Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
36
 
! Отговори
до 50 преди 5 години
Не ми говори за Жан Виденов. Много добре помня как се опитваше да се противопостави на Запада и да опази България.И тогава му организираха първия Майдан. А с помощта на световната банка му организираха пък инфлацията. Противеше се на плана Ран-ът, с който се загробваше България.Но не видя в никого подкрепа. Дори от собствената си партия. И аз плаках тогава. Защото знаех какво ни чака. Дойде Костов и започна да подарява на куцо и сакато работещи предприятия. И хората излязоха на улицата.
49
13
 
3
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 46. Не, не ни омръзна и няма да ни омръзне, докато не изтечете в мръсния отходен канал. А тази теза, която изтъкваш, че и ГЕРБ са такива (макар и също втръснала) само потвърждава това, че червените са долна, излишна пасмина.
48
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курнелка вече се облизва и се вижда кат министър председателка .ДПС ще я подкрепи с "отвращение" , и ще е нейн ред да се цунка с тях :)
47
7
 
21
 
! Отговори
ТЕЖКА УЧАСТ преди 5 години
30 г. чаках Тошо да се махне той обучи един дето сега трябва да чакам още 30 г .
46
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 49. Ами не е ли ясно? За нормалните хора съм реалист, а за червени миризливи галлоши като теб съм ***.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не е влязъл в диспут, защото е *** като ***. И не може да разговаря на никакви теми.Не видя ли в Хелзинки как залата се изпразни, когато Борисов излезе да говори. Те си го знаят, че две думи на кръст не може да каже. И затова излязоха хората да идат до бюфета да изпият по едно кафе. Да не си губят времето с ***.
44
15
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 40. Гллупости. Ти явно не си живял в тази държава, или си на 10 години, или си зомбиран позитанец. А какво беше управлението на Луканов, на Жан Виденов? Ти знаеш ли какво е да взимаш 3 долара заплата и да гледаш празни магазини, бе църввул? Знаеш ли, че съм плакал през 1996 г. защото не можех да намеря храна за малката си дъщеря? Как ги мразя долни мръсни манипулатори като теб. Добре, ГЕРБ били лоши, ама може ли да си толкова безочлив и да не приемаш другия геноцид, за който ти казвам. ***
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последно ти Изнервен-Реалист ли сиили ***!
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко и да крякат безделниците - пак ще си гласувам за Боко .Колко и да е зле е по-добре от путинчовата *** .
41
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам само един въпрос : Защо до сега,въпреки че от 17 години е във властта,Борисов никога до сегане е влязъл в пряк диспут,с когото и да е от опозицията ? Между другото въпросът е риторичен,на отговори не държа!
40
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая дума `червен` не ви ли омръзна, бе ***??По-червени от ГЕРБ няма. Толкова сте прости как ви намират и от коя канализация ви вадят?Сигурно от същата където са извадили Борисов и Цветанов.
39
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 39. Ти изобщо прочете ли какво съм написал, бе неумен. Не е ли същото?
38
5
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Народа срещу Герб. Единият е излишен.
37
0
 
17
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 41. Аз съм сред протестиращите, но ти познаваш ли ме, та така лесно реши, че съм ***? Колко сте жалки такива като теб, които като не им хареса някой пост и веднага го кичат тролски. Толкова ли е трудно да проумееш, че може да имам собствено мнение, което не съвпада с твоето?
36
7
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
До 34. Ти ли си от протестиращите бе, галлош червен? Ти не си мръднал от червения си монитор да постваш глуппости. Излез НАИСТИНА сред протестиращите и ще видиш, че мразят *** също толкова, колкото и Боко.
35
4
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
***, като ти е писнало от червените добре дошъл утре при нас.
34
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не беше отпреди това, а точно от когато банкянския ром взе властта. Дойде хубавеца Симеон Дянков и изпразни здравната каса.После цъфна по телевизията и ни показа една постна пица и обясни, че хич да не си въобразяваме, че вече ще ядем друго и да свикваме.После за три години спря индексацията на пенсиите. До тогава пенсиите се индексираха по 7% годишно.После почнаха да дигат цените на всичко наред.Герберския геноцид го търпим вече 9 години.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистНе си Реалист,а пълен ***,ако все още вярваш в червени,розови,зелени,сини и др.цветове!
32
10
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 27 анонимник. Червен тъппанар, не прехвърляй вината само върху Боко, щото бесепарите и депесарите имат дори по-голяма вина за дереджето ни. И тази тъппа мантра, че искаме всеки друг си я заври в червения г.ъ.з, щото това го слушахме и 2013, и 2014 и 2017, само че ГЕРБ пак беше първи на изборите.
31
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Разликата. Глуппак, бедността, нищетата, болестите, гладът, геноцидът от последните десет години ли или много, ама много преди това. Писнало ли ни е от мръссни червени манипулатори като теб.