета?!О,няма нужда.Те имат информация за всичко.И как до оня ден бяха "***",а днес са ЖУРНАЛИСТИ?!Кой е верният отговор?
4
3
 
19
 
! Отговори
Въпросче? преди 5 години
А казал ли е нещо на дипломатите за бруталните злоупотреби с евросредства и ареста на журналистите от Бивол????
3
4
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Кой с цар Тиква да се свърже ?На лъжите му големи да се върже ?На тоз слугуват само гербераси,де се чувстват като у дома си.