Бюджет 2019-а: Предизборен – за всекиго по нещо!

Това е бюджет на страха, смята проф. Димитър Тадаръков
7 ное 2018 10:37,
24

Държавният бюджет и промените в данъчните закони ще бъдат гласувани в Народното събрание. На второ четене депутатите ще обсъдят новия начин за изчисляване на данъка върху автомобилите, в който е включен и екологичен компонент. След това ще бъде и първото гласуване на държавния бюджет, в който се залага дефицит от 600 млн. лева. Именно в този документ е заложено и 20% увеличение на заплатите на учителите и 10% ръст на възнагражденията на заетите в бюджетната сфера. На извънредното заседание на парламента вчера депутатите приеха на първо четене бюджетите на здравната каса и на Държавното обществено осигуряване.
 
Проф. Димитър Тадаръков коментира разпределението на държавните пари за следващата година в студиото на "България сутрин" и каза, че бюджетът за 2019-а година е без реформи и дава на всекиго по нещо с оглед на предстоящите избори.

Още по темата

"Това е един предизборен бюджет. Това е бюджет на страха, това е страха от предстоящите избори, които са за европарламент и кметски или, ако евентуално се появят, извънредни парламентарни", категоричен беше той.

Проф. Тадаръков обясни, че философията за страха се обосновава на това, че депозитите на българите - общо 50 милиарда лева - са в банките и това е половината държавен бюджет.

По думите му заради ситуацията у нас, гражданите държат парите си на депозити, на много ниска лихва, парите им се губят от инфлацията, но хората така и не инвестират.

Преподавателят разкритикува начините на управление и това, че у нас не се работи с визия за десетки години напред и посочи, че най-добрият научен труд в тази посока е докладът на БАН и подчерта, че дори БСП правят визия само за 10 години, в която има доста пропуски.

"След 30 години парламентът ще се състои от 50-55% хора от етнически произход и българите ще бъдем под 45%", настоя проф. Димитър Тадаръков пред Bulgaria ON AIR и прикани да си представим какво ще е икономическото и научно ниво на бъдещите народни представители.

Той коментира и бъдещето на правителството и одобри действията на премиера във външнополитически план, но каза, че това, което може да коства управлението на тази коалиция, са многото скандали и най-открояващите се сред тях са тези при "Обединени патриоти", където по думите му има вътрешна битка и те са далеч от обединението, което демонстрираха преди изборите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 17 И ДА НЕ ГЛАСУВА НИКОЙ ЗА ТЯХ ТЕ СИ ГИ ПОПРАВЯТ /СМЯНА НА БЮЛЕТИНИТЕ/ СЪС ПОМОЩА НА ПОЛИЦИЯТА ИЗВОЗВАЩА БЕЗЦЕННИТЕ БЮЛЕТИНИ И НАКРАЯ ПАК СПЕЧЕЛИРЛИ ТЕ ДОРИ И НИКОЙ ДА НЕ Е ХОДИЛ ДА ГЛАСУВА. ТОВА Е ЕДНА ПРЕСТЪПНА МАФИЯ ПО СТРАШНА И ОТ СИЦИЛИАНСКИТЕ ФАМИЛИИ МАФИОТИ. НЯМА ОПРАВИЯ ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. ИНАЧЕ ТЕЖКО И ГОРКО НА НАРОДА. УНИЩОЖЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА.
20
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Напротив - нулевите данъци са рай и е много ефективно за мен. Живея тук защото искам да ми е евтино, а не да ми е "ефективно". Искам си ниските данъци, домашното вино, ракийка и пържоли и вечер да има с кой да си легна - друго не искам. Не искам и да работя - не ми трябват много пари. Но като вдигат данъците и ще трябва да поработвам, защото парите няма да ми стигат. Тогава защо да живея тука ако ще работя? Нямам амбиции да печеля пари. Вземам пари от наеми и си ходя за риба.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мнение 15Глупости! Намалението на данъци, такси и пр. е неприложимо и неефективно. Единственият правилен вариант е УВЕЛИЧЕНИЕ на доходите в частния сектор, а не в държавния. Обаче тука сте събрани само чиновници на държавна хранилка, които нямат реална представа какво се случва. Парите ви ги дава държавата и внасяте данъци от дадените ви пари. В частния сектор данъците ги заработва работникът с труда си. накрая получава 400лв нето.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя бюджет с нищо не може да ме спечели, лично мен.За реалния сектор- 50 лв. към МРЗ, за пенсионерите 10 лв. на ЛЯТО. О, и големите 40 лв. За Коледа и НГ!
17
0
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Обещавам да направя паметник на първия дупедат които успее да обоснове защо гражданите трябва да плащат 4 пъти еко такса! първи път при купуването на МПСвтори път в данъка на МПСтрети път - акциз на гориватачетвърти път в свинеткатаЕ колко пъти да платим един и същ данък за да ни се води вече платен? Не се ли насвинихте достатъчно бе долни комунистически *** (и БСП и ГЕРБ са все дърти БКП пачаври!!!)? Няма ли най накрая да умрете от задавяне бе тлъсти *** такива?
16
1
 
