Патриотични рокади: Миглена излиза от НС, Марияна влиза в МС?

Малката коалиция с събира на среща в бившия Партиен дом
Обновена: 20 ное 2018 07:27 | 20 ное 2018 07:00,
60
Патриотични рокади: Миглена излиза от НС, Марияна влиза в МС?
Снимка: архив, Булфото

Три варианта за рокади в "Обединени патриоти" стоят пред малката коалиция. Става въпрос за сегашния депутат от квотата на "Атака" Миглена Александрова, която ще излезе от парламента, ако Валери Симеонов се върне в пленарната зала като народен представител.

Другата рокада е за досегашния шеф на политическия му кабинет Марияна Николова – юрист, работила като юристконсулт в "Топлофикация-София" и шеф на отдел в НЕК, която от НФСБ предлагат за вицепремиер в правителството на мястото на Симеонов.

Все по-актуален сред управляващите ставал и вариантът да няма нов вицепремиер на мястото на Валери Симеонов.

Още по темата

"Има такава работа, че избирателите са ме пратили в парламента и би следвало да се върна", заяви вицепремиерът в оставка Валери Симеонов в отговор на "Труд" решил ли е вече дали ще се върне като депутат в Народното събрание.

Той категорично отказа да коментира дали ръководството на НФСБ е обсъждало друга фигура за поста, който оваканти с оставката си.

"Не ме карайте да говоря преди Коалиционния съвет на "Обединени патриоти", каза още Симеонов. И допълни: "На него ще обсъдим както тези, така и други творчески въпроси".

На въпрос дали ще постави темата за общо явяване на "Обединени патриоти" на европейските избори догодина, Симеонов бе лаконичен: "Рано е още!"

Аритметиката показва, че "Атака" е най-малката в коалицията "Обединени патриоти" със своите 7 депутати. След завръщането на Симеонов в НС, НФСБ ще има 9 народни избраника, а тези на Красимир Каракачанов ще са 11.

Тази развръзка прави възможна управляваща коалиция и без Волен Сидеров, пресмятат депутати.

ГЕРБ, ВМРО и НФСБ ще имат 117, но към управляващите и до този момент в ключови гласувания се присъединяват независимите Спас Панчев (бивш ляв) и Ангел Исаев (изключен от ДПС).

Така реално за прокарване на решения на управляващите ще им е нужно да си осигуряват подкрепата само на 2-ма - 3-ма - от "Воля" или отделни представители на "Атака".

Коалиционният съвет на "Обединени патриоти" ще се събере днес в сградата на Народното събрание на площад "Княз Александър I". На него присъстват обикновено тримата лидери на партиите – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Георги Бенковски, Захарий Стоянов и Христо Ботев биха се обърнали в гроба!
44
0
 
5
 
! Отговори
СС преди 5 години
На снимката - тримата комици. Или трагици по-скоро... :(
43
1
 
13
 
! Отговори
Koly kucia преди 5 години
И на следващите избори пак да гласувате за тези,те ще доведат работодатели като домусчиев и сие И ще ни оправят якооо и по добре от дпс ....само,че тогава имаше кого да пцувам сега кого ,като уж всички са българи юнаци...
42
3
 
11
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 5 години
До Г-жа ЕлиПърво: Няма какво да ми олеква и да се чувствам по извисен - просто това е истинатаВторо: Писна ми едни хора все да грешат на избори, а после да лежат по улиците с големи претенцииИ трето: Аз също не искам хората в България да се делим и ми се иска тези които подсмърчат сега по улиците да разберат, че за да имат по добър живот, трябва преди всичко да запретнат ръкави, да са по смели и предприемчиви, да размърдат акъла в главата си и да имат топки да го направятДругото е популизъм
41
1
 
12
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Не се справил като вицепремиер или министър и се връща дупетат.Или изгонят някой и на негово място следвашият. Ми нали първият е бил по добър??защо някой да го замества??Във футбола като покажат червен картон на мястото на изгоненият не влиза друг??оставки по морални причини у нас?? Йок!!седим,слушаме..жилища,коли безплатно,екскурзии абе някои за себе се построили комунизъм .
40
1
 
9
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Излиза миглена влиза калинка и обратно.Кой ги знае тези анонимници и кому са нужни.Седят там..гласуват по команда,не знаят какво гласуват.Над половината закони се отменят или прегласуват за всеки 6 месеца.Някои с години не се изказват,други сричат. По родните си места кадруват.Кому са нужни партии освен на тях самите..Лъчко мозъка,преди Баракова,бат Сали кой с какво ги помни..и още стотина такива . Срам,срам
39
2
 
