Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!

И той като Борисов изрази недоволство към критиките срещу нас
11 окт 2018 19:27, Василия Пейчева
89
Симеонов подхвана "евроразбирачите по всичко": Не така с България!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов застана зад министър-председателя Бойко Борисов, който явно изрази недоволството си към негативните коментари, идващи от Европа, свързани с убийството на журналистката Виктория Маринова.

Вчера, след среща с посланици, Борисов се изказа остро за прибързаните реакции у нас и в чужбина по повод убийството на журналистката.

Премиерът бе недоволен и от факта, че нито едно посолство в България не е поискало официална информация, а в същото време са правени негативни коментари за страната ни и за работата на властите по случая.

Още по темата

"Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с чуждите посланиците в България, в крайна сметка, някой, някога, в 30-годишната нова история на България, трябва да каже на тези "разбирачи" по всичко от Европа, че трябва да бъдат внимателни с България, която не познават", коментира днес Симеонов в Казанлък, цитиран от "Фокус".

Той настоя и че в България ограничение на свободата на словото няма.

"Имаше едни изказвания, които даваха лоши квалификации на нашата родина, които няма как да приемем. Имаше мнения, свързани със свободата на словото в България, с поставяне на журналистиката под зависимост, а истината е, че журналистиката е зависима единствено от собственика на съответната медия, в никакъв случай не е от правителството или който и да било друг. А за свобода на словото да не говорим, България е царството на слободията на словото, на словоблудството", отсече Симеонов.

Вицепремиерът е категоричен, че българската полиция си е свършила отлично работата по разкриването на зверското убийство в Русе.

"В синхрон работиха много добри екипи, изпратени от София, и за четири дни това зверско убийство бе разкрито, въпреки че извършителят буквално за 24 часа е напуснал България. Мисля си, че няма такова място в България, където да не може полицията в рамките на един час да влезе и да си свърши работата", каза още Симеонов.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там.

"Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни и в крайна сметка, никой да не си мисли, че България по отношение на етническите проблеми е зле. Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол", заключи Валери Симеонов.


89
Още от Политика
Българинът готов да плаща за здраве, но иска и да получава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кратун кажи по ясно за кои задници, че много плахо го даваш.
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия с моторите не смеят да се открия. Щото след време ще има шамари и то от българи по тия маскирани.
Почва да ни се събира гнева от такива "патриоти".
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най голямата мърсотия ми правят институциите на Бг.
За външно да не говорим. Това което е позволено в страните от ЕС . На нас българите ни е забранено. Защото в МВнР са мазни и чиновници.
34
4
 
2
 
! Отговори
Д преди 1 седмица
Страшилище
33
5
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 1 седмица
Нашите да си мерят приказките, че зaдницитe им са омазани отвсякъде. Да не вземат евро политиците да забелязват неща, за които досега са си затваряли очите. Щото и те са докачливи, но са по-умни да се сдържат и да не го показват.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чалгажията сее износил нещо ударил е на водене само в понеделник явно е огладнял пеевски него е нахранил
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гробокопач
Ами като слушах, четях и гледах какви простотии ръсехте. Как ни "информирахте"... за съжаление е прав. Защо беше нужно всичко това?
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чалгаджиията с голата глава нямали да се изкаже?
Или още му мисли.
29
4
 
5
 
! Отговори
Ани Цолова преди 1 седмица
америка за Ани Цолова
28
4
 
22
 
! Отговори
Съвсем нормално преди 1 седмица
Когато сме на последно място по свобода на словото на ония от Брюксел много не им остава какво още друго да мислят за убийството на Маринова. Нека си припомним, че няма и месец откакто арестуваха журналиста на Бивол, точно докато гонеше ония от Джи Пи Груп когато горяха документи.
27
5
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 седмица
Нашенското подобие на Хайнрих Химлер (само дето няма песне) изчака цели 36 часа преди да се хвърли на амбразурата да защитава** си!
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До21. Мене ме е срам от ИНСТИТУЦИИТЕ. И ТОВА ВЪНШНО.
КЪДЕТО Е КРАЧИ, ДВЕ НАПРЕД ЕДНА НАЗАД.
25
4
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
Вчера, един офицер от МВР в пряк текст ми писа, че правото ми на мнение трябвало да се ограничи, а позицията си, въобще и да не я изразявам, тук, една случайност в управлението на България, наречена Валери Винкела, казва, че "Бълагрия е царство на слободията на словото и словоблудството". Случайност? Или тенденция, която Борисов 3, иска д ани наложи като закон? Валери, аз пък си мислех, че България е Царството на Бойко;))) или греша?
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 23

Да, и после полицията ги лови, нищо че им вършат работата ... мани тея глупсоти, молим ти съ.
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Не така с България"

Защо, ще ги нашамариш ли?
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тука видях едни мотористи в махалата. Уж смели и за правда, ама скрили лицата си, номерата на моторите си, без имена.
Какви сте беее.
Ми като сте честни откриете се бееее.
21
2
 
19
 
! Отговори
пецата преди 1 седмица
целия свят разбра че сте негодници жалко че заради вас и шведите които са ви любимия електорат ние нормалните хора ни е срам където и да отидем по света да кажем че сме от Бг , изходиха ви се от гора както вие ни се изхождате всеки ден, вие политиците не сте българи вие сте българоубийци
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ми не така

Друго си е такса при нотариус да е 150 лв., нищо че в САЩ е ДЕСЕТ ДОЛАРА
--------
Ми, ходи си в САЩ тогава, където един преглед при ОПЛ е 400 долара, а в България 2, 90 лв!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До13. Да добавя и реколтата на зърно се държи от мъншни.
Е как да де живее и говори свободно.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много българско ...