Поискано от ДПС: Не стани да седна, а оставка и предсрочни избори!

Настоящото управление на ГЕРБ и патриотите 3 било вредно за страната
Обновена: 26 окт 2018 18:31 | 26 окт 2018 17:00, Камелия Цветанова
156

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и предсрочни избори поиска ДПС след заседанието на Централния съвет на партията.

"Призоваваме всички национално отговорни партии и държавни органи да се ангажират със защитата на демокрацията и държавността", каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Оценката на движението е, че популисто-националистическото управление на страната е пълен провал, а ГЕРБ не само са включили националистите във властта, но и чрез тяхната легитимация са се опитали да си създадат алиби за провала на управлението на този кабинет.

Според Карадайъ това е довело до пълен колапс на изпълнителната власт и до политическа криза, като основната отговорност за това е на ГЕРБ, настоя той.

Така че рисковете за стабилността на страната, демокрацията и държавността изискват отговорни и бързи действия в името на бъдещето.

"Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността", каза още Карадайъ.

По думите му мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени.

"Българското общество осъзнава, че между декларираните намерения на властта и реалностите има огромна разлика – че бедността расте, а омразата и агресията са навсякъде. Правата и свободите на българските граждани и на уязвимите групи от обществото не просто не са гарантирани, те се нарушават от най-високо място. Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Тя е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена", заяви лидерът на ДПС.

Според него има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна.

"Предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни", категоричен бе Карадайъ.

"Въпросът е какво се случва в държавата. Не споделяме философията стани да седна. Какво като ще има ново правителство в рамките на тази НС или ново след избори, ако ще се случва същото в страната", попита той.

Според него алтернативата не била в персоните, а в същността на развитие на страната, в ясната програма за ускорено развитие на страната.

"Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неибежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и ние ще платим по-висока цена", каза още Карадайъ и се обърна към партиите с доказана привързаност към европейските ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
1
 
! Отговори
Вършат услуги преди 5 години
До рубладжийски партииИ на тия рубладжии им дърпат конците евреи с пари.
144
0
 
4
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
143
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ясни са ни като бял ден - целта на БСП и ДПС е да прилапат бюджетния излишък...
142
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Аааа не, ДПС във властта никога повече.
141
2
 
7
 
! Отговори
Любопитно преди 5 години
Вие дето участвахте в разграбването на държавата, и оплитането и с бизнеса, вие ли сте спасението?! И как до сега си мълчахте, а като почнаха арестите на "бизнесмени" забогатели от тъмната приватизация се сетихте за предсрочни, интересно съвпадение :)
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
......Медиите на Прокопиев,Донев и Георгиева толкова съвестно изпълняват новата си задача на българските бухалки на Ердоган, че дори от куртоазия не търсят друга гледна точка.Забравете Америка за България,новият господар на медиите на Прокопиев, Донев и Георгиева е в Анкара. Либералите вече са ислямисти. А следващият им господар може да е и самата Ислямска държава. Всичко е въпрос на пари и интереси.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с просто око се вижда, че действията на доскоро критикувания от тях политик намират широко отразяване, при това вече в нова, положителна светлина. Местан, дясната му ръка и отявлен ислямист Хюсеин Хафъзов, както и останалите отцепници от ДПС, дават щедро интервюта за Дневник, Клуб Z и Медиапул. Главният мюфтия също се превърна в медийна звезда с поредица свои интервюта. А колко интервюта е дал за грантовите сайтове българският патриарх. Отговорът е лесен нула. Щатните говорители на тези медии също се пращат с наръч опорни точки изненадващо все в защита на Местан, респект
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забравете Америка за България, на ход са бухалките на Ердоган",Публикувано на 12.02.2016Оказва се, че Иво Прокопиев, Огнян Донев и Стоянка Георгиева само взимат парите на американците. Те вече са рупори на проислямистката политика на Реджеп Тайип Ердоган. Дали Вашингтон е наясно едва ли.Откакто Лютви Местан се укри в турското посолство, а след това беше отстранен от ДПС, той вече е любимец на горепосочените издания.И с просто око се вижда, че действията на доскоро критикувания от тях
137
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ДОСТ извънбрачното съжителство с Анкара. Местан отново кукла на конци, този път на Ердоган."Валери ,махай се,говори се,че патрията ти е поддържана и е марионетка на Турция!какви "патриоти" сте,махай се!Изобщо цялото фашистко ОП да се маха!
136
1
 
1
 
! Отговори
3 преди 5 години
това вече опира до държавността и националните интереси на България.И ДПС, и Доган, и активистите на движението ще бъдат подложени на огромен обществен и медиен натиск. Именно по внушение на Анкара Местан прокара тезата, че ДПС е проводник на проруските интереси, за да удари електората й в сърцето, дърпайки най-тънките струни на техните исторически възприятия.
135
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 5 години
Защото да си представим само за миг какво би станало, ако в началото на 90- те години Местан и Хафъзов бяха понесли Корана, развели турските знамена и призовали българските турци в името на майка Турция.И днес изборът ДПС или ДОСТ, Доган или Местан не е просто избор между две партии или двама партийни водачи изборът е между про-българската и про-турската партия.Про-българската (каквито и критики да имаме към нея) сега е разпъвана на кръст, а на про-турската самата Турция ще помага по всички направления. А това вече опира до държавността и националните интереси на Бълга
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маша за разправа с Доган и ДПСИстината е, че Местан съвсем съзнателно се превръща в машата на Турция за разправа с Доган и с ДПС. По една единствена причина ДПС е българска партия и въпреки емоционалната и родова връзка на нейния електорат с Турция, в своята 26 годишна история тази партия никога не прие да стане заложница на турските имперски интереси у нас. Появата на ДОСТ днес кристализира и за най-големите противници на ДПС заслугата на движението за мирния ни преход. Защото да си п
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се връщат ДПС и БСП!
132
2
 
4
 
! Отговори
Смедарчина преди 5 години
Защо триете неудобните за ГЕРБ коментари.
131
1
 
2
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Обиден съм. За Пеевси имаше платени протести а за мене няма.
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС и ДОСТ -ЗАБРАНА и вън от България.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 126Кой/коя е Т. Дюран? Какъв фактор е в Тр? Че представяш думите му като меродавни и осъществими? И по какъв начин свързваш това изказване на Т. Дюран с ДПС??
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Птриотарските и герберски *** яко скочили на амбразурата да бранят статуквото. Молодци! Так держать!
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Защо това да са амбициите на Тр? Нали ДПС беше руска партия, създадена от ДС?Или си мените мненията и компроматите както ви е угодно?Днес ДПС е руска партия, утре ДПС е партия на Турция, вдруги ден ДПС е в сговор със САЩ...Нали ДОСТ беше партията на ТР?Айде, моля да се разберете веднъж завинаги там в Централата ви, каква пропаганда ще прокарвате, че всеки път излизате с коренно различни становища и сами си противоречите!
126
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
Случката в саудитското посолство потвърди казаното от Дюран