Фрагментирани патриотични частици: Разривът в Обединените патриоти

Идват евроизбори, борят се за един и същи електорат
20 ное 2018 10:45,
70

Важен Коалиционен съвет на "Обединени патриоти" ще се състои днес. След като вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка в петък вечерта, сега за първи път лидерите на малката коалиция се събират, за да обсъдят отношенията си.

Напрежението се подклажда допълнително от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който първо искаше оставката на Валери Симеонов, а последните дни имаше изказвания, с които намекна, че иска и оставката на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов като вицепремиер.

Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров ще заседават, за да решат как продължават при създалата се ситуация.

Социологът Мира Радева коментира пред Bulgaria ON AIR, че с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент, тримата лидери вече ще се изправят един срещу друг, защото се борят за един и същ електорат.

Още по темата

Журналистът Петър Волгин пък се съгласи с Радева, че самите патриоти осъзнават, че са по-слаби разделени, ако не са в коалиция, но по думите му същото са осъзнавали и партиите от "Реформаторски блок", които също бяха коалиционен партньор на ГЕРБ.

"Те бъдейки във властта са обект на гняв и са обект на неприемане от страна на хората. Вероятно ще се опитат да се спасяват поединично, доколко ще успеят - е съмнително", подчерта Волгин.

Журналистът коментира още реакциите на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов при последните кризи. Петър Волгин смята, че министър-председателят е започнал да губи политическия си нюх за това кое кога да се направи и кога да се освободи от определени хора. Мира Радева пък беше категорична, че умората у Бойко Борисов от управлението е очевидна.

"Самият факт, че той предпочита да е активен извън страната, започва да изглежда като бягство от вътрешните проблеми", каза още Радева.

По думите ѝ всички премиери, преди да паднат от власт, започват да говорят за външнополитически успехи и че хората не виждали резултатите от управлението им.

Петър Волгин пък беше категоричен, че дали някой е потупал Бойко Борисов по рамото, гражданите не ги е грижа. Според него лидерът на ГЕРБ и партията му все повече живеят извън реалния свят и това си личи по неадекватното реагиране на протестите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
26
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 5 години
Близо поливината от гласоподавателите са отвратени - НЕ гласуват.Стотици хиляди българи гласуваха с еднопосочен билет - избягаха от тукашния Ад.
24
5
 
19
 
! Отговори
ПАТРЕОТИ, преди 5 години
СЛЕД ИЗВЪНРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ТАЯ ЗИМА НЕ САМО НЯМА ДА СТЕ В ПАРЛАМЕНТА, АМИ И СУБСИДИИ НЯМА ДА ИМ А ЗА ВАС, КАТО РЕФОРМАТОРИТЕ, ЩОТО ЩЕ СТЕ С ПОД 1% ГЛАСОВЕ. БАСИРАМ СЕ!
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТАВАЙ, СДАВАЙ И СЕ УВОЛНЯВАЙ!!!!УУУ ВОЛ НЕ НИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
22
4
 
8
 
! Отговори
Москвич преди 5 години
Волгата го знаем - той е от нашите
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВоленкаАз съм *** на Бойко!-чакай ***, воленке, има ли кого да не си обиколила и на кого да не си ду ха ла за 15 и кусур години? аз нямам спомен да не си ла па ла на "силните на деня"?воленке, заеш ли колко леко изглеждаш отстрани, и как би ти отивало - всеки гражданин който се размине с теб на улицата , да ти се изпюе в лицето!?
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров е лунатик и не трябва да е във властта.
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видя се, че изобщо не са обединени, нито патриоти, а Обогатени Псевдопатриоти!
18
4
 
18
 
! Отговори
niki преди 5 години
Елементарните патриотични частици.Това ако са патреотете, ДПС са наследниците на Левски.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката и Каракачанов да се отделят от тоя заедно, че не ги чака добро. Такъв като Симеонов ни е нужен на нашата мутренска, крадлива, беззаконова държавица.
16
5
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Волгин определено бие Бареков по сърбане на помии и безродие! Браво, шампионе!
15
5
 
11
 
! Отговори
Воленка преди 5 години
Аз съм *** на Бойко!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ФРАГМЕНТИ А ФЕРМЕНТИ С ПОГЛЕДИ НА АЛЧНОСТ И ДРЪЗКО ОБИРАНЕ ОТ ХЛАДНИ ПАТРИОТИ!
13
9
 
12
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Волен е от наште . Винаги разчитаме на неговия златен пръст. Този пръст е позлатен от Кремъл
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от резултатите на трите партии е видно коя партия е била с най-много гласоподаватели в ОП и коя - с най-малко - ВМРО имат 11 човека, НФСБ - 9, а АТАКА - 7. за парламентарна група трябват 10 човека. Има един евродепутат и той съвсместен на ВМРО и ББЦ. Атака и НФСБ нямат евродепутати.
11
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов е не просто в тройката на министрите с най-високи рейтинги, а манистъра на отбраната за цялото десетилетие с най-висок рейтинг. Никакви оставки! Смело напред!
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са русофили, т.е. българофоби.
9
2
 
24
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Ако не сте разбрали данданията е заради качване на евровлакчето,а държавата тя отдавна е на автопилот и глозгане до откат.Патриоти по душа и по маса.
8
6
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Лъжепатриотите тепърва ще усещат ефекта от отровната прегръдка на ГРОБ.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
волен сидеров е най - голямата ***, която някога съм виждал! Политическа продажница!
6
6
 
24
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Който се гушка с Тиквата отива в небитието. Факт !