Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа

БСП се опитват да яхнат протестите, коментира политолог
13 ное 2018 22:53,
419
Протестите - не срещу кабинета, а срещу политическата класа
Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
протестърите искат сваляне на това правителство,защото ако си честен и кадърен в България не се забогатява....трябва да си далавераджия,измамник ,крадец или гербаджия т.е. близо до властта осигуряваща благинки ,а от народа само да се смуче,за да се поддържа статуквото заповядано от мафията...разбира се,че има и хора,които успяват и въпреки горенаписаното,но как да успее един болен пенсионер с 200-300 лв.пенсия или стотиците хиляди на минимална...или средна дори от 880 лв...това се неглижира...
289
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокала на тиквата мойш му го измъкна само с чинето :) Оставка крадци!
288
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАДЗОРНАТА КОМИСИЯ КЪМ ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ВЛИЗА В БГ БАНКИ- ТАМ ЩЕ СЛЕДИ ЗА ВСИЧКО- ТАКА ЧЕ ЧАКАЙТЕ ПРОТЕСТИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ БГ ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ ДА СПИХНАТ- КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ЗАГУБИТЕ....СПРИ ГЕЛ ЗА ВАНИ И ПИЙ БГ РИКИЙКА.
287
3
 
18
 
! Отговори
До 294 преди 5 години
На вас колко плаща ГЕРБ да отървете вожда????
286
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По коментарите се вижда, че зад "протестите" стои БКП.Уж протестирали срещу "всички партии". Тези горките така ги използват.
285
1
 
8
 
! Отговори
Tim преди 5 години
В момента вече ясно се очертава разделение между обществен сектор и частен сектор в отношение на заплащане както се казва частния потичва зад обществения както стана ясно сутринта по тв и там средната работна заплата е по висока от частния сектор частния кюта с бавни темпове по ръст на заплати
284
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
287- НЕМАЛО ЗАЕМИ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ- ВЛЕЗ В БНБ И НАМЕРИ ОТЧЕТИТЕ ТАМ ЗА ВЪНШНИТЕ НИ ДЪЛГОВЕ- ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, МОЩНИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ И ОТЛИЧНА НОРМАТИВНА УРЕДБА, БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА РИКИЙКА- ГЕЛЪТ ЗА ВАНИ КОФТАК- ТАМ МИН ЗАПЛАТА 243ЛВ.
283
1
 
6
 
! Отговори
До 286 разпознат си преди 5 години
А ти си онзи същия анонимен 89, 90 и 101 дето се заяждаше, че българинът имал 3 по коли и си карал БМВ.
282
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т. Ж. остави държавата с $12 млрд. външен дълг, което по тогавашните мерки е страшно много. И то през 1984 г. дългът беше $4 млрд. и после вече виждайки на къде отиват нещата започнаха да взимат заеми и да дават на своите в "червени куфарчета", а тези пари ще ги плащат българите още много, много време.
281
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко плащат за да "протестираш" и къде дават парите?
280
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
По времето на Бай Тошо нямахме заеми. Виж по времето на пожарникаря Бойко станаха 23 млрд, а може и още да е изтеглил. КТБ я фалира пак Боко умника. Парите си ги разделиха Бойко, Бареков, Василев и Плевнелиев.
279
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 282Нали бяха бедни? Какво става? Нали за хляба на децата? Бедни с повече от един имот и с две - три коли в семейството? Нали искате да се поемат разходите на майчетата? От къде пари?
278
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на БКП само като им видиш договорите за АЕЦ гьола и ти става ясно.
277
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислени "протести", защото Дългият подписа за още 1 г. с босфор тв, което значи, че поне още 1 г. няма да влиза в политиката.
276
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 279И защо падна правителството на Орешарски? Само това ми кажи? Защо фалира КТБ? Сега плащаме заемите от Тошово време, за НЕК от всички преди ББ, Цанков камък, Белене и КТБ. Ами да дойдат, пак та още нещо да започнем да изплащаме.
275
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От догодина всеки с имот който не е основен ще плаща още около 300 лв данък. Това като го разберат хората, правителството пада!
274
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ги използва тези хора за нещо, и те се връзват.
273
5
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Станишев ме кефиИ мене !!! Честен,умен ,завършил висше образование в Англия ,а не в Пожарникарския факултет на Милиционерския университет !!!
272
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 262За мажоритарна система се иска глава на разменете, а не ***. Швейцария, Холандия, Германия векове са били под протестанстото. Не може народа да просто и крадливо племе, а политиците му да са богове. Трифонов: защо няма кадри от протестите на Е 79. Ами защото ще се види какви *** затварят незаконно пътища. Бедност? Кръчмите и курортите пълни! Пътищата задръстени от автомобили. Не може да кара нова Дачия или Кия, иска БМВ на 15години, да ръси масло и дим по пътя.
271
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберугите си занаят-Орешарски та Орешарски,ДПА та ДПС.Първо при Орешарски икономиката беше в пъти по-стабилна,просто човека не беше оставен да работи спокойно,а евродерибеите от Брюксел го санкционираха просто защото не беше техния човек.Да не забравяме,че при него токът поевтиня с 10%,което разлюти енергийната мафия.А ДПС са си дружки на ГЕРБ.Нали те свалиха Орешарски и крепят винаги оная работа на Байх....В замяна пък той подари на Доган ТЕЦ Варна заедно с пристанището му.