Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
13
 
5
 
! Отговори
БСП преди 5 години
толкова сме пригладнели, че даваме по стотачка на всеки да си запали 20 годишната бричка и да я стовари на магистралата. даваме и по едно българско знаме да не е съвсем просташко изпълнението.за останалото ще се погрижим когато се настаним в Министерски съвет, барабар с нашите ортаци от ДъПъСъ
29
6
 
26
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 5 години
Това дето го пишеш за козата и Корнелия стана банално, пишеш го всеки път. Я кажи какво толкова е направила партия ГЕРБ за теб, че все се присмиваш на хората от село Шарково? Системата на управление с какво толкова ти харесва? Искам аргумент. От заплатата ли си доволен, от здравеопазването от кое??? И не да пишеш пак за Технополиса на Нинова и откъде имала пари да си го купи. А аз те питам Байко как си купи остров и имот в Барселона.
28
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия почнаха да дигат цените през три месеца. И пак им е малко и пак искат да ни дерат докато са живи. Ще манипулират, ще фалшифицират избори и пак ще ни дерат .И ще ни намират такива продажни кифли като ВАЛЕРИЯ ДА НИ БАЛАМОСВАТ, ЧЕ НЕ СМЕ ПРОТЕСТИРАЛИ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО.Протестираме против правителството на Борисов. И против самия него, защото освен некадърник и лъжец е крадлив като ром.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къдее полицията и ДАНС спят ли
26
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако имаше родители тия нямаше да са на улицата а при тях вината е че са в кръчмата и решили да стават медии и герои на пияно вече видях няколко такива и те са от народа да *** само че тъпкаха обикновените хорица и подиграваха знаем като ученици бяха такива и сега са такива подигравателни власта е в тях това ли да ме командва а не благодаря
25
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че в Перник днес по 100 лв даваха
24
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЕЕЕЕ,КАК ПРОТИВ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА БЕ ? НАЛИ НИ ПЛАЩА ЗЕЙКА ***,ПРОТИВ БСП НЕ ПРОТЕСТИРАМЕ .АКО ПОЧНАТ ВМЕСТО 50 ДА НИ ДАВАТ ПО 100 ЛВ НА ДЕН ЩЕ ПРОТЕСТИРАМЕ И СРЕЩУ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ДАЖЕ
23
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нее боико виновен че не сие пил хапчетата а родителите му то ако имаше такива тия бунтове ултраси и революции нямаше да ги има Отдавна не това иска народа на народа му писна
22
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастията на Боко докара нещата до там, че искаме всеки друг, но не ГЕРБ. Да се махат, да ходят на майната си. Ограбиха държавата, свалиха по 10 кожи от гърба ни и пак им е малко. ОСТАВКИ БЕ, КО.ПЕЛЕТА МРЪСНИ. и НЕ ЗАТВОРИ, А НАПРАВО БЕСИЛО!
21
1
 
17
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Де да бяха като нас, тия нямат Насита!
20
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото до умната класа съжалявам не се притесняваме към тях тия освен по цял ден да пият друго не правят ето случая днес с ром която луд пребил ми тои си луд тои ли да ме командва ми да го направим кмет да видим дали е юридиран друг път е затова тотално куца цялата ни система тия скачат ние гледаме а кои с тях то се знае
19
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващита политическа класа са същите мързеливи алчни и арогантни копилита като нас . Да протестирате срещу тех все едно да протестирате срещу себе си.
18
7
 
37
 
! Отговори
Р А З Л И К А Т А преди 5 години
2013 год. протестираха платените софиянци, на които им плащаха Велев, Киро Гела и ГЕРБ.Организатор на протеста 2018 е бедността, нищетата, болестите, гладът, геноцидът, на който сме подложени последните 10 год.Спрете да заличавате постовете, които не са ви удобни!
17
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не желая повече да ме управляват роми!Оставка на това престъпно правителство!
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато властта се търкаля по улицата се явява един Ленин да ги оглави като в Русия и после майко мила. 4 години гражданска воина 70 години комунизъм и 30 милиона избити в репресиите. Е па като искате революция прав ви път. Дано да си нямаме наш Ленин.
15
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго питам след като се сменят ако се сменят че сме гледали какво ли не мислите ли че ще дойдат ама по добри от небето нали се сещате следното които иде на власт няма да е корумпиран няма друг път има нишка както е досега за мен е безсмислено не сме добре няма и да се оправим които е признал нито от БСП нито от които и да е за кого да си късам главата за никои ще се радвам на диалог да гледам аз доколкото гледам няма такъв направо се скача а кои мисли за последствия отражение никои Европа гледа
14
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле-леле, Валерия Велева - левия т-шак на Доган поканили да ни обяснява разни много умни неща. Щото ние сме прости и не знаем защо протестираме. Ха, и Любчо Стефанов. И двамата на хранилката. Бе, айде бегайте у лево, че се изнервих.
13
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре ако Радев доиде на власт мислите ли че кражбите ще спрат не търпяхме ги три мандата помните ли Ко не и четири и тия крадат като другите и то по здраво за сметка на народа даже и с народа като гледам шефове на банки колко ли пари са източили тия съвременни технологиии хората си крадат а ти се бунтуваи и революция дучо лудия я дига всеки ден ако сте като него не сте
12
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа бил на улицата, посмали малко бе
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кого ще изберат, но фактът че така наречените "***" са по улиците говори че положението, ама изобщо не е Добре.