Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов

Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя
18 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
130
Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров, които поиска оттеглянето на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов от властта.

Още по темата

"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", обяви Стоянова в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки отношенията в малката коалиция.

Самата Стоянова коментира една от най-дискусионните теми в последната седмица - увеличението на данъка върху старите автомобили, както и въпроса има ли проблем да бъде преодоляно ветото на президента:

"Мисля, че няма проблем да бъде преодоляно ветото на президента. То е върху целия данъчен закон. Освен за данъка върху моторните превозни средства, има още три пункта, по които президента е направил ветото. Но основния, който се комуникира в медийното пространството, всъщност е данъкът, както го наричате, върху старите коли. Аз искам да кажа, че това е много манипулативно и невярно определение. Какво е стар и нов автомобил?", запита Стоянова. И уточни, че автомобилите, произведени след 2005 г., са със сертификат Евро 4 и ще плащат по-нисък данък.

Стоянова успокои хората, че вече има спад в цените на горивата, драстичен скок на "Гражданската отговорност" няма да има, а по-високите доходи минават през ръст в икономиката.

"Говорим за цената на бензина, само че това не е данък. Цената на бензина се формира от цената на борсовата стока – петрол. И борсовата стока петрол, на практика, повишавайки цената, няма как да не рефлектира върху цената на нашия бензин", заяви още шефката на парламентарната бюджетна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Права е да се учудва Менда, не само на Каракачанов оставкта, а и нейната трябва да се иска, както и на онова младо прасенце Горанов, дето забравиха, че са избрани от народа, а не обратното.
44
2
 
6
 
! Отговори
Ели Ф. преди 5 години
Ще го кажа от висотата на наследствената ми титла "фон" в Германия, за която много мои съседи новобогаташи не знаят,а и не е нужно, които се съсипаха да купуват титли и да членуват в измислени ложи."Сър, Джон, мога ли да кажа, че г-жата М. С. в БГ изказваща подобно твърдение страда от сериозна липса на емоционален дефицит".Прилича ми на една съседка Веска С. Сав., която си позволи да прерови потрефейла ми, търсеща вниманието на елитът, аут ъф дъ гейм".Простолюдието се стреми да търси внимание
43
0
 
23
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Менда-счетоводителката на цар Киро ..
42
0
 
23
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Фирмата на мъжа на тази ***, разследваха за псевдоспирки в София, след което тихомълком всичко затихна.
41
0
 
11
 
! Отговори
гого преди 5 години
до гробокопачабсолютно си прав друже
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предлагам на тази ако януари все още са на власт да и пратим копя на квитанциите за данъка на колите ни, конто еидиш ли само с 6 лева щял да се вдигне, ами ако се окаже с 36, тя ли ще възстанови разликата.....
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме минимална заплата като в Румъния 870 лв.
38
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме по - високи заплати, за да си купуваме нови автомобили и да се грижим за екологията.
37
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще строим гилотина на площада?
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- висока минимална заплата! Стига мизерия! Искаме да живеем като ЕВРОПЕЙЦИ!!! Не само по територия, а и по заплащане на труда!
35
0
 
38
 
! Отговори
гого преди 5 години
Бойко щом твърдиш че сте по малкото зло, разкарай я тази Мента поне, всичко в дъното на протестите тръгна от нея и наглото и отношение към обикновенния човек дето карал 20гофишен опел, ама и сина му карал същия общо за 6000 лева а тя пазителката на екологията се вози в евро 6 автомобил за 60000 лева и за това бедните са виновни че и пречат да диша....разкарай я не се трае в наглостта и
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...по-високите доходи минават през ръст в икономиката." - казва г-жа Стоянова. Ами нали Цветан Цветанов и Бойко Борисов всеки път ни облъчват в това колко добре управляват и колко добре е всичко в България, къде е проблема тогава за драстично по-високи заплата. Или тези двамата ни лъжат, или зарлатите могат да се вдигнат. Щом нямаме по-добри икономически показатили, защо лъжат. А ако имаме, защо задържат ниска минималната заплата? Защо румънците вдигат тяхната до 870 лв., а нашата едва - 560 лв
33
0
 
29
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Герберовите не разбраха намека на Генерала за срещата. Човека просто каза че БИ го приел ако има какво да покаже като визия за борба срещу корупчията и т н.....Но визия при положение че УПРАВЛЯВАШ грешно очевидно НЯМАШ - следователно и повод за среща няма. Извинявам се, че го обяснявам на хората, които го разбират - направих го за герберовите сънародници!
32
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАРОДЪТ СКАНДИРА: БОРИСОВ Е ПОЗОР, ОСТАВКА , СЪД, ЗАТВОР! МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ БЛОКИРАНА!
31
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потрес предизвиква липсата на връзка с действителността на тази жена и на тези, които ще гласуват лобистките поправки! Бедняците карат стари коли, например голф от 92 г., и да - те са 70% от населението с минимални доходи. Знае ли мента какво е да живееш с 200 лева на месец, или с 460 - толкова остават след данъците от минималната? На месец, мендо, на месец! С аптека на 40 км., с болница на 100? Бедните, менто, които произвеждате, няма как да си купят нови коли...
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чесън или чесТен..,чесТни се пише!
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тая е за затвора! Не се наядоха на народна кръв тия кърлежи!
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ СИСТЕМАТА Е НЕСМЕНЯЕМА , ЧЕСНИТЕ И НОРМАЛНИТЕ КОЛКОТО И ЧЕСТНИ И НОЛМАЛНИ ДА СА, НЯМА КАК ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С МИЛЯРДИТЕ КОИТО НАКРАДОХА МУТРОТОЛУ МПНИТЕ НИ ВЛАСТНИЦИ ВЛАДЕЕЩИ И МЕДИИТЕ БАРАБАР С ВЛАСТТА
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките ЛевИнс и БулИнс,как щели да пострадат от исковете на роднините при пътнотранспортни произшествия,ще развиват друг бизнес не само гражданска отговорност!
26
20
 
4
 
! Отговори
Аз съм изненадан преди 5 години
от изявлението на шефа на президентския каб.Иво Христов,че Борисов е разбрал ПОГРЕШНО Радев:среща НЯМА да има.А ВСИЧКИ МЕДИИ- и те ли ПОГРЕШНО разбраха и публикуваха, че ще има среЩа?Не говори добре НЕ за БОрисов,а за шефа на кабинета на Президента.Да отменя желана среща от Президента в такъв ВАЖЕН момент за РБългария.( ако Борисов не беше ПРИЕл, щеше да е виновен, че не обявява съгласие.Когато приема- не еразбрал или друго е искал да каже Президентът.)Грубо и с подтекст е това твърдение.