БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
11
 
21
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
163
12
 
22
 
! Отговори
ист преди 5 години
Спасила си трънки.До коледа вътрешно партийната опозиция на Нинова ще спаси България от нея.Присвои Техноимпекс и милиони долари по сметките му, и да се прави спасителка на народа който е ограбила, е върховна наглост и гьосуратлък. Време е партията и да се спаси от нея и младите кариеристи.
162
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БСП!Кой не скача е гробджийски б0клук!
161
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадни гербави ***... сега ще прецакат 2,5 млн. души
160
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Междувременно драстичното отлитане на капитали от България заплашва с икономически хаос, а популистката демагогия набира сила. Ако страната не успее да се прочисти, мечтите на хората около присъединяването й към ЕС ще бъдат завинаги заличени. Тя е най-бедната страна в Съюза. 40% от българите живеят в риск от бедност и социално изключване, а членството в ЕС трябваше да излекува тези болки на обществото.Случаят не е да няма пари в България. Проблемът е, че кешът се точи от малка банда овластени бизнесмени, свързани с криминалния подземен свят...Посткомунистическият елит създаде свят, в който п
159
21
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Не знам кого са спасили, но в случая подкрепям ГЕРБ.Г-жо Нинова,докато не се изчистите от олигарсите в редиците на БСП, просто нямате шанс.За протокола не харесвам нито една от парламентарно представените партии.Искрено се надявам да има нов политически проект със Стела Банкова и Минчо Христов.
158
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГУСПУДЖАТА ПАК ЛЪЖЕ- НИНОВА ДА БЕШЕ ПОГЛЕДНАЛА ДНЕВНИЯ РЕД, А- 1. ПЪРВО ГЛАСУВАНЕ НА БЮДЖЕТ 2019Г НА ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНАТА КАСА. 2. ПЪРВО ГЛ НА ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ ЗА 2019Г. 3. ПЪРВО ГЛАСУВАНЕ НА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 2019Г. ЧЕРВЕНИТЕ ДРОГАРИ СА НАГЛИ, ГНУСНИ, БЕЗОТГОВОРНИ.
157
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дизела като не замърсява защо го забраняват в Европа бе?
156
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм богат партиен милионер. Имам пет коли. Ама ще си купя тесла не заради нулевия данък ,ами за фън.
155
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕРНО, НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ РАБОТЛИВИ КАТО СОЦИАЛИСТИТЕ- ТЕ ДО ЕДИН С ЛИДЕРИ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ВИЖ В УСТАВ ОТ 2.2017 Г ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- КОЛКО ДОСТОЙНО- ГЕРГУФ, ОВЧАРЯТ, НИНУЙЦЪ ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛА СИ, ДЕМЕК ЩЕ ГО РАЗДАВАТ НА БЕДНИТЕ- КОЛКО ДУСТОЙНУ- НЪЛ.
154
7
 
9
 
! Отговори
фдхгфхфгй преди 5 години
Пример: Карам Пасат 2002 1.9 ТДИ ( дизел) Евро 3. Замърсявам повече отколкото този, който кара нов дизел с Евро 6 ( той трябва да плаща по-малък еко данък). Следователно аз плащам примерно 1000 лева на година добавка към годишния си данък. Този с евро 6 плаща примерно 500 лева. Този, който си купувал електрическа кола, получава парите, събрано от държавата от нашите замърсяващи коли. Следователно на мен ми става неизгодно да карам стария си замърсяващ Пасат и си купувам по-екологична кола.
153
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИ ПАНЕЛКИТЕ НА ЦВЕТАНОВ ГИ ОСТАВИ И ВИЖ ДВОРЦИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, ВИЖ ХОРАТА КОИТО ОСТАВЯТ НА УЛИЦАТА БЕЗ 1 ЛЕВ, ТОВА ГИ ПРАВИ ГНУСНИ И НАГЛИ И ЩО ГИ ЧУЯ МЕ ВТРИСА. ФАЛИРАХА 12 БАНКИ- 1.1995г-2.1997г ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА, А 2014 Г ФАЛИРАХА КТБ А С ПАРИТЕ ВЪРНАХА НА ОЛИГАРСИТЕ ПЛАТЕНИТЕ ЗИМНИ ПРОТЕСТИ- КАКВО ЩЕ ФАЛИРАТ ПАК, КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ ТАЯ ЧЕРВЕНА ***- СЛЕД ТЯХ Е ВИНАГИ ПОТОП. ЛИЧНО СЪМ ЗАСЕГНАТА В БАНКИТЕ ПОТЪНАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО МИ И НА МОИТЕ РОДИТЕЛИ.
152
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчни, некадърни и мързеливи герберуги, спрете да крадете. Троловете даже са ви смотани. Не тор да ползват, 1000 статични адреса да ползват са си т*****и ***, а на хората им дойдохте горница.
151
10
 
13
 
! Отговори
обери си версиите преди 5 години
Пази боже тази да ме спасява!За мен е по-важно кога прокуратурата ще я призове да отговаря за деянията си.
150
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО КОГА ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ ЩЕ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ БЕДЕН НАРОД.
149
7
 
18
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 5 години
Братство , равенство и социализъм. Над 60 години комунистически лъжи, че сме братя и равни ама останаха само на приказки. Както и сега *** Нинова(г-жа Лъжа) щяла да се бори с корупцията. Това може и да работи сред бабите които хвърлят пари от балкона на ало-измамниците и гласуват наново вярвайки в БСП , но тази демагогия не върви за нормалните хора. Като сте такива борци с корупцията от БСП , защо другарката Нинова и нейния любим Кирчо Добрев(хванат с куфарче долари на границата) са милионери , а баба Гицка от село е с 200 лв. пенсия ?
148
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами правилно е .Ако имаш две панелки дай едната на държавата,през данъците ще я купиш още веднъж.Затова направо на Цветанов я завещай. Той е по апартаментите.
147
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
абе "***-Мурнела",както и да я хулят гербоподметките,явно Нинова е наясно с "некои работи"...За съжаление,Тиквата ПРОДЪЛЖАВА да РАЗПРЕДЕЛЯ ПАРАТА и така поддържа клатещия се стол,на който се е наместил..Но ако си мисли че ще е вечно на тоя стол,значи...значи..Той и султана му-Духан ,"разпределяше баницата" в държавата,но фана,та са спомина..Съдбата на Тиквата е грозна,много грозна...Всяка минута ,в която на власт е Банкянската тиква,е ПАГУБНА за България!!!!..ама щом ви харесва..
146
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама защо не пишете .че увеличавате местните данъци и такси 5 пъти от 2 промила на 7 промила.т.е.ако до сега една панелка бе с данък 200лв .сега от догодина 700 лв.а ако имаш 2 панелки .едната от баба ти .не можеш да и платиш данъка.
145
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тези не могат да си спасят електората да спре да хвърля хилядарки през балкона от данъците били спасили