Нови е-винетки, но стара цена. Откъде да си ги купим?

Презаверяването на хартиените засега не е задължително
17 дек 2018 08:00,
14
Нови е-винетки, но стара цена. Откъде да си ги купим?
Терминал за е-винетка. Снимка: архив, Булфото

От днес пускат в продажба новите електронни винетки. Те ще влязат в сила от 1-ви януари догодина, а шофьорите ще могат да си купят електронна винетка по няколко начина - през специално направен сайт, чрез мобилно приложение, както и от терминали за самообслужване.

500-те терминала ще бъдат разположени в търговските обекти по протежение на пътната мрежа, предимно в бензиностанциите. Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, руски и на езиците на съседните на България държави - гръцки, румънски, сръбски и турски.

Плащанията ще се извършват чрез дебитна и кредитна карта. Всички, купили винетка, ще могат да проверят на сайта bgtoll.bg дали тя е валидна.

Всички шофьори, които имат хартиени винетки, валидни след 1-ви януари 2019 година, трябва да знаят, че подмяната на хартиена с електронна винетка не е задължителна, но е препоръчителна.

И все пак, ако шофьорите изберат да не заверяват електронно винетката си, трябва да оставят хартиения стикер върху предното стъкло.

Иначе, цените на винетките се запазват без промяна. За леките автомобили годишната е 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. За леките коли ще има нов вид винетка - уикенд, чиято цена ще бъде 10 лв. Тя ще е валидна от обяд в петък до полунощ в неделя, предназначена е за хората, които по-рядко пътуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Батко преди 5 години
До : Нещо е разбрах, ако нямам дебитна или кредитна карта и нямам достъп до интернет, как ще си купя тази винетка?-----------------------А тук как пишеш сладур? От копчетата на микровълновата ли?
12
0
 
3
 
! Отговори
Gero преди 5 години
До Анонимен : Без дебитна или кредитна карта ще може ,но без компюютър-таблет,смартфон,персонален /за закупуване от къщи / ,без интернет това е невъзможно. Но дори и всичко това да го имаш,без елементарна компютърна грамотност това няма как да се случи.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне сайта да бяхте дали
10
3
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Написано е - плащането се извършва с дебитна или кредитна карта ... на 500-те терминала на бензиностанциите. Ти не четеш ли преди да коментираш?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8=написано е: от 500-те терминала по бензиностанциите.-----------------------------------Написано е и друго: КАТ настоятелно препоръчва да не пътуваме, а да си седим в къщи.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5, написано е: от 500-те терминала по бензиностанциите.
7
1
 
4
 
! Отговори
хитри са ... преди 5 години
Преди играех партия с един приятел ,ту аз съм с винетката ту той ,защото не пътуваме всеки ден извън града ,винетки се взимаха и от катастрофирали коли ,ако си продаваш колата си сваляш винетката и какво ли не още менкане--филма свърши ,Боко не дава !
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес обявиха : Рекламираната , струваща милиони оповестителна система на Бойко Методиев Борисов и АПИ за бедствия и затворени пътища не работи . Затова хората са стояли с часове в тунелите на ,, Хемус "
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо е разбрах, ако нямам дебитна или кредитна карта и нямам достъп до интернет, как ще си купя тази винетка?
4
1
 
16
 
! Отговори
Естествено преди 5 години
ХАХАХАХ сайта вярно не работи, но какво ли се учудвам, подобно нещо се случва всеки път. Не знам колко милиона са изхарчени за подобна система, но да нямат сървърен капацитет за някакво сайтче е смешно.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е - винетки ??!!!Е - правителство ??!!!Днес Собственика на ГЕРБ ще открие по света Е - форум за маймуни ??!!! Ще присъства и Е - комисар от Гоце Делчев с френско име ??? Е - избори няма да има ??? Опасно е !!! Нали Тикво !!!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайтът отсега не работи, представям си какъв цирк ще падне като вземат да се развалят тия устройства, на поредната "наша" фирма...
1
3
 
34
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и защо пак 97, нали ни убеждаваха че за отпечатване на холограмния стикер имало разходи, фирма общ поръчка и т.н лимонада в ушите....