Миков към БСП: Постоянно готови за предсрочен вот!

Мястото на депутатите е в НС, не по обиколки, настоя той
24 окт 2018 13:00, Анисия Иванова
57

Днес народните представители гласуват третия вот на недоверие, внесен от БСП срещу кабинета "Борисов 3". Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че се започва стройна организация за подготовката на предсрочни избори.

"Ако мотивите и аргументите са ярки, ако добре се експонират проблемите на хората в здравеопазването, ако народните представители чуят тези мотиви и ги приемат, а не гласуват механично за запазване на правителството, това може да доведе до промяна. Иначе става както обикновено", коментира в студиото на "България сутрин" бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Според него в един вот на недоверие трябва да се очертае ясна алтернатива. По неговите думи бюджетното финансиране трябва да се сложи отново на масата за обсъждане. Той коментира, че трябва да го има разбирането, че здравето не е стока.

"Има Конституция, в която ясно е казано, че здравеопазването трябва да бъде достъпно, да бъде безплатно, когато си плащаш здравните осигуровки", обясни Михаил Миков пред Bulgaria ON AIR.

Според него концентрацията на опозицията трябва да бъде върху бюджета и данъчните закони и търсене на пътища, по които да се предложи алтернатива на гражданите.

50 партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестник "Дума" изпратиха писмо до ръководството на БСП преди дни, в което настояват Изпълнителното бюро на левицата да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на партийния вестник Йордан Мичев. Имаше и обвинения за едноличен стил на управление на Корнелия Нинова.

По думите на Михаил Михов хората, които са се подписали в това искане за заседание на Националния съвет, имат най-различни виждания. Фактът, че си слагат подписите на едно място, значи, че става въпрос за нещо много важно. Той обясни, че левите партии са колективни.

Той беше категоричен, че когато казваш, че искаш предсрочни избори, трябва да си убеден, че ще постигнеш резултат, който да ти даде възможност за сериозно влияние в политиката.

"БСП трябва бавно и упорито да вади аргументите си, да доказва, да дискутира, да завоюва победа след победа, трябва да имат постоянно готовност за предсрочни избори", заяви Михаил Миков.

По неговите думи мястото на народните представители е в парламента, откъдето хората да ги чуят. Той коментира, че с обиколки трудно се създават обществени нагласи за силна подкрепа на БСП.

Според него президента проявява здравословна критичност и неговите идеи могат да се възприемат и от управляващите. По неговите думи Радев се опитва да бъде говорител на обществените нагласи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРОГАРЮ, МИКОВ- ХВАЛА НА ВИНАГИ ГОТОВИТЕ ЗА ИЗБОРИ, АМА Я ДА ВИДИМ ДАЛИ ШЪ ВЪ ИЗБЕРЕМ- 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ И СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ, ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ ЗА КРАЖБИ- ЕДВА ЛИ ЩЕ ВЪ ИЗБЕРЕМ.
32
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
`Много честни хора бяха смазани и принудени да станат членове на БСП`Това *** го разкажи на баба си. Много достойни хора не влязоха в БКП, Влизаха такива лиги като Борисофф, които въпреки, че убили дядо му се натиснал и влязал. Но даже когато могъл да се откопчи през 90-та не пожелал. Понеже сам си каза, че не може без Партията-майка. Такива като тоя се продадоха на САЩ и ТУРЦИЯ.
31
14
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Я си оправи малко сметките и погледни ПРЕСТЪПНИКА Борисофф колко не са гласували за него.
30
2
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
До 19 червен анонимник. Я си оправи малко сметките, защото за случайника радефф не са гласували 2/3 от българите, а 2/3 от избирателите. Което е 2 млн. от 7, значи 5 млн. не са гласували за него.
29
5
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
До 26. Айде стига с тази втръснала опорка, че повечето в ГЕРБ са бивши комунисти. Такива има навсякъде, даже и крайно десните. И какво ми даваш за пример един частен случай. Просто много свестни хора бяха смазани от жестоката комунистическа система преди 1989 и принудени да сранат членове на БКП по разни причини, въпреки че са я мразили.
28
2
 
