ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!

В Румъния вече са купили 57 000 хектара
Обновена: 19 ное 2018 10:19 | 19 ное 2018 07:00, Елка Василева
346
ОАЕ търсят да купят хиляди хектари земя в България – да се хранят!
Снимка: архив, Булфото

Обединените арабски емирства (ОАЕ) искат да купят в България хиляди хектари земеделска земя като част от приоритетната си програма за продоволствена сигурност.

"Наскоро една от големите ни компании - "Ал Дахра Груп", се сдоби с 57 хиляди хектара земя в района на румънския град Браила. Идеята ни е да направим същото и тук, в България", каза пред "24 часа" Мариам ал Мехаири - държавен министър на продоволствената сигурност на ОАЕ.

По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.

Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец.

Тогава за пръв път бе лансирана и идеята за изграждането на продоволствени хранителни хъбове на Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още по темата: земеделска земяОАЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е предателство.
216
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
арабите са терористи не ги искаме тука, пак и родната земя не се продава с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем.
215
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен до 225 преди 5 години
Ало куку абе ти в ред ли си, това се нарича заробване. Ако земите се отдадат под наем е ок но да се продават си е губене на суверинитет. Ти от кое НПО изпълзя бе гни.до ?
214
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментират хора които нямат и един декар
213
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как да не протестираме? Затова ли беше танцът със саби?
212
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, как да не протестираме?
211
0
 
5
 
! Отговори
дьонер махт шьонер преди 5 години
До АзИ дюнери , и дюнери ....
210
0
 
18
 
! Отговори
до 208 преди 5 години
Ам то и петрола се търгува на борсите, ама СА не са си продали кладенците...
209
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се нарича капитализъм. България ще спечели от свежи капитали и чуждестранни инвестиции. Не се дръжте все едно сме Северна Корея и сме изолирани от света. 2018г. сме. Всички купуват, не само араби. И руснаци, и турци, и европейци и т.н. Свежи пари в хазната! После заплатите и пенсиите ви ще се вдигнат. Дай Боже повече инвестиции!
208
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
То освен да ни атакуват с мигрантски пактове, ИК ции джендърски подходи, арабски земеделски фондове и втора турска партия, герб правят ли нещо за българщината изобщо? определено искат да ни изселят
207
0
 
18
 
! Отговори
джо преди 5 години
Това е върха на айсберга. И в момента има изкупена много земя, само ,че с подставени лица. Първо отчуждиха хората от земята а сега вече не се свенят ще почнат и да я продават. А сутринта един "БИВШ" говори за общата европейска армия и участието ни там, за да се пазим от азиатската "опасност" . Визираше Русия , може би и Китай. Но явно е доста "КРИВОГЛЕД" защото какво трябва да стане, за да се събудят някои хора , а не да плянкат глупости и то в национален ефир.
206
2
 
11
 
! Отговори
георги преди 5 години
нека дойде принца да видим как ще купи моите 900 дка , които не се продават
205
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При изгодна цена от арабите ще си продам земите без да се замислям. Пък вие се бийте какви националисти сте! Отдавна намразих тази държава, тя е моя зла мащеха.
204
0
 
22
 
! Отговори
alek преди 5 години
тиквата да не се разполага с националното богатство земята а да си даде магнолията
203
0
 
52
 
! Отговори
208 преди 5 години
И индианците така са се радвали на стъклените топчета, както ти на "чуждестранни инвестиции". България няма нищо, освен плодородна земя и подходящ климат. НИЩО!Ако продадем земи на сегашните цени, ще влезем в топ 10 на *** за всички времена.Дедите ти са мрели като мухи за тази земя, ти си готов да я продадеш за един iPhone!
202
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това може да стане само чрез арендуване от арабите на държавна земя,под държавен контрол,НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ,ПРОДАЖБА!!!И изобщо,продажбата на земя,под каквото и да е естество,БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЧИТА,КАТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ И ДА СЕ ЗАБРАНЯВА КОНСТИТУЦИОННО!!!Продажбата на земя на пазарен принцип да става,САМО НА ЛИЦА,САМО С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО!Иначе,страната ще се изпълни с чуждестранни анклави и сама ще стане един ден анклав -за справка,съдбата на Палестина,евреоанклав
201
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От заглавието излиза че ОАЕ ако не купят българската земя няма да могат да се хранят.И гладни ще стоят!Откъде се пръкнахте такива журналистчета просто се чудя.Все едно не става дума за земята на дядовците ви.Предателчета
200
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИСТИНАТАНали си гледал рекламата на Дюрекс - всеки ден 70 български жени правят аборт...Това са 25550 бебета годишно.*** си убива децата ама арабите били виновни!?Да не забравяме американците, илюминатите, Сорос и т.н.
199
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би и това е част от плана РАН-ЪТ,да ни направят бедни,и да ни изкупят арабите?Да не бъде!!!
198
1
 
20
 
! Отговори
Всичко е Точно! преди 5 години
Кака Цвети (на Тиквата другарката в живота) нали изкупи Добруджа за жълти стотинки. Сега ще я шитне с 100-200% печалба и всичко е точно.