В тон с Борисов: Ема Хопкинс разочарована от медиите!

Има неточности при отразяването, заяви британският посланик
11 окт 2018 10:37,
45
В тон с Борисов: Ема Хопкинс разочарована от медиите!
Снимка: БТА

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс призна, че отразяването на убийството на Виктория Маринова е било ужасно в много медии.

Тя се съгласи с премиера Бойко Борисов, който вчера беше силно възмутен от отразяването на убийството на русенската журналистка.

"На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование", посочи Ема Хопкинс пред Нова тв.

Още по темата

По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка една европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати.

"Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство", коментира още Хопкинс.

BBC постави убийството наравно с убийствата в Малта и Словакия, а Ема Хопкинс защити международните медии с думите, че винаги има неточности при отразяването.

"Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", настоя тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките.

"На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена", каза Ема Хопкинс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАЛКО ХОРА ПО СВЕТА РАЗБЛАХА, ЧЕ БОРИСОВ Е ЕВРОПРЕСЕДАТЕЛ, ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ НАЛЯХА МИЛИОНИ ЗА РЕКЛАМА.НО СЪС СИГУРНОСТ ЕДВА ЛИ ОСТАНАЛ ЧОВЕК ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, КОЙТО ДА НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ АРЕСТУВАТ ИЛИ УБИВАТ ЖУРНАЛИСТИ.ЯЗЪК ЗА ПРЕХВАЛЕНОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО - ПАДНА МУ ЦАЛАТА ЛАКИРОВКА.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Ми сигурно, той има опит от времето когато се е разхождал с бухалката да рекетира .Но Господ си знае работата!
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", настоя тя.--------------------------------------Ема, Ема, това се отнася и за българските медии, нали.Думите на една треторазрядна посланичка нямат стойност. Ще я пращат винаги в малки държави.
29
0
 
0
 
! Отговори
Даскал Тричко преди 5 години
До матура Ако не са научили строежа на изречението до пети клас, то напразно се хабиш да ги коментираш. Това знаят, това могат... Колкото, толкова!
28
0
 
0
 
! Отговори
Даскал Тричко преди 5 години
До матура Ако не са научили строежа на изречението до пети клас, то напразно се хабиш да ги коментираш. Това знаят, това могат... Колкото, толкова!
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свободата на словото е важен атрибут на демокрацията, но:1/ в България демокрация няма. Тук има единоначалие2/ медиите не са свободни, защото са платени и пленени от върхушката3/ щом Вожда си позволява да привиква и скастря посланици, лесно е да отгатнем колко им е свободата на медиите
26
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Прекалихте с разнищването и писането за това убийство,хайде малко се поспрете.Една нормална новина вече няма ,само за това пишете сякаш е първото и последно убийство станало у нас.
25
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
изкуствено ниво на отчаяние (?!) - тая зима ще плащате по 200-250 лв на месец за отопление или ще мръзнете, милиони хора са засегнати от бедността, държавата е в полуразпад, полицията, администрацията, здравеопазването не работят както трябва,много престъници са на свобода,жандармерията не охранява малките селища,полицията отсъства от терена, милиони бягат от страната-берем плодовете на 30-годишно безхаберие и хаос
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те пък направо са му повярвали понеже много добре знаят че предаванията и бяха за Джи Пи Гейт, директно свързани с шебека от Банкя.Брех, каква случайно ти да видиш...
23
8
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Не знам за твоя шут ,ама ако той ти забие един шут ще те направи клиент на всички телкове и здравни каси как беше ядосан...
22
14
 
7
 
! Отговори
Гнусно преди 5 години
Такива са червените оп-точки - да се залива населението с помия, да се очернят институциите, да се постигне изкуствено ниво на отчаяние, което да доведе БСП на власт.БСП разчитат на човешкото отчаяние, което активно са нагнетили. Нещастници!
21
1
 
10
 
! Отговори
тато ди тути тати преди 5 години
Останах с убеждението че им е чел конско и после щял да чете конско и на шефовете им ,а на оня дето първи писал лошо му се пише,,,да не си на ринга с нашия човек....
20
4
 
5
 
! Отговори
Дхендърите преди 5 години
са като краставите магарета, намират се. И тая, и Боко са ***, за това тази карнат го брани.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не са ли разочаровани,че в България е тотална диктатура години наред и няма никаква свобода?Всеки неудобен се смачква или убива?
18
5
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ВСИЧКО БЕШЕ ОТРАЗЕНО ТОЧНО; ТИКВАТА ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пресата не е длъжна да казва това което някой харесва или не. Пресата е длъжна да казва истината. Ако казва нещо изобщо, защото на никого не бяха нужни подробности по това, какви са били последните изживявания на жертвата. Особено на семейството и.
16
1
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казват. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", настоя тя.Свободна, свободна- колко да е свободна?
15
5
 
11
 
! Отговори
Добре преди 5 години
На премиера ще му се извиня....с шут !
14
4
 
14
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 5 години
Българските медии са по-малките сестри и братя на британските корумпирани и лъжливи медии!
13
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днесбг не се правете на убити лебеди, а отидете и се извинете на премиера за лъжите и си понесете наказанието! Медиите се разпасаха но е време да се сложи край на това нещо.