16
 
! Отговори
Безпартиен избирател преди 5 години
Ама много е дразнеща с изказванията си тази др. К. Нинова. Само настройва хората срещу себе си и съответно срещу БСП. Хайде посъветвайте я да смени тона, изразните средства и пр.
27
1
 
18
 
! Отговори
Червенко преди 5 години
Абе Корнела да не е болна. От сутринта няма ни една нейна снимка
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те повечето от най способните бивши членове на БКП сега са в ГЕРБ.Аз например наскоро разбрах че един мой познат бизнесмен който 20 години подкрепяше БСП и беше активен член сега е преминал в ГЕРБ и е станал общински съветник. Това просто показва състоянието БКП.
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-дестабилизирана държава след трите мандата на Тиквата просто не е имало за 1300 години откак съществува България. Сигурно такава е била само при Шишмановци преди да паднем под турско. И сега така - паднахме под турско-американско.
24
2
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Спечелването на изборите от БСП не е проблем. -Сериозно ли?За последните 10 години БСП печелила ли е избори?
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената цел на комунистите е да дестабилизират държавата и по възможност да вземат властта. Те нямат никакъв план за действие който да изпълняват след вземане на властта. Нямат и кадри. В БКП останха само некадърници и пенсинери. Това е истината.Умните хора по принцип никога не са били част от БКП.
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Известно е, че Гергов и Миков са му много на сърцето на Борисов. Не случайно даде на Гергов 43 милиона. Щото много си го обича и знае, че Гергов винаги се отплаща богато. При Борисов проблем няма. А някоя партия да се покаже опасна за него, той просто я купува. Натрупа доста парички и си купува партии, избори каквото си поиска. А и острови, имения и други благинки.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се сетя Борисов кой ни беше предложил за Президент и ми прилошава. *** то в обкръжението му само умствено ограничени.
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спечелването на изборите от БСП не е проблем. Но след това започват платени протести, платени с парите от държавната субсидия. Платени НПО-та, евробюрократите започват да спират еврофондовете, започват да говорят за корупция. Така правят преврати и не допускат до властта други, освен техните протежета.
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Нинова ви сложи Президент. За когото гласуваха две трети от българите. И за когото проучванията сочат, че продължава да има подкрепата на над 60% от българите. Нинова вдигна вота за БСП от 16% при ЗАСПАЛИЯ Миков НА 28%. Нинова непрекъснато ви вади кирливите ризи. БРАВО НА НЕЯ. Само това да е направила е много.Затова е тоя рев срещу нея и това оплюване. Мира не ви дава.
18
4
 
11
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Нека се готвят за избори - след 2 години и половина.
17
4
 
10
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
Ами прав е Миков, че няма смисъл от тези обиколки, като се срещат само със свои членове и симпатизанти и червени бабички по села и паланки. Защото ние нищо не сме разбрали от медиите или по друг начин с кого точно се срещат и обсъждат. А и без това после *** ще направи каквото си иска, без да се съобрази с хората долу, както направи с кандидата за пРезидент. Недоразумението Радефф беше 12 по одобрение сред кандидатите но изплува отгоре - как стана така?
16
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Е, и какво може ***, като стана преЦедател на партията... - постоянно чета по вестниците, че била бясна...
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миков, когато ти беше шеф на БСП на вота за избори БСП СЪБРА 16% електорат. Това беше най-ниския вот от 30 години. Тогава ти си седеше постоянно в Парламента. но това не се отрази на симпатиите към БСП. Затова ли те поканиха да плюеш и да даваш акъл? Хайде малко да се позасрамиш и си ходи вече. Събират ви такива като Плевнелиев, пълни некадърници, да ръсят какво ли не. Видя се колко можеш, когато беше председател на партията.
14
3
 
9
 
! Отговори
Цеко преди 5 години
Явно новата реколта кооноп е доста силна! Качва ги в облаците и-....