БСП не стояла зад протестите, но пък стои зад недоволните

Нинова вижда: Управляващите имат проблем с хората!
70
БСП не стояла зад протестите, но пък стои зад недоволните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова категорично отрече обвиненията на шефа на депутате от ГЕРБ Цветан Цветанов, че БСП стои зад протестите срещу високите цени на горивата и промените със задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Още по темата

"Не инициираме протестите, но ги подкрепяме", отсече тя.

Според нея проблемите на недоволните хора по улиците имат решение със закони, които трябва да одобри парламентът. Тя призова управляващите да се разберат помежду си, защото имат проблеми с протестиращите.

Нинова нападна Цветанов като го обвини, че е казвал пред кметове, че БСП са подтикнали своите управници на местно ниво и те стоят зад протестите в страната.

"Много интересно как кметовете ни от Асеновград, от Брегово, от Тунджа, Гоце Делчев, Арчар и Хърлец организираха протестите във Варна, София и Пловдив. Защо са им тогава Фандъкова, Николов, Портних – да си ги оттеглят, след като ние можем с кметовете от Хърлец и от Изворище да направим протестите, каквито ги видяхте в големите градове на страната – благодаря, сериозно признание за нашата сила и на нашите кметове. Да се вземат в ръце в тази ситуация, разбираме, че имат тежки проблеми. С патриотите проблеми и разправии, вътре помежду им проблеми и разправии. Менда Стоянова вкарва един закон, Бойко Борисов го изкарва", каза още червената шефка.

Освен това според нея Цветанов си е позволил да оспори конституционния ред в държавата и устоите й.

"Каза, че при служебен кабинет се управлява еднолично и непрозрачно. Служебният кабинет е разписан в Конституцията на страната. Неговите думи са де факто оспорване на установения конституционен ред", допълни още Нинова.

Лидерката на БСП обяви, че левицата ще предложи отмяна на решението за облагане с по-висок данък на старите коли между първо и второ четене на бюджета.

От Столетницата искат да падне текстът в Закона за корпоративното подоходното облагане и да се върне старото положение.

Нинова посочи, че ще внесат отново своите предложения за намаляване на ДДС на хляб и лекарства, за 6400 лева еднократна помощ за второ дете и за преизчисляване на пенсиите.

"Настояваме Министерският съвет да си оттегли законопроекта за екотакса на дрехи и обувки втора употреба", посочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Верно? преди 5 години
"Не инициираме протестите, но ги подкрепяме", отсече тя. -----------------------------------------------------------------------ох, умрях от смях!!!!!! ахахаххаха
55
0
 
5
 
! Отговори
АМИ ,ДА... преди 5 години
КОРНИ , НА БАЛАМИТЕ .......ТУБИТЕ С БЕНЗИН НОСИ , ЗА ПРОТЕСТА...!
54
0
 
8
 
! Отговори
Бре! Ти да видиш ... преди 5 години
БСП не стояла зад протестите, рече г-жа Лъжа!
53
1
 
9
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 5 години
Тая верно е толкова ***, че ГЕРБ ще изкарат още един век на власт!
52
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Ха-ха-ха...
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реалният подмолен организатор на протестите е другарката ***.Това на абсолютно всички е 100% ясно. Точка.
50
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък отивам с най-голямо удоволствие на БДП-арски протест.Всъщност отивам на всеки протест срещу ГЕРБ.Преди ходех и на протести на Патриотите ама те се изпокриха в миши дупки.
49
7
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Ти да не си забравил другите опорки?Седмици наред едно и също дращиш.Гледай Слънцето, че току виж него изчистим на бърза ръка. Ще го видиш на Орлов мост някой ден да виси надолу с главата. Като Мусолини.
48
11
 
3
 
! Отговори
някой преди 5 години
До АнонименНикой не иска да свързва никого с протеста! Върхушката иска да излезе политически, уж за сваляне на правителство и тем подобни глупости!Този протест е икономически, защото хората изнемогват с тези увеличения на цените, и не е толкова за цените на горивата!Обявиха, че ще вдигнат МРЗ с 50лв. и хората решиха, че криво ляво ще живнат по някакъв начин. Да ама не! Все едно да ти обещаят да ти сипят с лъжица в купичката и утре да ти кажат, че ще гребнат с черпака от същата купичка!
47
5
 
13
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 5 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Дъбов,Гуцанов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов,К.Паскалев, Кр.Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
46
2
 
11
 
! Отговори
Един преди 5 години
Всеки говори от името на народа!Кой е народът бе хора?Дали тези които се трудят и ни хранят,или тези които само протестират и все нещо не им е наред Всеки тръгнал да плаши с терминал 2,хайде чао!
45
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП=ГЕРБ !!!
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП руши държавността.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАБА ЯГА ДА РАЗБЕРЕ ЯСНО, ЧЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ПРОТИВ БАНДИТСКАТА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ РАЗКОСТИЛА ПОЛУЧЕНИТЕ КАТО ПОДАРЪК ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ- ОСТАВИЛИ БЕДНИТЕ РАБОТНИЦИ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ НА УЛИЦАТА- КОНФИСКУВАЙТЕ НЕЗАКОННИТЕ МИЛИОНИ И ГИ РАЗДАЙТЕ НА БЕДНИТЕ- НАЛИ ТАКА ДРОГАРКО ИМПЕКСОВА.
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от начините за туширане на протеста е да го свържат с БСП - идеята е хората, които ще повярват в тази манипулация да си кажат "няма да отида на бесепарски протест". Сега ще бъде впрегнат целия пропаганден апарат да доказва, че всъщност БСП е организаторът. Само че мизерията си е мизерия и тя няма да изчезне с никакви пропагандни хватки. Дори за момента да измислят начин да туширане на протестите, недоволството ще остане да тлее в хората и рано или късно пак ще избухне.
41
1
 
14
 
! Отговори
Ха така преди 5 години
БСП не ставате с Корнелия и Кирил Добрев сте за ***...Самите БСП си изгониха всички свестни кадри... това е положението запомнете го СПАСЕНИЕ няма.
40
1
 
13
 
! Отговори
някой преди 5 години
Баба Яга иска да яхне набралата скорост метла!Не ме интересуват вашите закачки и игри, но не трябва да са за сметка на народа!Всичко ляво било по- добро но синчето е в САЩ, не в Северна Корея или Куба, която е близо до САЩ! Защо ли?Не ме интересува леви ли сте, десни ли сте, обръчи от фирми ли имате, спрете да се правите на месии, а същевременно да унижавате народа си!
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП напразно потриват ръце - хората от протестите ги мразят и презират точно толкова, колкото и ГЕРБ, съмнявам се някой да вярва на някой от актуалните тъмни субекти в политиката. Всички са от едно котило. Цялата им философия е стани да седна аз, но не за друго, а да са близо до келепира.
38
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберисткият /бив социалистически/ *** много се активизирал. След 17.00 часа рязко ще намалеят пропагандите му, че му свършва работното време
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрегнаха купища продажни медии да подхлъзват народа, че който подкрепя протестите всъщност подкрепя Нинова. Ми не, не е така.Организаторът на протестите е човешкото право на нормален живот, което у нас от години е жестоко потъпкано. Хората не искат нито Борисов, нито Нинова - деца, дето ги е една майка раждала. Искат достоен и нормален живот.