Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!

Според вицепремиера законът е "опит да се угоди на една група хора"
Обновена: 19 окт 2018 15:00 | 19 окт 2018 13:00,
356
Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!
Валери Симеонов: Снимка: архив, Булфото

Протестиращите родители на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че майките са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Този коментар той направи след Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъжда законопроекта за хората с увреждания.

Според Симеонов законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели", каза във вторник той пред телевизия СКАТ.

Думите му разгневиха протестиращите майки на деца с увреждания и те настояха в Народното събрание вицепремиерът да напусне поста си. Заради случая и БСП поиска оставката на вицепремиера и настояха, че той не може да остане на този пост.

"В никоя цивилизована държава не може да остане такъв човек и минута повече на поста си. Призовавам премиерът да се определи, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провеждат за тези деца", запита соцлидерката Корнелия Нинова.

Според протестиращите майки е недопустимо Валери Симеонов да изразява такова мнение. Те настояха той да си подаде оставката лично и го поканиха да дойде при тях на палатките.

"Като родители имаме богат набор от управленски обиди към нас. Обидно е, че нашите деца не са уж болни. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора. Обществото ни е болно, ако този човек остане на поста си. Нямам идея как премиерът ще погледне някого изобщо в очите. Такива хора нямат място като лице на България. Лицето на България е моето дете, тези жени. Те не са кресливи. За да крещят, значи някой не ги е чул", коментира емоционално една от протестиращите майки.

Запитани дали не се притесняват, че на брифинга в Народното събрание застават до Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, протестиращите родители настояха, че "техните проблеми нямат политически цвят".

Родителите се заканиха с протести и гражданско неподчинение, ако вицепремиерът Валери Симеонов не напусне поста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
7
 
16
 
! Отговори
Колелото на съдбата преди 5 години
Всички подчовешки индивида, обвиняващи майките, че са родили инвалиди да не забравят, че Съдбата не оставя нищо ненаказано и се молете удара, който ви чака да по-слаб.
267
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
понякога си мисля, че този сайт трябва да се казва ***.бг :)
266
2
 
20
 
! Отговори
Че преди 5 години
Далавери Симеонов, може да има роднина-инвалид, но Далавери грабна едни пари от оградата с Турция (да не споменаваме позабравени негови схеми и далавери) с които може да подържа до живот няколко детски домове за деца с увреждания. Все едно един пенсионер да се оплаче, че няма пари за парно, и К. Домусчиев да каже ами и аз плащам парно ама не се оплаквам.... тотален, безпардонен цинизъм!
265
3
 
21
 
! Отговори
Че преди 5 години
ДАЛАвери Симеонов, монголоидния ни вицепремиер, този път (след много други), май настъпи мотиката. Много ще се радвам ако това е началото на края за това правителство на простаците, далавераджиите, и МАФИЯТА като цяло. (Бойко е сниман на среща с Пашата и Маджо преди няколко дни). Само съжалявам, че няма адекватна алтернатива - БСП ме загубиха за винаги.
264
9
 
7
 
! Отговори
??? преди 5 години
и кой ще реши - не е ли подсъдно отношението на майките към болните си деца! не застрашават ли майките живота и здравето на болните си деца!
263
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
симеонов, дето е 'за разстрел' никак не го харесвам и абсолютно не бих гласувал за него. само че никой не коментира НЕУДОБНАТА ВТОРА ЧАСТ от изказването му - ''аз също се грижа за инвалид вкъщи, но не съм го изкарал на площада да му гледат сеира'.защото и това е факт - извинявайте, но ако съм недоволен от начина, по който поддържат софийски гробища, трябва да изкопая умрелите си роднини и да ги пльосна пред парламента ли? има и малко морал, който точно от майките би следвало да дойде.
262
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
направо връщайте пеевски и корвелия на власт, правете минималната заплата отново 150 лв, намалете помощите за тези деца от 900 на 80 лв и да видим няма ли да почернее площада от протести.
261
19
 
7
 
! Отговори
я преди 5 години
брао на валерката! нема некви нагли и невежи лелки да задават дневния ред в държавата! като са толкоз отвонени шо не са ходили на лекар преди да родят деца? да не дава Господ никому, ама има технологии за ранно ембрионално изследване и т.н. и сеа оставка - я па тия, много си поверваха!
260
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
симеонов се е изказал като пълен ***, факт. това обаче не решава проблемите. а тези проблеми не са отпреди 2 или 7 години, те се появиха отпреди 'демокрацията'. пари няма за никого освен за шепа депутати и близките им обръчи. но бсп НЯМАТ място на протеста, нито имат право да си отварят устите. защото при тях помощите бяха 8 пъти по-ниски отсега! разбирам да бяха давали по 1000 лв, а сегашните да са ги намалили, но е точно обратното, увеличиха ги, макар че пак не стигат.
259
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е отношението към населението.Сатаната ни владее.Но идва Армагедон,покайте се.
258
5
 
8
 
! Отговори
Toni преди 5 години
До Дръндер А възрастен,който е 100 % С Чужда Помощ получава 165 лв. с всички добавки.Това са над 5 и половина пъти по-малко от тези 930 лв.Другите хора с увреждания какво са? ***,втора категория?!Те подкрепа не заслужават ли?Тези "майки" не Нинова ги подстрекава /тя се прилепи към протеста с политически цели/,води ги собствената им алчност!Има ли предаване в което да не лъгаха и манипулираха?
257
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ги интересуват българите, децата инвалиди. Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. Пазарна икономика.
256
3
 
7
 
! Отговори
63248 преди 5 години
По-вярно е, че отчаянието и протеста на майките носят цветовете на всички партии, които са били в управлението от 1989 насам.
255
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За майките на вундеркинди и отличници няма ли някакво поощрение?
254
4
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
А за майките на вундеркинди и отличници няма ли да има някакво поощрение?
253
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, *** утрепани, мислите си, че като пльоснете тук мнение в защите на дегенарата Симеонов с две-три плюсчета и ще оправите нещата... Симеонов е политически труп. Днес свърши неговата политическа кариера.
252
4
 
10
 
! Отговори
DE преди 5 години
Чета коментарите и знам, че с България е свършено.....RIP (681-2018)
251
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майки с увреждания изкараха децата си на дъжда за да искат майка си и баща си от държавата, действайки като маша на Нинова и нейното Русофили за смяна на модела !В цивилизованите държави ще им бъдат отнети децата, поради безотговорно отношение към тяхното здраве.
250
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляват ни *** и психопати. Оставка!
249
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата убива децата, политиците се гаврят с майките...