Поискано от ДПС: Не стани да седна, а оставка и предсрочни избори!

Настоящото управление на ГЕРБ и патриотите 3 било вредно за страната
Обновена: 26 окт 2018 18:31 | 26 окт 2018 17:00, Камелия Цветанова
156

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и предсрочни избори поиска ДПС след заседанието на Централния съвет на партията.

"Призоваваме всички национално отговорни партии и държавни органи да се ангажират със защитата на демокрацията и държавността", каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Оценката на движението е, че популисто-националистическото управление на страната е пълен провал, а ГЕРБ не само са включили националистите във властта, но и чрез тяхната легитимация са се опитали да си създадат алиби за провала на управлението на този кабинет.

Според Карадайъ това е довело до пълен колапс на изпълнителната власт и до политическа криза, като основната отговорност за това е на ГЕРБ, настоя той.

Така че рисковете за стабилността на страната, демокрацията и държавността изискват отговорни и бързи действия в името на бъдещето.

"Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността", каза още Карадайъ.

По думите му мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени.

"Българското общество осъзнава, че между декларираните намерения на властта и реалностите има огромна разлика – че бедността расте, а омразата и агресията са навсякъде. Правата и свободите на българските граждани и на уязвимите групи от обществото не просто не са гарантирани, те се нарушават от най-високо място. Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Тя е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена", заяви лидерът на ДПС.

Според него има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна.

"Предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни", категоричен бе Карадайъ.

"Въпросът е какво се случва в държавата. Не споделяме философията стани да седна. Какво като ще има ново правителство в рамките на тази НС или ново след избори, ако ще се случва същото в страната", попита той.

Според него алтернативата не била в персоните, а в същността на развитие на страната, в ясната програма за ускорено развитие на страната.

"Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неибежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и ние ще платим по-висока цена", каза още Карадайъ и се обърна към партиите с доказана привързаност към европейските ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов е на път да стане за сегашната коалиция това, което беше Пеевски за предишната.
104
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност ДПС заедно с БСП имат ресурс да предизвикат предсрочни избори. Ако напуснат парламента заради оня индивид, Симеонов, ще компрометират работата на парламента. Макар и с формален кворум, решенията няма да имат същата политическа тежест, както когато парламентът работи нормално. Да не говорим, че ще им е доста трудно с кворума - трябва да са всички гербери и пишман патриоти по банките, пък това им е доста трудно.
103
9
 
4
 
! Отговори
серена преди 5 години
Карадайъ.Карадайъ,как хубаво се римуваш със старото дере.
102
12
 
17
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Сладури в управленски одежди!Не могат да пишат и приказват на български език ,но циничното поведение ги дразни!
101
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84 та нали ДПС докараха ГЕРБ и Борисов на власт, нали и сега пак ДПС е във власта или порциите им се видоха вече малки. Иначе са прави извънаредните избори са неизбежни.
100
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo na dps turzi ama govorat i vijdat neschtata pravilno sasramete se balgari lajite ne vi li omrasnaha na bivschi bkp sega gerberi milioneri
99
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам минусите само 10 гербераста са втора смяна,ей, не плащат ей.Нощна сигурно ще са 5 човека ,да видим
98
16
 
22
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А дано този път ДПС спаси българите от *** гербава.
97
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте сега как заради една въшкa( Далавери) ще изгори юргана(Винету)
96
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години преход най-добре бяхме при Царя. Мутрите бяха сериозно натирени! Сега е точно обратното! Искам герб да забевят за власт
95
22
 
18
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
На ДПС нещо са им криви сметките- къде видяха спад на демокрацията и държавността ?! Или и те като бившия си партньор БСП само се чудят какви проблеми и формулировки да измислят,че да изглаждат мноооооооого загрижени за народеца ни - ала-бала! И на вас сме сърбали попарата и повече не ни се иска А на вас като ви се искат турски порядки и управление-хеее я Турция ! Ердоган ще ви приеме с "отворени обятия" !
94
11
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Плу-же-ците от ДПС пак се опитват да изпълзят нагоре към власта. Толкова време гладни стоят около копа-нята и не могат да потопят зур.ли вътре. Глад ги гони. И как да гласувам срещу ГЕРБ /не, че ги харесвам / когато ще получа в комплект този фъфлещ мал-оум-ник + "Лъжата" от Крушовица дето мъжът и работи в Лук Ойл за 100 000 на месец. За какво ли раш-ките му плащат тази заплата? Да не би нещо да е свързано със работата на жена му??? Или пък е талантливо момчето!!! Бу, ха, ха, ха
93
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога ..ама никогаа повече БСП и ДПС... комунисти и еничарите нямат място в управлението
92
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все ми се чини, че при тройната коалиция някак си бях по-добре. Сега, на себе си ли да вярвам или на герберските ***?
91
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС И БСП ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ НАРОДА СИ- ТЕ ФАЛИРАТ/13 ФАЛИРАНИ БАНКИ/ТЕ УНИЩОЖАВАТ, ГАЛОПИРАЩА ИНФЛАЦИЯ- НИКОГА НА ВЛАСТ- АКО НЕ СА ОЛИГАРСИТЕ ДА ПЛАЩАТ ВЛИЗАНЕТО ИМ В ПАРЛАМЕНТА ТИЯ БАНДИТИ НИКОГА НЯМА ДА ВЛЯЗАТ- ВИЖТЕ АБВ. ТЕ НЕ ГЛАСУВАХА ЗАКОНА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА.
90
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФЪФЛЕКА РЕЧИ НЕ НА СТАНИ ДА СЕДНА, НО ДА НА РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА ПОРЦИИ, НА МЪЖКИТЕ СЕКРЕТарки, ДВОРЦИ И ЯХТИ ЗА МИЛИОНИ, НА ЛИДЕРИ ХИДРОЕКСПЕРТИ- ТИА КАК ИМАТ ОЧИ ИЗОБЩО ДА ФЪФЛЯТ.
89
12
 
19
 
! Отговори
Боби преди 5 години
А управлението на БСП и ДПС на не би случайно де е полезно за страната? По-малкото зло е ГЕРБ и патриотите. Не ви се иска да учите корана и основен език да е турски, нали? Затова ДПС няма място във властта. Да събарят всички джамии, да спират новините на турски език по БНТ и да закрият главното мюфтийство.
88
6
 
20
 
! Отговори
КАРАДАЙЪ и ДОГАН, преди 5 години
Прекалихте!Вечно кавги и разправии! И ВИ е "мила"РБЪЛГАРИЯ"НЕ. Искате да я опустошите.Както прави 100-летницата.
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващата власт в Бг. е обречена на коалиционни правителства.При едни предсрочни избори в парламента влизат - Герб, БСП, ДПС и може би Атака в коалиция с ВМРО.НФСБ на "вицето" Симеонов е аут!Едва ли, Герб, дори и да спечели изборите, ще може да спечели достатъчно гласове, за да състави самостоятелно правителство, същото се отнася и за БСП.Следователно, отново ще трябва да бъде съставено коалиционо правителство!?Ами, ако и тогава не може да бъде съставено дори коалиция на мнозинство?
86
1
 
11
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
Ами от тия кражби притеснен ще е !