Миков към БСП: Постоянно готови за предсрочен вот!

Мястото на депутатите е в НС, не по обиколки, настоя той
24 окт 2018 13:00, Анисия Иванова
57

Днес народните представители гласуват третия вот на недоверие, внесен от БСП срещу кабинета "Борисов 3". Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че се започва стройна организация за подготовката на предсрочни избори.

"Ако мотивите и аргументите са ярки, ако добре се експонират проблемите на хората в здравеопазването, ако народните представители чуят тези мотиви и ги приемат, а не гласуват механично за запазване на правителството, това може да доведе до промяна. Иначе става както обикновено", коментира в студиото на "България сутрин" бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Според него в един вот на недоверие трябва да се очертае ясна алтернатива. По неговите думи бюджетното финансиране трябва да се сложи отново на масата за обсъждане. Той коментира, че трябва да го има разбирането, че здравето не е стока.

"Има Конституция, в която ясно е казано, че здравеопазването трябва да бъде достъпно, да бъде безплатно, когато си плащаш здравните осигуровки", обясни Михаил Миков пред Bulgaria ON AIR.

Според него концентрацията на опозицията трябва да бъде върху бюджета и данъчните закони и търсене на пътища, по които да се предложи алтернатива на гражданите.

50 партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестник "Дума" изпратиха писмо до ръководството на БСП преди дни, в което настояват Изпълнителното бюро на левицата да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на партийния вестник Йордан Мичев. Имаше и обвинения за едноличен стил на управление на Корнелия Нинова.

По думите на Михаил Михов хората, които са се подписали в това искане за заседание на Националния съвет, имат най-различни виждания. Фактът, че си слагат подписите на едно място, значи, че става въпрос за нещо много важно. Той обясни, че левите партии са колективни.

Той беше категоричен, че когато казваш, че искаш предсрочни избори, трябва да си убеден, че ще постигнеш резултат, който да ти даде възможност за сериозно влияние в политиката.

"БСП трябва бавно и упорито да вади аргументите си, да доказва, да дискутира, да завоюва победа след победа, трябва да имат постоянно готовност за предсрочни избори", заяви Михаил Миков.

По неговите думи мястото на народните представители е в парламента, откъдето хората да ги чуят. Той коментира, че с обиколки трудно се създават обществени нагласи за силна подкрепа на БСП.

Според него президента проявява здравословна критичност и неговите идеи могат да се възприемат и от управляващите. По неговите думи Радев се опитва да бъде говорител на обществените нагласи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
БСП извън закона преди 5 години
Комунисти и турци организират тоя протест. То е ясно защо ДПС така мрази патриотите. ДПС е етническа турска партия, която се идентифрицира с Турция. А патриотите са пробългарски партии, което е нормално в България. Колкото до езика на омразата, Хламид Хламид да си мълчи, докато турци и *** ни наричат "***". Ако искате уважение, Хламид такъв, първо вие уважавайте българите, първо вие се откажете от езика на омразата. БСП да бъде обявена извън закона.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладни кокошки нови далаверки сънуват
51
2
 
2
 
! Отговори
Аха Избори преди 5 години
Нагледахме се на депутати с чувалчета и кой брои бюлетините.Наслушахме се на "Ало Ваньо", и "Аз като си махнах хората от площада, и Реформаторите останаха една шепа хора" - само заради това изказване, че си свалил законно правителство - не трябва да помиришеш власт. А редакцията на Галерия. А Фидосова?Нямат алтернатива БСП, ГЕРБ, ОП, Воля, ДПС!Има и още как, ще се извикат международни наблюдатели!Махаме мъртвите души, Закон хора без средно и неживели 6 месеца в БГ да не гласуват!
50
3
 
5
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До 48 червен анонимник. И хиляда пъти да го напишеш не става със жалки призиви на анонимни галлоши като теб. Става на избори, а там е ясно кой печели.
49
2
 
