Борисов: Смяна на властта при тези параметри на държавата? Несериозно!

ДПС трябва да са наясно, че ГЕРБ не дели общините!
27 окт 2018 12:28, Елка Василева
373
Борисов: Смяна на властта при тези параметри на държавата? Несериозно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата работи добре и няма основание за оставка на правителството.

При тези параметри на държавата не е сериозно да се иска смяна на властта. Това коментира Борисов при инспекцията на участък от строителството на магистрала "Хемус" край Търговище.

Уважавам мнението на всички партии, взети на пленуми, конгреси, каза премиерът в коментар на изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от вчера.

По думите на Борисов от ДПС трябва да са наясно, че ГЕРБ не дели общините.

Още по темата

"Нормално е всяка партия да иска да управлява, с изключение на "Да, България", каза той.

„Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лева“, заяви още Борисов пред журналисти.

Премиерът Борисов припомни как след управлението на кабинета “Орешарски” държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от -4%. “Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?”, каза Борисов.
 
По думите му работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията.  „Макар и късно, но действително специализираният съд и прокуратура в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече”, заяви премиерът.
 
“Че институциите задържат олигарси, това ли ги е яд или, че контрабандата от 34% слезе на 5%. И че бюджетът за новата година вследствие борбата на институциите, не на отделни хора, донесе милиарди повече в хазната”, попита Борисов. Той припомни, че миналата година се наложи държавата да отпусне 12 млн. лева за изчистването на опасните химикали в “Полимери” – Девня.
 
“АМ “Хемус” защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен”, попита Борисов и припомни, че кабинетът “Орешарски” я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.
 
При инспекцията на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци министър-председателят информира, че кметовете на Шумен и Търговище са сигнализирали за трудност при отчуждаването на 180 декара земеделска земя. Премиерът Борисов разговаря със собственика на земята, като се разбраха да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
31
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...РЕЗИЛ ! преди 5 години
Днес разбрах , как Елена Йончева , е получила пари от офшорката на Ц.Василев.ЕТО КАКВО ВИ ЧАКА , АКО БСП, ДОЙДЕ ПАК НА ВЛАСТ!
276
34
 
4
 
! Отговори
СЛУШАЙТЕ А.ТОДОРОВ! преди 5 години
ТОЙ ЧУДЕСНО ОБЯСНЯВА ЗАЩО *** НЕ ТРЯБВА ДА СА НА ВЛАСТ!СЛУШАМ ГО РЕДОВНО!ВЕЛИК БЪЛГАРИН Е!!!!!
275
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шо ба Нема лошо малко се смени туй власт чи много взе дамуй
274
2
 
33
 
! Отговори
съдба преди 5 години
Знаете ли в коя парламентарна група има най много бивши комунисти?
273
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
За Пеевски имаше платени протести а сега за Симеонов няма. Извинете но оставам.
272
1
 
41
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 5 години
Tъп пожарникар/мафиот/пребоядисан комунист говори за параметри на тази пародия на държава???Несериозно!
271
1
 
38
 
! Отговори
Като за суджука преди 5 години
Да пази господот гнил мостот неканен гост и от човек *** на висок пост!
270
0
 
7
 
! Отговори
Обрязан съм преди 5 години
Несериозно е да се използва думата "параметри" в случая.Това е термин за величина или за разстояние.Понякога се използва и като константа.Несериозно е,че България не може да се отърси от комунисти и разни производни партии претендиращи,че са гласа на народа.Демокрацията се провали.Време е за Меритокрация!Тя е лекът за нашия болен свят.
269
2
 
28
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Самовлюбен тъ.....ак Само гражданската отговорност изяде всичките ви бъдещи увеличения, 30% данък за автомобилите.......газ 17% и ощеее многооо
268
24
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
господин борисов не разбрахте ли че бкп-бсп и дпс не ги интересува какво е направено а как да вземат власта че много огладняха вие им спряхте кранчето да крадът и сега са в колапс..госпожата и се прийсква власта заедно с карадали но това скоро няма да стане народа не ги иска повече
267
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подавай си оставката и не ни говори за параметри,защото параметър на народния гняв е голям!
266
1
 
34
 
! Отговори
Do Българския Народ преди 5 години
Щом си искате мутррата - халал да ви е
265
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайфДухач аре ходи на магистралата да правиш,като майка си и не давай акъл на хората!
264
33
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Баххти, тука един червен анонимник се е изпразнил 7-8 пъти с почти един и същ коментар колко *** и лош е Боко и как трябва да си ходи. Ама ти си никой, бе парццал червен, и хиляда пъти да го напишеш все тая. Защото тази работа не става с жалки червени призиви в сайт, а на избори. Там е ясно кой печели.
263
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шубе те е,а?Някой да не ти потърси сметка за кражбите и далаверите,ако паднеш от власт?Някой читав гл.прокурор,някой ден.
262
31
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 277. Стига с тия 16 млрд. червен галошш. Не са 16, а доста по-малко и основно са за погасяване на предишни заеми на бесепарски правителства.
261
19
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 268. А БСП колко цели мандата изкара бе, пъпеш? Само един от 5 (на Станишев). И стига сте говорили от името на народа, мнозинството 4 поред поставя ГЕРБ на първо място. Но и ГЕРБ, и всеки следващ оттук нататък няма да си изкарва мандатите, просто защото хората станаха много чувствителни и претенциозни (което не е лошо) и защото се налага да се правят сложни коалиции.
260
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре,де хора!Аз не разбирам.Как може да издигнем мафиот до поста Министър-председател?!Ние т_пи ли сме?!
259
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нищУжество се гаври с българите или деменцията му е в напреднала фаза!И при двата случая да се маха и да го затварят ,в затвор или лудница!
258
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политически клоун!