БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото Боре, *** плаща 0.4%, аз плащам над 2%. И това е, защото съм с хибридна кола с малък двигател. Замърсява на 1/40 от 26 годишното му Голфу. 50000 лева намерих, като взимам по 11200 лева от дистанционна работа, като софтуерен разработчик. Ако имаш проблем, говори повъпроса с датските и после с българските данъчни.Лека вечер!
223
8
 
23
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Скоро ще има предсрочни избори - в БСП.
222
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителна личност.
221
17
 
14
 
! Отговори
Боро преди 5 години
Няма гано няма петкано които кара по скъпа кола да плаща повече данък откаде намери тези 50000 хиляди. За кола като заплатите са 650 лв и 100 лв спират за осигуряване за работника остава 550 лв
220
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джобаСелянко от Крушовица, питай мъжа си докога Лукойл ще вдига горивата ***. Докога ще пълните гушите на руснаците?
219
5
 
22
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Браво! Добре се справяте като опозиция!Пак няма да гласувам за вас, за да ме спасите и от високата ГО.
218
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всяко семейство да се определи квота за парникови газове.Да може да се търгува с таИ квота.Дебита на газовете ще се определят в специализирани лаборатории.На тая база ще се заплаща на държавата данък.На киселото зелето да се плаща аксъз .
217
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво... *** има кола за 5000 лева, плаща 22 лева данък. Аз имам за 50000 лева, плащам 1000 лева....
216
6
 
22
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
215
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
214
7
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Много е смешна..., повече от останалите червенотиквеничковчета
213
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да беше спасила 6-7 милиона, че да раздадеш на всеки един български граждани по 1 лев и да пием по една студена вода, за благодарност.
212
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарко Нинова,кога ще поискаш оставката на съпруга си заради увеличаването на цените на горивата?Нали е в управата на Лукойл, защо допуска това увеличение?За 5 лева увеличение на данъците се правите на улави, а за 30% увеличение на горивата мълчиш като гьз.
211
5
 
19
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Всъщност Нинова не е направила нищо. Избърсвам си задните части с ненужното мнение на тази скочурба.
210
11
 
15
 
! Отговори
Евря преди 5 години
Браво на нинова кои не иска да кара нова кола кои е този *** и ас искам нова кола но как и откъде да купя заплатата ми е 600 лв каде се продават нови коли за 500. Или 600 лв хората ако имат пари няма да карат стари коли
209
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят зад Корнелия на колко водки е,че гледа като зомби?
208
6
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Нинива да върне ония милиони от "Импекса", та тогава да се прави на честната Калутка,ни *** ведела,ни *** пипнала,ни джоб прибъркала!
207
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря , другарко Нинова , тава толкова ме разчувства ,толкова ми стопли душата че чак нямам нужда от парно ! Но така е умното си е умно , не може да се отрече ! А бе геният си личи от далече !!! Аз да питам другите коментатори другарката да ли е в репродуктивна възраст ?
206
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито, старите дизелови печки ще продължат да Ви тровят благодарение на Нинова. При нас в Германия данъка има две съставки. Едната е според конските сили а другата според грамовете СО2 изхвърлян на километър. Справедливо и ясно за всички. В България пак измислят топлата вода.
205
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българска *** партия