Миков към БСП: Постоянно готови за предсрочен вот!

Мястото на депутатите е в НС, не по обиколки, настоя той
24 окт 2018 13:00, Анисия Иванова
57

Днес народните представители гласуват третия вот на недоверие, внесен от БСП срещу кабинета "Борисов 3". Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че се започва стройна организация за подготовката на предсрочни избори.

"Ако мотивите и аргументите са ярки, ако добре се експонират проблемите на хората в здравеопазването, ако народните представители чуят тези мотиви и ги приемат, а не гласуват механично за запазване на правителството, това може да доведе до промяна. Иначе става както обикновено", коментира в студиото на "България сутрин" бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Според него в един вот на недоверие трябва да се очертае ясна алтернатива. По неговите думи бюджетното финансиране трябва да се сложи отново на масата за обсъждане. Той коментира, че трябва да го има разбирането, че здравето не е стока.

"Има Конституция, в която ясно е казано, че здравеопазването трябва да бъде достъпно, да бъде безплатно, когато си плащаш здравните осигуровки", обясни Михаил Миков пред Bulgaria ON AIR.

Според него концентрацията на опозицията трябва да бъде върху бюджета и данъчните закони и търсене на пътища, по които да се предложи алтернатива на гражданите.

50 партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестник "Дума" изпратиха писмо до ръководството на БСП преди дни, в което настояват Изпълнителното бюро на левицата да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на партийния вестник Йордан Мичев. Имаше и обвинения за едноличен стил на управление на Корнелия Нинова.

По думите на Михаил Михов хората, които са се подписали в това искане за заседание на Националния съвет, имат най-различни виждания. Фактът, че си слагат подписите на едно място, значи, че става въпрос за нещо много важно. Той обясни, че левите партии са колективни.

Той беше категоричен, че когато казваш, че искаш предсрочни избори, трябва да си убеден, че ще постигнеш резултат, който да ти даде възможност за сериозно влияние в политиката.

"БСП трябва бавно и упорито да вади аргументите си, да доказва, да дискутира, да завоюва победа след победа, трябва да имат постоянно готовност за предсрочни избори", заяви Михаил Миков.

По неговите думи мястото на народните представители е в парламента, откъдето хората да ги чуят. Той коментира, че с обиколки трудно се създават обществени нагласи за силна подкрепа на БСП.

Според него президента проявява здравословна критичност и неговите идеи могат да се възприемат и от управляващите. По неговите думи Радев се опитва да бъде говорител на обществените нагласи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-голям успех ще имаш,ако инициираш допитване на тема:Кой от европейските народи, най-силно ненавижда политиците си.Ай наздраве и от мен.
12
11
 
7
 
! Отговори
ЖАЛКО.... преди 5 години
ЖАЛКО ЧЕ И ТОЗИ ГОСПОДИН НЕ РАЗБРА ЗА КАКВО Е ВОТА - ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЕШАТ И ВИДЯТ ПРОБЛЕМИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО А ТО СЕ ЗНАЕ КОЙ ДАВА КОКАЛА ТАКА ЛЕСНО ПАТРИОТИТЕ ВЕЧЕ Я ВИДЯТ ПАРЛАМЕНТ Я НЕ И СЕ ЗНАЕ ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ВОТА - А ОТ Г-Н МИКОВ НЕ ОЧАКВАХ ЧЕ ЩЕ ХОДИ И ГОВОРИ ПРОТИВ БСП И КОРНЕЛИЯ САМО ЧЕ ТЯ СЕ СПРАВЯ ПЕРФЕКТНО ЗА РАЗЛИКА ОТ МИКОВ
11
6
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Бих охарактеризирал действията на БСП... - като диверсии и саботажи...
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два пъти ви даваха оставка и два пъти нищо не направихте от къв зор сте седнали да искате трети>?
9
8
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
В БСП никога не е имало хаос и винаги са знаели къде отиват... - към властта на всяка цена...
8
5
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че се започва стройна организация за подготовката на предсрочни избори..... а аз си мислех че стройната организация вече е факт, а то не било. а кой ги иска тия предсрочни избори бе другарко провокатор (освен ти и още няколко до теб)? вие сте си мазохисти, бият ви, а вие искате още. ама нема лошо де, щом ви харесва!
7
3
 
12
 
! Отговори
миковист преди 5 години
При другарят Миков всичко беше по ясно.Той поставяше ясни цели и указваше средствата и начините за постигането им.При него задачите бяха от ясни по ясни-"Със светла бира към светло бъдеще".Сега са облаците и мъглите-пият се някакви вермути,водки,***.Всеки по опитен другар отлично знае,че водката дава 4х4 ,НО изключва навигацията!И после Борисов ни се смее,че сме били като Колумб-нито знаем къде отиваме,нито къде сме отишли!Сега при Нинова е хаос и безредие!
6
3
 
19
 
! Отговори
;) преди 5 години
Винаги готови..... за кокала.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наздуаве, г-н Миков!
4
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Кирчо Добрев беше започнал вече да лъска куфарчетата... - но се наложи да ги прибере...
3
8
 
14
 
! Отговори
Питам се преди 5 години
Какво ще постигнат, ако има предсрочни избори и ГЕРБ пак ги надвие?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агенцията по храните и Министерството на земеделието да проверят кой у нас внася опасен ориз, пълен с вредни химикали. Други медии съобщават тази тревожна новина!
1
3
 
7
 
! Отговори
Познато ни е преди 5 години
Бъди готов!Винаги готов!