3
 
! Отговори
решетников преди 5 години
До 31. Ама сметките бяха за ***, Борисов е друга история. И ти като допотопен *** ми излизаш със стария номер "А вие защо биете ***".
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП да се връща,дивашката герберска хунта да се маха!
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** лицемеркаКакво Браво,бе?Кое му е негативното на Миков или Стоилов или другите?Искате да разбиете единствената възможна опозиция на хунтата на герберите.Да се връща БСП и да не се делят,да махнат и този нов редактор на ДУМА,с който пада реномето на БСП,конопа му е по-важен от народа и здравето на хората,да се маха!
46
1
 
3
 
! Отговори
Няма преди 5 години
За какво са ни готови, да не би да гласуваме отново за тях?Не ни трябват, излишни са.Или те, или България.Няма не са готови, нито БСП, ГЕРБ, Воля, ОП, ДПС.Прекалиха с лобистките закони.Избори до дупка и сами си избираме представителите.Нагледахме се 30 г. на съсипия.
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли много обичат да ни пробутват акълии като Миков и Плевнелиев да се изхождат и да обясняват на простия електорат разни неща?
44
2
 
6
 
! Отговори
Те за редовни избори преди 5 години
не са готови, а пък за предсрочни - едва ли.
43
3
 
2
 
! Отговори
Аха преди 5 години
"Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху поправките на Закона за държавната собственост."Сериозен повод за оставка, да се махат всичките и пряка демокрация!Иначе затъваме в бла тото, избори до дупка.Кольо Босия (БКП го осъди на затвор) "бях в СДС" и видях алчност за власт, махнах се!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо се дава думата на човек, който сведе БСП до 10-12 процента. Не харесвам кака Корни но тя удвои резлутатите на Миков и доведе БСп на 1-2 процента от Герб, а при Миков бяха повече от два пъти разлика. какво знаехме за Миков - един пияница. Загуби даже в ПЛЕВЕН.
41
3
 
10
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По неговите думи Радев се опитва да бъде говорител на обществените нагласи.Радев е говорител единствено на Решетников. Понякога и на поп Киро, когато го опляска по клепналите уши :)
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоооо!Смазаните от комунистите, затова станали комунисти, та да си го избият. А сега горди ГЕРБери. Крадат като за последно и се гордеят с това, бившите комунистчета.
38
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Браво другарю Миков, някой трябваше да и го каже на крушовската *** - Импексова ... Властта за нея е самоцел и начин да избие комплексите си, и да затвърди и узакони откраднатото ... Не и се връзвайте на номерата ... и отървете партията си от олигарсите ... !!!
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен, че е умерен и диалогичен, малце нещо е и доста крадлив, като съпартийците си. А ако искаше да направи нещо добро имаше на разположение цели три мандата. През което време освен да краде само си клати краката.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миков го бъзикаха че крка ама Корнела е явно на няква лека но все пак дрога,непрекъснато е превъзбудена и има видения хахахаха.Може да пие успокоителни или проблемът е че не ги пие,не знам.Аз съм на нейната възраст и знам какъв дискомфорт настъпва в организма.по-гадно е и от пубертета.
35
4
 
15
 
! Отговори
цът преди 5 години
За разлика от баба Яга Нинова, ББ е доста умерен и диалогичен и ако имаха нормални отношения и правилен подход бесепарите можаха да прокарат много от идеите си. (Мики го знае това). Но не това им е целта. Нищо от това не биха направили ако докопат властта. Което е истинската им цел. А новата визия е залъгалка за наивници.
34
2
 
15
 
! Отговори
A Siktir преди 5 години
Вярно е това което казва 29-ти. Имам много роднини които мразеха комунистите от дъното на душата си, но бяха членове на БКП. Иначе нямаше да завършат висше, нямаше да работят престижна работа, нямаше да дочакат ред за панелка в Надежда. Имах и роднини които бяха крайни комунисти, но официално се водеха безпартийни. Защото вече бяха получили от "Партията". НЕ СЕ ПРАВЕТЕ, ЧЕ НЕ ЗНАЕТЕ КАК БЕШЕ. ЧЕРВЕНИ ДЕМАГОЗИ!