Каракачанов: Патриотите ще предложат друг вицепремиер!

Не се очакват сътресения и в "малката", и в "голямата" коалиция
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 11:08, Елка Василева
110
Каракачанов: Патриотите ще предложат друг вицепремиер!
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов не е настоявал за оставката на Валери Симеонов. Той сам е взел решението си, защото не желае правителството да бъде атакувано заради него. Това заяви  вицепремиера Красимир Каракачанов, който е първият човек, научил за решението на лидера на НФСБ.

"Не е имало настояване от страна на премиера Бойко Борисов за оставката на Валери Симеонов. Той ми се обади вчера около 14 часа, за да ме информира какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Той излезе с аргумента, че след като аз предния път съм го спасил, е редно да ме информира какво е решил да направи", каза Каракачанов пред Нова тв.

Още по темата

На въпрос дали има очакване оставката на Валери Симеонов да тушира създаденото обществено и политическо напрежение Каракачанов отговори, че в парламента при гласуването на бюджета проблеми с кворума няма.

Иначе очаква напрежението, което беше създадено между майките и Валери Симеонов, да се тушира след оставката на колегата му.

"Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партньор в коалицията, така че не се очакват сътресения, нито в "малката", нито в "голямата" коалиция, каза още лидерът на ВМРО.

Той уточни, че Патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер, но името му е въпрос на обсъждане в коалицията.

"Най-вероятно ще предложим нов вицепремиер, но кой ще бъде той е въпрос на обсъждане. Това не е пост, който трябва да определя аз или ВМРО. Ще чакаме Валери Симеонов да предложи нещо или да бъде обсъдено в коалицията," заяви Каракачанов.

Той добави, че се очаква обсъждането да стане другата седмица - след приемането на оставката му в парламента.

Каракачанов посочи, че по закон Симеонов трябва да се върне в парламента и това би означавало по-стабилизирано парламентарно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Вижте го колко е угоен ... и въпреки това не пуска кокала ... срам и позор!
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОП и коалицията е пробита от ДПС с тяхния поставеник -Волен С. Кой искаше неистово оставката на Валери цяло лято като гламав защитаваше депесарските мафиоти по морето -Сидеров.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 56 Ахааааа...значи аз мога да бъда главен готвач, въпреки че бъкел не разбирам от готвене, но щом съм имал помощници-готвачи мога да съм главен готвач? Браво! Кефиш!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 55 Тиквата става за министър на отбраната...поне е ходил в казарма..наред с пожарникарския маркуч за разлика от каракачанската лоена топка.Добре, бе, не го смяташ за ненормално човек който идея си няма от военно дело да е министър на отбраната? Това ли искаш да ми кажеш, бе цццървуууллл?
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 Президентът си има един куп военни съветници. Това че Росен Плевневлиев не ги е слушал никой не му крив. Впрочем слабото НСО доказва, че няма полза от военен генерал за министър.
53
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 52 - Ами да сложим Борисов за генерал на отбраната? Той е генерал-лейтенант! трябва да ви задоволява!
52
2
 
20
 
! Отговори
Дежавю преди 5 години
Имахме WC-премиер, сега ще предложим и Виц-премиер...Поне да е весело. Един преди години каза: "Егати и държавата, щом аз съм и вицепремиер!" Нейчо, не си сам!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конституцията на България разделя властта така - Военният министър ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е невоенно лице и носи политическата отговорност. Началникът на щаба е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО военно лице и носи военната отговроносто. Министърът на отбраната се консултира по всички военни въпроси с началникът на щаба, но в Парламента се чува неговата дума. Само за въпрос - Каракачанов е бил председател на комисия по сигурността в преден парламент, знае за какво иде реч.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 50 Бившия Главнокомандващ Росенчо викаш, а?)))Скрий се бе папагал!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може да се присмивате на човек, за гените му? някои хора са по-слаби и н пълнеят, на други всичко им се лепи. Пожелавам ви да имате дебели деца и всички да им се смеят.
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тази глупост че военният министър трябва да е военен. Видяхме докъде ни докаар тя през 1934 когато има военен преврат. Видяхме докъде ни докара и през 1945 г. Радев като е вонен - блести с капацитете, та дрънка. Военният министър трябва да е ПОЛИТИЧЕСКО лице, иначе си има главнокомандвац
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов ще замести Валери. Тумбакът му ще е лидер на ВМРО, а гъзата му ще е лидер на НФСБ.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че Валери беше нарочен още от лятото от ДПС и чрез своя агент в ОП Волен С. успяха да го отстранят .Очаквам самия Сидеров във властта като по този начин ДПС ще има и вицепремиер .
45
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В малката коКалиция кокалът става все по-малък...
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормални избиратели ли бе, реалисте? Че нормалните хора изобщо не гласуват, тъппан с тъппан!
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Вандалери само как се закани на "пресконференцията"
42
12
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До избирател. Хе-хе, ще отвееш на Бойко шлифера. Тази басня я слушаме от 2013, а ГЕРБ постоянно печели. Защото нормалните избиратели (за разлика от такива *** като теб), мислят различно.
41
3
 
7
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Допълвам: Този болен тип е за спешна диагноза и лечение !В парламента има лекари с качества този и да малкото дете е ясно че се закани че тепърва ще му сърбаме попарата в борбата му не разбрах само с вятърните мелници ли ??!!! Майки Валери вън и от парламента.....Каракачанов също и двамата на трибунал......каква власт какви превилегии за тези мизерници....
40
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия тримцата лидери на ОП ако са най-доброто което могат да излъчат представям си каква гмеж е в по-ниските в йерархията и какви ли са редовите членове в низините?
39
3
 
13
 
! Отговори
избирател преди 5 години
След такова голямо осиране в малката коалиция е редно да потънете в дън земя.Промяна на закона ! Провалили се политици в управление с пожизнено отнети права..Какъв парламент за В.Симеонов. Не ви искаме това е ?! На следващите избори трябва да се коалирате и с Йоло Денев за да имате някакъв шанс за парламента .Ще Ви отвеем като мазни вестници на построена от Бойко магистрала..... А защо се изказва Каракачанов той също е пътник .Вие сте шайка.Идете си с добро.