За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...

В столовата ще има отделни зали за делегации, за самообслужване
68
За старите депутати – новичък бюфет: Супички, салатки...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижило и обедите им да преминават в ремонтирана столова.

Още по темата

Така че на ход е обществена поръчка за ремонт и доставка на ново оборудване на мястото им за хранене за 350 000 лева.

Обновяването на бюфета ще се извършва паралелно с изграждането на новата пленарна зала, като в обществена пръчка изрично е посочено, че работата в него няма да бъде прекъсвана, докато трае ремонтът. Така че фирмата, която ще се наеме да ремонтира стола, трябва да се съобрази и с това условие.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване. Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента. Тя ще е с капацитет до 20 места на база кетъринг.

В изискването е записано да се запазят облицовките по стените и колоните от врачански варовик, но те ще бъдат почистени основно. Ще се запази и мозайката на пода.

До 60 дни ще се събират оферти за проекта. За целта следва да се разработи 3D визуализация на всички помещения.

Ще бъдат купени и нови уреди - 4 хладилни и 3 топли модула за храна с витрина, машина за фрешове, кафемашина, хладилна работна маса, грил, микровълнова печка, стелажи.

Общият срок на строителството, доставката и монтажа на кухненското оборудване и обзавеждане не бива да надвишава 150 календарни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самозабравили се готованци, а избирателите се чудят как да свържат двата края. Така се харчат пари, съдрани от кожите ви избиратели.
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
европейски изедници
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демократични и патриотични фашисти
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До зрелищаипастиМного българи на 50-60 г. ще приемат исляма и ще избягат в Турция понеже не могат да се пенсионират в България.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е расизъм,да разделят на две залата за хранене,расизъм от българи,към българи!Тея откачиха.А кога ще направите такава столова във всяко населено място за пенсионери и социално слаби?
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се задавят, дано
9
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тия се не наядоха....!!!
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно от стотиците доказателства, че властта е против народа !
7
1
 
26
 
! Отговори
зрелищаипасти преди 5 години
Президентът Ердоган подписа закон, с който всеки навършил 65-годишна възраст в Турция, ще има подсигурен дом, безплатна медицинска застраховка и 300$ месечна издръжкa.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народни изедници.... Затова ежедневно се самоубиват и умират хората, притиснати от непосилни цени, данъци, такси и всичко стократно завишено ....
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ще се посрератт от плюскане за сметка на най-бедния народ в ЕС. Сега и автопарка ще подновяват, че не са от миналата година.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически ***!
3
0
 
40
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
за народа бахур!
2
0
 
51
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Абе тия защо не се хранят в ресторантите около Парламента.Пари ли нямат.Така ще подпомагат и икономиката.Сега и шкембеджийницата ще им плащаме
1
0
 
56
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Те са единствените дерибеи , които маат субсидирани кИфтета , и не реват! Богата държава сме - на шепа българи 240 търтея .... пародия на държава!