Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!

Според вицепремиера законът е "опит да се угоди на една група хора"
Обновена: 19 окт 2018 15:00 | 19 окт 2018 13:00,
356
Симеонов към протестиращите майки - "група кресливи жени". Те: Оставка!
Валери Симеонов: Снимка: архив, Булфото

Протестиращите родители на деца с увреждания поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказването му, че майките са "група кресливи жени, които спекулират с децата си".

Този коментар той направи след Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се обсъжда законопроекта за хората с увреждания.

Според Симеонов законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група хора".

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин за постигане на техните чисто материални цели", каза във вторник той пред телевизия СКАТ.

Думите му разгневиха протестиращите майки на деца с увреждания и те настояха в Народното събрание вицепремиерът да напусне поста си. Заради случая и БСП поиска оставката на вицепремиера и настояха, че той не може да остане на този пост.

"В никоя цивилизована държава не може да остане такъв човек и минута повече на поста си. Призовавам премиерът да се определи, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провеждат за тези деца", запита соцлидерката Корнелия Нинова.

Според протестиращите майки е недопустимо Валери Симеонов да изразява такова мнение. Те настояха той да си подаде оставката лично и го поканиха да дойде при тях на палатките.

"Като родители имаме богат набор от управленски обиди към нас. Обидно е, че нашите деца не са уж болни. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора. Обществото ни е болно, ако този човек остане на поста си. Нямам идея как премиерът ще погледне някого изобщо в очите. Такива хора нямат място като лице на България. Лицето на България е моето дете, тези жени. Те не са кресливи. За да крещят, значи някой не ги е чул", коментира емоционално една от протестиращите майки.

Запитани дали не се притесняват, че на брифинга в Народното събрание застават до Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, протестиращите родители настояха, че "техните проблеми нямат политически цвят".

Родителите се заканиха с протести и гражданско неподчинение, ако вицепремиерът Валери Симеонов не напусне поста си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете на патриотите се пробват, но няма да стане работата. Оставка!
247
4
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
До 252 Решението си е тяхно ок респект за това,но това означава добре да са обмислили бъдещето. А не сега да се жалват така да се каже. Имам позната големия и син е с умствени увреждания в никой дом не го искат, вече е пълнолетен не може сам но пък е агресивен и як. *** и тя в началото викала аз ще се грижа за него. Сега др песен пее ама е късно. Ми утре ако той остане сам кой ще се грижи за него. Майките наясно ли са че един ден тези деца ще останат сами. Трябва да има домове и къщи за тези хора
246
14
 
10
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Прав е Валери,някои хора се опитват да прехвърлят нещата от болната на здравата глава.Майките на децата с увреждания носят вината за тяхнто състояние!!!
245
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, днес приключи политическата кариера на Валерката. Няма да ми мъчно за него. Оставка!
244
8
 
13
 
! Отговори
До 252 преди 5 години
Е как се отнася България с децата инвалиди-дава им по 900 лв месечно,а на другите нищо.Престанете да ревете за още,щото е наглост при положение,че получавате по 900 лв,а стотици хиляди други деца не получават нищо.
243
1
 
2
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
В 21 век доста лесно думи да предизвикат оставка!Дела трябват!Израза е на Левски,а не думи!Патриот е лесна дума днес!Делата му сега се реализират с пребиване на полицаи ден,след ден!Не ме интересува вече кой говори!Интересува ме колко *** ще бъдат пребити тази вечер!!!!!
242
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто е парламента Симеонов се държи нагло с всички протесиращи ,искащи някаква промяна за по-добро ,лично аз си спомням как ехидно се подсмихваше минавайки покрай един протест .А днес се подиграва с жените на Б-я и то с тези чиито живот е най-тежък майките направили избор да се грижат до жиот за децата си с увреждания ,които не са плашилата на Б-я ,а лицето на Б-я и нека Европа види как у нас политиците се отнасят към по-слабите .Голямя гордост е тоя няма що и е време да си ходи
241
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ако стане премиер тука ще стане мазало
240
4
 
17
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Долен ***,не се подигравай с мъката и болката на хората.Трябва да си за пример на всички,а ти се държиш като монголски скотовъдец!
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 20 недей да кълнеш да не те застигне теб!
238
15
 
10
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Майките прекалиха и все някой трябваше да им го каже. Падна се на Валерко, който не блести с много ум и те така
237
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за самозабравил се нахалник?Дано му се раждат само внуци с увреждания!
236
5
 
5
 
! Отговори
? преди 5 години
Гледах новини, четох коментари, но не видях отговор от протестиращите, които би трябвало да са засегнатите. Само от техни "адвокати".
235
4
 
19
 
! Отговори
АнтиКапитал преди 5 години
На ти народе менте патриоти. После пак гласувайте за тия продажници.
234
5
 
8
 
! Отговори
Токту преди 5 години
До АнонименПо-*** *** от теб не познавам! Значи смяташ, че като съм възмутен от Валери, съм инвалид??? Боже, каква тъпота има на този свят :) Аз съм 191 см и мога да скърша грозното ти телце.
233
5
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Да 239.За хората е сигурно ,но вие спокойно ще оцелеете и за съжаление може би ще се размножите.Съжалявам ,но гейско-неолиберална интимност ми е чужда ,така ,че нека обръщението към мен да е Ви ,което съдейки по вашият интелект ,мога да предположа ,че интелекта на родителите ви е ,на повече от елементарно ниво.Предполагам ,сте израснал при условия максимално близки до скотските
232
3
 
18
 
! Отговори
А преди 5 години
Добре 900 лв за болно дете, нека майките на здравите деца излязат на протест за техните смешни 35лв нека до поискат примерно 100-200 лв . Тогава ми е любопитно какво ще стане.
231
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно вече и думата "пр0стак" е цензуриране тук.Не знам остана ли нещо, което да не е ?!
230
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше нормална държава и този елементарен тип имаше капка чест, то сега да беше си събрал дисагите и подал оставка.***.
229
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SSААААА, номер 234 е съвсем друг, но това, което си написал се отнася по -скоро за него и за тебе.