7
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
Тези още си играят на влизане,излизане,идими,дойдими.Не разбрахте ли ,че идва ШУТА ОТЗАД И ВСИЧКИ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.Нагли и крадливи нови патриоти.20 хил.паспорта по5 хил.евро сумата народа ви я сметна.Бойко търси всички паспорти назад за пет години.10 ГОДИНИ крадете,като за световно,а народа мизерства.
38
3
 
17
 
! Отговори
Гащю без гащи преди 5 години
Аз вярвам, че Волен ще ми вдигне пенсията, ще върне златото и ще накара Путин без пари да ни дава газ и нефт. И тогава ще се живее като при бай Тошо, даже пак ще започне да ми става и........
37
5
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До: г-н Ангелов, Сега олекна ли Ви на душата, по-извисен ли се почуствахте с поредната доза нихилизъм към БГ?Стига с реваншизъм и делене на хората, и българите сме хора - грешим!Въпросът е какво правим?Действително тенденциите, икономич. и политич. са изключително тревожни и динамични.Вместо да се делим, и постфактум да злорадстваме, хайде да решим проблемите.Вместо да свикаме форум на Черноморските д-ви и да настояваме в Ч. море да няма учения, се готвим за пушечно месо,за чужди интереси.
36
0
 
6
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Начи ти тука,аз там.А Оная там.Как беше в песничката:И бълъци за милиони!
35
7
 
15
 
! Отговори
Иван Ангелов преди 5 години
Всички сега мрънкате против тях - а кой ви би в главата да гласувате за тях преди година и половина.Сега ръчкани от комунистите пак сте (макар и малко) по улиците, и пак искате нещо без да кажете как да стане.Аз не искам *** и недоосъзнати полуанархисти да говорят от мое (и на огромната част от българския народ) име и да ми ограничават свободата и пречат всеки ден да си върша работата, с която работа плащам данъци с които най-вероятно храня и тях!Малко нагло е това, нали !!!
34
1
 
30
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Бялата златка да каже как пуши пури по 100 лв. парчето, пие коняк от по 1500 лв. бутилката и купува джипове за деница гаджева за по 100 000 лв. А тези, където му гласуваха чакат да им вдигне пенсиите на 500 лв. Ще чакате, но в друг живот. Продължавайте да гласувате за подобни алчни карикатури и да ги правите милионери. И не...нито бялата златка е луд, нито шкембе воевода е глупав. Гласувалите им доверие са глупави и луди.
33
2
 
18
 
! Отговори
Руанда преди 5 години
Шайката наречена ГЕРБ и Патриотите, остави българските пенсионери най-бедни не само в ЕС а и на Балканите. В Косово, най - криминалната държава на света, само Сомалия е зад нея, мин. пенсия е 130евро а в момента в България е 102евро...
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това нищожество Волен се опитва да се набута в европарламента и това му е последния шанс....като рекетира всички...на едни избори само Деница ще гласува за него...
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корумпирани и нагли крадци, добре че няма прокурори в бг иначе тия нямаше да излязат от затвора
30
0
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
До "не е вярно: ОАЕ," По време на посещението си в София Мариам ал Мехаири се срещна с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и с министъра на икономиката Емил Караниколов. В делегацията са включени и хора от ръководството на компанията, която изкупува земеделски земи.Визитата у нас е вследствие на проведените разговори между премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби принц Мохамед бин Зайед ал Нахаян миналия месец."Източник: ДнесБГ
29
0
 
25
 
! Отговори
ХРИСТО БОТЕВ преди 5 години
Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата. И е добър християнин:не пропуща литургия;но и в черква за туй ходи,че черквата й търговия!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?залага си и жената. И е човек с добро сърце:не оставя сиромаси;но не той вас, братя, храни,а вий него със трудът си!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници жадни за власт! Един файтон "патриоти" Които.Ако не бяха пазарлъците с ГЕРБ да ги подържат .Никога нямаше и да помиришат власт!
27
1
 
24
 
! Отговори
ГНУС преди 5 години
ТЕЗИ СА СЕ ХВАНАЛИ ЗА ГУШИТЕ ДА ДЕЛЯТ ТЛЪСТИЯ КОКАЛ.
26
1
 
30
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
"Партиите днес управляват така - ти на мене, аз на тебе."- Ренета Инджова