БСП срещу сделката за ремонта на Су-25. Защо eдин участник?

Самолетите да се ремонтират в български завод, настоя Левицата
1 ное 2018 13:15,
112
БСП срещу сделката за ремонта на Су-25. Защо eдин участник?
Архив: Булфото

БСП скочи срещу обществената поръчка за ремонт на бойните самолети Су-25, за чиито изпълнител е определена беларуска компания, и настояват военният министър Красимир Каракачанов да преразгледа сделката.

Социалистите питат защо от първоначално предвидената цена на поръчката от 80 млн. тя е скочила почти три пъти - на близо 180 млн. лева и защо в обществената поръчка е имало само един участник.

Още по темата

"Изпращат покани до две компании - в Беларус и Русия. Защо само до тези две компании? Връща се отговор само от едната - беларуската. Тази поръчка е на стойност 82 млн. лева, а предложението е за три пъти по-висока стойност -  около 180 млн. лева. Защо само една компания участва в обществената поръчка. Тук виждаме състезание с един кон, грубо погазване на законите. Защо изведнъж поръчката придобива съвсем различна стойност като цена", запита соцдепутатът Николай Цонков.

Червените настояват и самолетите да бъдат ремонтирани в българския завод "Авионамс" и питат защо не е отправена покана към него. Според тях ремонтът може да се извърши там за много по-ниска цена.

"Защо трайно е пренебрегнат националният интерес в лицето на "Авионамс", който преди две години получи уверението на премиера, че ще започне да извършва ремонта и на самолети. Готово ли е това управление да остави 300 авиоспециалисти без работа, давайки поръчката на фирма в Беларус?", каза и червеният Атанас Зафиров.

"Основателно се съмняваме и задаваме нашите въпроси. Министърът на отбраната Каракачанов да преразгледа сделката и да не обвинява БСП, че лобира за един или друг завод, защото ние не лобираме, а защитаваме националния интерес", завърши Цонков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За военната техника не трябва да има обществени поръчки. Така се губи маса време.
65
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 ако зависи от мен веднага разпродавам имотите на БСП и режа половината пенсия на всеки с партийна книжка на БКП ще има и за ф35 строго погледнато (
64
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 10-12 години трябваше да сме изхвърлили тия руски дараци Су и Миг. Като ви казвам че България и в момента си е руска колония тука някои русофили почват да скачат срещу мен и да вменяват на пpocтаците че България се управлява от американското посолство.
63
0
 
33
 
! Отговори
до54,55 преди 5 години
бре бре авио кУрифеи, как сте остансли незабелязани...
62
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57 да беше оцелял ДАР и ние щяхме да можем с нещо на ниво L 159 ама нъц *** пък и бронята си требе Оделно че първо сме колкото тия две държави заедно по площ Второ сме и бая планинска те са равнина почти изцяло и си има бая тактически номера дето може да ползваме при наличие на броня
61
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60Като не го махаш по коминтерновски дай парите за възстановяване на тия ретро ковчези.
60
0
 
35
 
! Отговори
до 57 преди 5 години
то и с делта планери щурмови с торба йамъни може да се заменят, тогава нсльота ще е безкраен, *** трай че дразниш.
59
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До V Чесно казано и слава богу няма кой знае колко руски неща дето на истина си струват сещам се за 5/6 но не е като да нямат равностойни заместители Както виждаш за су 25 съм и не го махам само дето е руско по скоро ссср ско ей тъй по коминтерновски
58
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е обещал милиарди рубли на Радев и Борисов ако купят Грипен.
57
3
 
35
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
Бившата руска КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ в действие!
56
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 47и не случайно и Чехия и Словакия, които също имаха от тези самолети ги извадиха от въоръжение и ги замениха с техни леки щурмовици л159, първо че за същите пари могат да подържат няколко пъти повече самолети и второ че на тях пилотите им могат да трупат далеч повече нальот, това трябва и за нас, щото при нас 1-во терена не много подходящ и 2-ро в наши дни едва ли ще видим отново война с ясно изразен фронт, където този тип щурмови самолети като су-25 ще са ефективни
55
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грипените ще се поддържат в Русия това е условието на Радев и Борисов към шведите.
54
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47Виж сега сравнението на масата на су-25 с миг-29 не е много на мястп, единия дозвуков фронтови щурмовик другия свръхзвуков изтребител, за щурмови самолети су-25 и а-10 са тежки, това са самолети предназначени за места където има ясно изразен фронт и относително равен терен, в Ирак а-10 се представиха добре, но в Афганистан и двата самолета не са на мястото си, същото се видя и при конфликтите в Кавказ, да не говорим че 1 час полет при тях е над 12-13 хил $, за щурмовак това е много....
53
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 50Ти защо сравнява Су 25 с А10, това е все едно да сравняваш руска каруца с Ролс Ройс. Су 25 още преди да приближи на 100 км до бойното поле и ще заоре в земята.
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добавка към 42 Израел ако в крайна сметка им бе жизнено важен щяха да го получат .Ама Еврей Еврей ама и те не са бездъна каса имаха много и то добри оръжейни проекти да не забравяме че има и лобита като по цял свят Гледахаго разработваха тактики но не го пожелаха сериозно .Между другото Бг хич не е малка държава 5 пъти колкото Израел е И 1/170 от русия и щурмовак за покриване на площи банално си трябва бд
51
4
 
31
 
! Отговори
V преди 5 години
Мафията герб пак се е усрала .И руснаците повече няма да ни продават нищо ;)В корабите ясно се виждат бомби а не самолети за скрап. Кораба Пера ги е доставял тайно .Русия е била против тия бомби за ,,скрап,, Сега ще плащаме скъпо и пре скъпо далаверите на герб .
50
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, БСП срещу Съветския Съюз и Путин, това някой вярва ли го?
49
0
 
32
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
су 25 е абсолютно неподходящ в съвремените условия където концепцията е съвсем различна, неслучайно масово се предпочитат------------Ти какво би предпочел ако трябва да воюваш:- бронежилет без бронепластинатаили- броножилет с бронепластинаСу 25, както и А 10 са щурмови самолети които летят почти над района на бойните действия.В момента в руските ВКС експлуатират Су 25 М3, които разполагат с елекроника позволяваща да поразят целта без да влизат в обсега на вражеското ПВО.
48
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембето Каракачанов трябва да се облажи. Това са 240 милиона сделка разделено фифти фифти между руснаците и патриотите си е солидна сума. Ще си гарантират властта за следващите 5-6 избори. Всичките мигани ще гласуват за патриотите.
47
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДоV Щото ще платим 2милиона $ на бройка и суматаe 83 милиона лева без нещо общо за всичките бройки на куп + оправляемо джапане 180 милиона е Белариска оферта за тотална модернизация дето нито ни трябва нито я взехме .Но е нормално Беларус да я предлижи .Дригото е киф,лата Нинова и как дявола чете евангелието за политика ПАНЯЛ