БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната

Хората правилно са по улиците, каза червената шефка Корнелия Нинова
11 ное 2018 18:21,
143
БСП подкрепи исканията на протестиращите в страната
Снимка: БТА

Хората правилно са по улиците и ние заставаме в подкрепа на техните искания, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност". Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

Още по темата

Нинова отбеляза, че исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни, те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и мнозинството от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя посочи, че от няколко седмици БСП изразява същите позиции като на хората, които днес са по улиците.

Казвахме "Не вдигайте данъка на старите коли", алармирахме за повишаването на цените на горива и храни, внесохме предложения как да бъдат компенсирани доходите на хората, но нищо не беше чуто от управляващите и мнозинството в парламента, каза лидерът на БСП, цитирана от БТА.

"Е, сега ще трябва да чуят гласа на хората", коментира Нинова и поздрави протестиращите за смелостта да излязат и да си кажат мнението за това управление и да поискат оставката на правителството.

Относно другите теми, обсъждани днес от Националния съвет на БСП, Корнелия Нинова посочи, е взето решение конгресът да се състои на 26 януари догодина и тогава да бъде приет окончателният вариант на "Визия за България" и платформата за изборите за Европейски парламент. В дневния ред на конгреса няма да има точка за промени в устава на партията и такова предложение днес не е имало, коментира тя. Социалистите са приели и процедурата, сроковете и правилата за номиниране на евродепутати.

Приехме да създадем медиен пул от всички наши леви издания и да стартираме конкурс за избор на титуляр за главен редактор на вестник "Дума", съобщи още лидерът на БСП.

Йордан Мичев e подал оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор и остава на длъжността зам.-главен редактор. До избора на титуляр, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
До ВинетуПлатена мрежа изгони Орешарски за заем от 1 мрд,а след месец Боко друпна 16.А се видя как печелите избори с бонусчетата в раздутата администрация.За болни деца няма но за 600 000 некадърна администрация бол.Къде ви е електронното правителство?Едни милиарди заминаха там и нищо.За справка виж това на Литва за вяколко милиона и вече работи.Но Боко ще изгуби електората
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите в страната не подкрепиха подкрепата на БСП.
55
4
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
И какво, Корнелия ако беше на власт щеше да упражни натиск срещу Лукойл да смъкнат цените ли? Ама нали тя е дружка със собственика на Лукойл?Явно целия протест е поредния опит за дестабилизация на страната. Червените са специалисти по постановките.Долу Руските шпиони в България. Долу убийците от Държавна сигурност.н
54
4
 
7
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До абе герб-тролеи. От Позитано ли се обаждаш? И кои сте и колко сте тези, дето ви е писнало? Щото все така се плюнчите, а на изборите друго се получава.
53
11
 
3
 
! Отговори
Активист преди 5 години
БКП/БСП е нашата кърмилница. Помним си пъпната връв! Надявам се, че като БСП спечели изборите ще стопли и заздрави отношенията ни с Русия! Дал Бог и някое референдунче за излизане от нато/ес.
52
4
 
16
 
! Отговори
Червени мошеници, преди 5 години
...тия протести вие ги организирате бре какво се правите на улави?
51
5
 
17
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
Евала на Бойко Борисов, ако пак бие комунистите със същия номер!! Ще ми стане любимец еиии, ама жалко за КорНелчето де
50
5
 
13
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До анонимния алкохолик. Ами май си забравил, че след февруарските протести ГЕРБ отново спечели. После дойде ужасията Орешарски, която ни върна назад, но след това имаше Борисов-2 и Борисов-3. Така че, не се пени много.
49
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Да живее анархията"
48
11
 
7
 
! Отговори
Абе герп-тролеи! преди 5 години
Писна ни до Смърт от вашата пасмина,не разбрахте ли?! Нинова не ни е дерт - дерт ни е вашата Тиква,която иска да управлява по-дълго и от бай Тошо - но при бай Тошо се увеличавахме а при вашата Хунта изм ираме като мухи! Оставка!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не идва Решетников , да линчува ме Корнелия. дето ни ***, че ще оправи положението.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
корнелийке, ще вдигнеш ли заплатите, ще намалиш ли цената на бензина, ще помогнеш ли на децата с увреждания? не. тогава си трай и не се ври на протеста
45
2
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нинова я кажи къде работи мъжа ти??
44
4
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 40 червен анонимник. Не може ли човек да има собствено мнение, което е различно от твоето? Или чакаш радефф да вземе властта и да ми забрани да го изразявам?
43
2
 
7
 
! Отговори
КарадуруХалил Иванов преди 5 години
До Анонимен 35 Мечтай си да вземеш управлението и народа да излъчи правителство. Мечтите все още са безплатни. Кой си ти та си мислиш, че някой ще те остави да направиш това? Знаеш ли колко такива за 29 години повтаряха това ? А знаеш ли сега къде са? Да не мислиш, че ако така ставаха нещата щеше още да си жив? Ти си никой ( както и аз де ) - десет цифри, плащащи до живот всевъзможни сметки. Ти си само ЕГН. С начало и край. Ти (аз) си никой! А писането и протестите в които участваш са отдушнба.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Армията на Цв. Цв. е активизирана на макс. За последно така бяха на февруарските протести.Усещат си края и *** яко
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогарко защо не кажеш на тия на които сте платили да протестират пред ЛУКОЙЛ където работи и дрогарат ти съпруг М?Защо по пътищата *** дрогарко,по пътищата най-много да изядат боя защото пречат НА МИЛИОНИ да си гледат работата и ги притесняват.Дрогарко стига с тая истерия.Не може неколкохиляди да диктуват живота на милиони.АЙДЕ СОКЕРЕС.Между другото-БРАВОС ДРОГАРКО,НАЙ-НАКРАЯ СИ ПРИЗНАХТЕ КОЙ ПЛАЩА ЗА "ПРОТЕСТИТЕ"!Но вероятно не сте сами а с коалиционния си партньор,нали!
40
3
 
8
 
! Отговори
Сиропученков преди 5 години
Драги сънародници,Ден е на пазителя на семейството(за някои и късмета)!Разбирам,че всеки от ВаС иска за един ден да постигне,онова,граденото от нас за над 20 години и да стане средна((неналична,фалшива и плащаща за другите 5-***(римляни,дете,старец,мързеливец,безработен)) класа.Семейството ми (бизнеса) има 2 коли-5 и 6 евростандарт.Ползват се и двете-бензин,катализатор.Не мъркамКажете ми,драги,кое ще отсее от наз,онез с:1.Бричка;2.Ай;3.Помощ от роднини;4.Пребиваващи в Софето;5.Цапащи.?
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато хората бяха по улиците, заради подкрепения и от Клювния, Делян Пеевски тогава всичко беше ок за тази
38
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайфиданНе ти ли свърши смяната или ти плащат за 12 часово тролене?