Ако евровота е днес: Патриотите без евродепутат! Кой колко взима?

СОВА ХАРИС: Няма никакъв шанс за нова партия на хоризонта
Обновена: 27 ное 2018 12:05 | 27 ное 2018 09:00,
72
Ако евровота е днес: Патриотите без евродепутат! Кой колко взима?
Снимка: архив, Булфото

Основните политически опоненти - ГЕРБ и БСП, изравниха сили ако днес се проведе евровота, който е планиран през май догодина.

Това сочат данните на "СОВА ХАРИС" от изследване на политическите нагласи в България. Представителното проучване е проведено е от 16 до 22 ноември сред 1000 души над 18-годишна възраст.

21.6% от запитаните отговарят, че на евроизборите ще гласуват за ГЕРБ, 21.3% - за БСП. Подкрепата си за ДПС дават 5.8%. Обединени патриоти събират 4.1% доверие. ВОЛЯ - 1.9% подкрепа.

На дъното на класацията остават Демократична България - 1.5%, АБВ и СДС - по 0.9% и Реформаторският блок – 0.4%.

Няма шанс за нова партия на политическия хоризонт до евроизборите. За "друга партия" биха дали гласа си 1.4 на сто от запитаните. 14.6% декларират, че няма да гласуват.

Засега бариерата от над 6% за излъчване на представител в Европейския парламент преминават само ГЕРБ, БСП и ДПС.

45,3% от запитаните отговарят, че са сигурни, че ще гласуват. 23% се колебаят или няма да отидат до урните.

Премиерът Бойко Борисов се ползва с най-голямо доверие сред политическите лидери - 34.4% заявяват, че му имат доверие срещу 54.8%, които казват, че му нямат доверие.

На второ място е Корнелия Нинова с 28.2% доверие срещу 61.7% недоверие.

Трети е вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той събира 18.8% доверие срещу 64% недоверие.

Изследването сочи още, че повече от половината граждани - 57.2% следят протестите и ги подкрепят. Само 15.1% казват, че ги следят, но не ги подкрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия избори ще заколят БСП въпроса е дали те ще вземат и един Евро депутат
38
5
 
22
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
Някой много държи да има параритет и то пълен --тоест за някой е много страшно единството ... тука се играе някакъв филм ляво--дясно които след печелене на изборите винаги свършва със сега да се нахраним едно хубаво ,па да отделим за децата ,внуците пра,,пра внуците да заделим и инвестираме и да се окопаеме ,че и следващото хилядолетие пак да сме ние ,нас може да ни няма, но преките ни потомци ще царуват ,синът на царя става цар ,а на овчаря в най-добрия случаи метач в Англия..
37
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасето най *** като вижда ножа ..Та така и БСП видяхме какъв им е жалкия протес един файтон хора
36
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внушението на това изследване заплатено от ГЕРБ, е че няма нужда от предсрочни избори.За да могат спокойно да дооткраднат всичко до края на мандата.Толкова прозрачно.Всеки ден на власт превръща тези хора във все по-големи милионери
35
8
 
34
 
! Отговори
Уртоце Пагане преди 5 години
Патриотите са срам и позор за страната ни.
34
6
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
тук изброените партии са изчерпани,те могат от тук нататък единственно да поддържат системата в една и съща кондиция без да наложат перспективни реформи аз препознавам себе си в Да българия и реформаторския блок . за съжаление понеже *** гласува с промита или не функционираща глава ще продължи да недоволства от което и да епоследвало управление на сегашните без да се замисли колко по добро качество предлагат предпочитаните от мен,най вече заради преоритетът им реформа на съдебна система
33
8
 
27
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 5 години
Някой по-долу написал ,че ГЕРБ пак щели да спечелят ,те печелят с относително мнозинство ,нямащо нищо общо с победа от 51% благодарение на новия чл.1-ви с гласовете на раздутата от тях администрация и на все повече отделяната грижа за създаване на пол.държава те успяват и с гласовете на родните им да докарат под строй до урните 1млн--1млн и 200хил , като се абстрахираме от костинбродските печатници и актуалната численост на населението....ГЕРБ са партия АДМИНИСТРАЦИЯ и нищо друго ,няма др.идея.
32
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основната грешка е фактологична БСП не взима нито един евро депотат
31
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не упреквам никой , който е привърженик на БСП . Повечето са носталгично привързани към БКП и затова БСП казва , че е правоприемник и е 100 годишна партия. Но давате ли си сметка какви кадри има в момента БСП да управлява Държавата . Почвам от Нинова , една злобна , крадлива и нагла селска клюкарка . Най близкия но нея , човек , който пренасяша сакове с пари през Сръбската граница и го бяха задържали. Всичките около Нинова са крадци и разбойници. Боже пази България.
30
1
 
12
 
! Отговори
Родна реч преди 5 години
В българския език се използва десетична запетая, а не десетична точка.
29
0
 
17
 
! Отговори
опозорени........оти преди 5 години
Дай на някой власт да видиш какви ще ги и........ре ,патриотите проиграха шансовете си с лъжи и още по-лошото патерица на ГЕРБ ,та не знам на Волен номера 4-5 годинки евро-депутат дали ще му стане, иначе много добре ще му се отрази ,ама надали ..
28
1
 
17
 
! Отговори
Родна реч преди 5 години
В изречението "Основните политически опоненти - ГЕРБ и БСП, изравниха сили ако днес се проведе евровота, който е планиран през май догодина." са налице следните грешки:- има излишно тире преди ГЕРБ;- има излишна запетая след "БСП";- липсва запетая пред "ако";- несъгласувано време на "изравниха сили..." спрямо "ако днес се проведе...";- "евровота" трябва да има пълен член;- евровотът няма как да е планиран през май догодина.И това е само първото изречение. При това след заглавие с грешка.
27
3
 
10
 
! Отговори
баница преди 5 години
Избори на празно - плащай народе.
26
2
 
8
 
! Отговори
Родна реч преди 5 години
В израза "Ако евровота е днес:" трябва да се употреби пълен член - "Ако евровотЪТ е днес:". Моля, съобразявайте се! Бавно и незабелязано осакатявате езика.
25
4
 
11
 
! Отговори
Супер новина преди 5 години
патреоти, атакисти, бсп-сти, герберисти , ДПС-систи, ВОЛЯЯЯЯЯЯ - деца на една майка. Създали ги с цел да размиват настроенията и мислите на хората за по-добър живот. Смешни, изкуствени спорове между тях, а всъщност са братя и сестри на майката от 7- години насам. Тази майка пък има своя по-голяма сестра в Русия. Двете майка ограбват обикновения български гражданин вече 70 години. Да се замислим ли ??????? или е късно
24
3
 
16
 
! Отговори
wqw преди 5 години
Тези проучвания от години винаги ги изкарват с равни резултатити... и всеки път резултатът е повече от ясен. Стига с тези лъжливи проучвания
23
9
 
14
 
! Отговори
Димов преди 5 години
С неверните си проучвания давате надежди на една умираща партия и тласкате страната към предсрочни избори с предизвестен край. И едни хвърлени на вятъра милиони които може да дадете за майките на деца с увреждания или на пенсионерите.
22
0
 
12
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Защо,ако са в други ден изборите дали ще има подобни депутати?!
21
11
 
20
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Любим подход на ГЕРБ е преди избори да си купи държавната администрация.А по време на избори-едно малцинство,което и за 20 лв.ще те продаде.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае кой колко ще вземе на вота,защото народа масово лъже при социологическите изследвания.Освен това купения вот често определя крайния резултат.Справка:последните парламентарни избори.