За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...

В столовата ще има отделни зали за делегации, за самообслужване
68
За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите им да преминават в ремонтирана столова.

Още по темата

Така че на ход е обществена поръчка за ремонт и доставка на ново оборудване на мястото им за хранене за 350 000 лева.

Обновяването на бюфета ще се извършва паралелно с изграждането на новата пленарна зала, като в обществена пръчка изрично е посочено, че работата в него няма да бъде прекъсвана, докато трае ремонтът. Така че фирмата, която ще се наеме да ремонтира стола, трябва да се съобрази и с това условие.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване. Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента. Тя ще е с капацитет до 20 места на база кетъринг.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

До 60 дни ще се събират оферти за проекта. За целта следва да се разработи 3D визуализация на всички помещения.

Ще бъдат купени и нови уреди - 4 хладилни и 3 топли модула за храна с витрина, машина за фрешове, кафемашина, хладилна работна маса, грил, микровълнова печка, стелажи.

Общият срок на строителството, доставката и монтажа на кухненското оборудване и обзавеждане не бива да надвишава 150 календарни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е преди 29 години нали демократите ривяха за ефтините кюфтета супучки и салатки в Живковото Народно събрание . Сега е и по зле. Нови зали, нови бюфети, ефтиния. Депутата взима достатъчно заплата за да се храни в ресторантите около НС, пък да иде и в закусвалните да са по близо до народа който много обичат и за който милеят.
34
4
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
А, съвсем друг е обаче въпросът, че от dnes.bg така са си написали заглавието, и статията, че за кой ли път провокират просто неистова омраза, към политиците, без да се съобразяват, че и без това те отдавна не са всенародни любимци. Дали, ако и писачите бъдат сполетени от споменатата всенародна и безгранична любов ще стане добре? Според мен са си един дол дренки!
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко са депутатите? 240? И то когато всички са на работа. Има кухни дето хранят много повече хора и са много по- мизерни откъм оборудване.Ха сега де!
32
2
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Принципно няма нищо лошо да си имат хубав бюфет и прочее! Ама, както е казал Георги Димитров: Който не работи, не трябва да яде! Именно - комунист го е казал, та нека имат бюфет, но и добра работа да вършат, че иначе... От бъдещият отремонтиран и обновен бюфет става идеална местна забележителност за посещения на бъдещи туристи от цял свят!
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Антигневен... има ли в листата депутат от комунистите ,който не е нагушил като хамстер?Има! Това са всички гербаджии (до един комунисти), които се гушат като са три хамкстера!
30
0
 
25
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Най-важно е вратите да са по подобие на средновековните крепости - с ров пълен с вода и подвижен мост . Да не може да се атакуват от Народната Любов .
29
1
 
17
 
! Отговори
Антигневен преди 5 години
Алоооо, гневния....Корнелийй и другите кърляжи да не се хранят на друга ***...що не я питаш как стана милионерка за една нощ,а???Питай има ли в листата депутат от комунистите ,който не е нагушил като хамстер!!
28
0
 
15
 
! Отговори
Важно пояснение преди 5 години
Касовият възел на края на линиите за самообслужване ще бъде АТМ, от който дупетатите да могат да си теглят дребни суми за джобни пари, и ще работи само с банкноти от 50 и 100 лев. Да не си помисли някой, че на тия касови възли дупетатите ще плащат нещо!!!
27
0
 
15
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 5 години
Срамота , а къде е улабника с млади студентки? Ами че то като хапне, пийне човек после си трябва за тънката част да има нещо.Ние не искаме само да ви крадем и да ядем ,дайте и нещо и по пое#ем .Срамота,срамота .
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не се изреже тумора на комунизма, ще става все по-зле.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама няма да посмеят да го направят това некачествено, нали?
24
0
 
21
 
! Отговори
Паун преди 5 години
ПИР по време на геноцидна социална ЧУМА спрямо мнозинството българи !
23
0
 
24
 
! Отговори
Курника преди 5 години
350000лв да се боядиса тавана и 6-7 витрини? Мафията няма спирачки
22
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това българина е много злобно същество?!Може на мен да е зле ама и на Вуте да е зле.Тъпо,тъпо,та много тъпо разсъждение!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е нелепо да се говори за това как ще се хранят депутатите, че умът отказва да го побере. Ясно е, че такива статии се пускат главно с търговска цел, но няма ли с какво друго да дразните хората?
20
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нормално.В белите държави е така и в това няма ниощо лошо.
19
1
 
24
 
! Отговори
българин преди 5 години
Аз и колегите ми в работата отдавна сме забравили топлия обяд от супа , второ , десерт ...! Някоя вафла , сандвич от дома , ябълка и това е . Тия само плюскат , да се наплюскат дано!
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се нарича политически управлявленски цинизъм!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да вървим напред към прогрес,вървим назад към регрес и робовладелския строй,когато така са разделяли белите от *** в отделни помещения.Да ви преседне дано!
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после чакат да излъжат хората да им гласуват. И защо да гласуват като всичко е фалшифицирано винаги предварително?! За да унижават, обиждат, ограбват милиарди всяка година и да си ги делят помежду си....