9
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
НАРОДЕ, утре пак гласувайте за тия кожо.дери !!!
15
3
 
3
 
! Отговори
Герберче преди 5 години
***, ние си можеме и без БСП у НС
14
2
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Какъв бюджет на "страха"? Няма такова нещо - това е по-скоро на смелостта. След тези тотални увеличения - чак им изгубих бройката вече на ГОРИВА, ХЛЯБА, ток, вода, парно, гражданска и т.н. И това тотално дране с местните данъци и такси - ами аз не мисля, че ще има нормален човек, който да гласува за тези.Много внимателно ще следя предизборните програми и ще гласувам за партията, която намали данъците и таксите и обуздае нефтохима, че бензина стана течно злато тук. Единствената ни полза е това.
13
0
 
7
 
! Отговори
пищите ли преди 5 години
Пискайте,пискайте,мишлета демократически,пък дано котарака се смили!Тия ще ви откажат и коли да карате,само стой та гледай!
12
0
 
15
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
България 2030г.Парламент нема има Мешерето. Здравна, образователна и осигурителна система няма.Изчезнала е поради липса на кадри и пари. Данъкоплатци няма, защото 80% са ***, но и помощи няма. Делегации искат пари от европа.. За,, дийцатаа".!Социални и икономически структури са история. Племено вождовата с-*** е гръбнака на някогашната държава.
11
1
 
19
 
! Отговори
Бай Гай преди 5 години
В България живеят поне 1 000 000 души с доход от 200-300 лв. На това се вика Сървайвър, а не на измисленото предаване!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият бюджет е мизерен! Годината когато се задава ще е много бедна и вижте цените. И не че няма пари, пари има, но се точат от не малка банда разбойници. Природата обаче не търпи вакуум.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пенсионер с минимална пенсия има кола ще трябва да отделя 5-6 пенсии да си плати само новата гражданска отговорност! Е на това се вика рахатлък в социална държава ;-))
8
0
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Бас хващам, че този бизнесмен е поне 100 пъти по-беден от Вожда!!! Боже божееееееееее
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако гражданска стане 800-1000 лв, увеличението на заплатите не може да покрие само нея! Само ГЕРБ але алеее
6
4
 
3
 
! Отговори
ГОСПОДИ БОЖЕ преди 5 години
Тоя пък кога стана професор. Мили боже - този изпечен мошеник. И има сурат да се показва и акъли да дава. Но от комунист какво друго да очаква човек. Прочетете нещо за този велик "бизнесмен" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инфлацията изяде заплатите и пенсиите преди още да са увеличени. Цените на парното тока горивата храната услугите изядоха всичко. Но иначе тарикат селя.ндурските управници си мислят че всички са като тях с по 2 гънки в мозъчната си *** и ще си мислят че те гърбавите са им повишили заплатите и пенсиите.. Да вярно е че има и такива и те са гласувателите на гърбавите но защо ни мислят и нас че сме с по 2 гънки които сме над 2 500 000 души нямам идея.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигат си първо техните заплати и после каквото остане от трохите за заплати и пенсии на другите.
3
0
 
20
 
! Отговори
сс преди 5 години
то като гледам сегашното ниво на интелект на политиците какво е след 50 години не ми се мисли какви аборигени ще са...
2
15
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
офффф като няма ,защо няма,като има ,пък защо има......аман от злоба,не ви ли боли като злобеете толкова???И 50 милиарда не е половината бюджет,а е 150% от бюджета......