Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...

Проектът бил обсъждан преди да избухне скандалът с вицето
25 окт 2018 13:00,
132
Симеонов да отговаря за хората с увреждания? Виц, скандал, провокация...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания? За БСП това звучи като виц, а за ДПС е скандално.

От ГЕРБ пък допуснаха, че може да се направят поправки между първо и второ четене в закона и Симеонов да не отговаря за хората с увреждания.

В закона, който ще гласуват утре депутатите, е записано, че ресорният вицепремиер ще оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, който в момента е Валери Симеонов. Досега тази функция е изпълнявал социалният министър. Проектът обаче бил обсъждан преди да избухне скандалът между Симеонов и майките на деца с увреждания, който той нарече "кресливи жени", а те пък поискаха оставката му като вицепремиер.

Според БСП идеята тази функция да бъде изпълнявана от ресорния вицепремиер не е лоша, проблемът бил в конкретния човек.

Още по темата

"Звучи като виц, но истината е, че законът е писан много преди да избухне скандалът с Валери Симеонов. На мен не ми изглежда лош самият закон. Проблемът е, че в този случай вицепремиерът е нелепо избран - лоша кандидатура на лошо място. Проблемът не е в закона, а в човека", заключи Антон Кутев от левицата.

Соцдепутатът настоя, че Симеонов не може да изпълнява и друга своя функция - да отговаря за съвета за интеграция на малцинствата. Според него и двата случаи са комични.

От ДПС пък ще настояват да се направят поправки между първо и второ четене, с които отново в закона да се запише, че социалният министър ще оглавява съвета за интеграция на хората с увреждания. Според Хасан Адемов възможността тази функция да се изпълнява от Валери Симеонов е скандална.

Според Явор Нотев от "Атака", които също се обявиха за оставката на Симеонов, това предложение е провокация и за момента не е удачно.

Светлана Ангелова от ГЕРБ пък допусна, че след консултациите между четенията може да се направят поправки в текстовете.

"В закона не се визира името Валери Симеонов, а тази функция да се изпълнява от ресорния вицепремиер. Ясно е, че има напрежение и след консултации този текст може да претърпи преработка", каза тя.

Йордан Апостолов от партията на Симеонов - НФСБ изтъкна, че този текст е записан много преди да избухне скандалът между протестиращите майки и Валери Симеонов.

"Винаги има обществен натиск, когато се върши нещо. Само човек, който не работи, не греши. Когато лежиш на леглото, само тогава не можеш да паднеш", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Всяко нещо, което е развяло флагът на омразата, не може да роди нищо продуктивно, благородно и цивилизационно.Самият факт, че мразиш те прави нечовек.Всяко нещо създадено с обич ражда красотата в живота ни!Така е във всяка сфера.Хасан, БСП, ГЕРБ, Володя не са виновни, че българина не си чисти след кучето, не си изхвърля фасовете и алкохолните бутилки в кошчето.Започва се от държавна политика, медии, глоби.Ние нямаме детска песничка против тютюнопушеното, Русия имат, Япония имат, Корея Ю.!
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Националистите влязоха във властта с манипулации всяващи страх от бежанския поток. То не бяха протести, то не бяха истерии. Нямаше никаква логика да бъдат избрани. И сега какво излиза, който няма милост към бежанците, няма милост и към собствения си народ.
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов е имал някаква цел с това нелепо изказване, но май не позна как ще се развият нещата! Този, който му е писал сценария като да е учил в помощно училище!
107
3
 
11
 
! Отговори
Неам нерви преди 5 години
Кресливи политици и олигарси на уж стабилна държава, в амок, страх и паника, *** от всяка обслужваща ги медия...
106
1
 
13
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Ако напиша единствено" НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" ,пак би било достатъчно!!!Все пак считам за нужно да отбележа,че тия хора открито и безочливо се подиграват с нас и ни унижават!!!Защо ли?!Вероятно защото ние всички с Вас сме анонимни интернет революционери?
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя от кой точно етнос е ?Само питам, за един прЕател.Защото е повече от видно, че не е от българския.Голям ме лез някакъв.Според мен между ***, пра се, черке зин и си ганин.
104
15
 
6
 
! Отговори
Няма какво повече преди 5 години
Валери беше краен, но каза истината. Не може да се иска безкрайно. Не са само те. Ами пенсионерите, ами другите инвалиди - от трудови злополуки, от катастрофи? Ами здравите деца? Родителите блъскаме и пак не стига. Един грип сто лева, нали? Не сме седнали цигари да пушим, да дебелеем и да искаме. Дайте, та дайте. За да получиеш, първо трябва да дадеш. Тези деца нищо на никога няма да дадат и това е болезнената истина. Общество с толкова /фалшиви/ инвалиди е за никъде. Кой ще работи, бе?!
103
2
 
3
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Така става когато се кланяте пред Медната Змия окачена на площада и все нещастия ще ви сполитат....
102
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо триеш бе герберастки ***, дошъл от село ???
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Син пита баща си:- Тате защо всички парламенти са кръгли?Бащата отговаря:- А бе сине ти квадратен цирк виждъл ли си?
100
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
stranno no fakt predizbornata borba s babizkata na turskata graniza donesla tolkova otgovorni postove na simeonov
99
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се задържи на поста. Напротив, протестите срещу него ще се засилят
98
3
 
17
 
! Отговори
абсурдистанска сага преди 5 години
оставили на вълка да пази агнето
97
3
 
14
 
! Отговори
Инвалид преди 5 години
Крайно време е някой да го " запише " този изв*ерг в нашите редици.
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговорностите на Симеонов започнаха устремно да намаляват. Най-накрая ще отговаря само да си взема месечната заплата.
95
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо никой не поиска оставката на любимата тиква когато каза, че мат'ряла е калпав и за това в тази държава нищо не върви, или Аз съм *** и вие сте *** и за това се разбираме?
94
5
 
26
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До Анонимен 86 Искаш да кажеш, че ако гербавите паднат са незаменими така ли явно и ти си с промит мозък. Видяхме ги какво сътвориха вече са почти 10 години на власт няма разлика между тях и назначените червени милионери, даже са по-нагли. Ако наистина няма и не се намерят свестни различни от сегашната *** в парламента които да изберем тежко на тази територия ще изчезнем от картата като държава.
93
6
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Симеонов е социопат. Единствената причина да не се превърне в убиец, е че е малко по-интелигентен от Севдалин.
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато белите майки ги подкокоросват да викат "оставка" ,Айшетата ще си раждат и осъкатяват поредното си след десето на брой ча/ве и ще си взимат помощите по интерация, инвалидност и като материално бедни. Когато от телевизора казват за нападения над възрастни хора никога НЕ казват ЕТНОСА ,само че е рециивист или социално слаб.Болестта на децата емоционално се преекспонира вместо реални мерки да се вземат срещу измамите
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората разпределят бюджета за 2019. Харчат излишъка от 2018... А това е мъгла