ОмбудсМая: Пропастта между политиците и хората е голяма!

Гордея се с протестиращите майки, заяви Манолова
22 дек 2018 13:15, Александър Попов
43
ОмбудсМая: Пропастта между политиците и хората е голяма!
Снимка: Dnes.bg

Протестът на българските майки на деца с увреждания и постигнатите законодателни промени са голямата гордост на Мая Манолова. Според нея, действията на майките са показали, че институциите вършат работа само под натиск.

"Аз стоях зад този протест от първия момент от 1 юни, заедно написахме закона за личната помощ. Един закон, който беше остро и размазващо критикуван от всички синдикати, работодатели, национално представителни организации на хората с увреждания, от всички партии, депутати, от всички институции и накрая приет единодушно с ръкопляскания. Това е огромна победа за протестиращите майки! Гордея се с тях и смелостта им. Те показаха на обществото как трябва да се воюва за кауза", посочи омбудсманът пред Дарик.

"Хората са прави в своето недоверие, че ако не излязат на улицата, работа няма да се свърши. Това обаче е и опасно, защото липсата на доверие, пропастта между гражданите, политиците и институциите наистина е огромна и това разбиране, че те могат да свършат работа само под натиск не е добре за демокрацията. Това е голям урок от 2018 г. за властимащите и за институциите. Трябва да чуват гласа на хората и да се опитват да вникват и разбират техните искания", каза Манолова.

Тя заяви още, че 2018 година е и на насилието над жени - над 20 загубиха живота си от домашното насилие. Манолова попита, кога властите ще приемат адекватно законодателство, което да наказва насилниците над жени.
 
Що се отнася до Истанбулската конвенция тя подчерта, че има решение на Конституционния съд по въпроса.
 
Нейната дума за изтичащата година е пробуждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Мая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
33
 
! Отговори
Цецо фон Шума преди 5 години
До Мая КостинбродскаГлупости и лъжи на търкалета: че откъде Мая Манолова е дъщеря на секретаря на Т.Живков?! Като лъжеш поне провери дали малко от малко има нещо истинско! Доскоро секретарят на Тато беше жив и даваше интервюта. Същата тази Манолова ако се захване с една пропрезидентска партия, а не с БСП, така ще ви бръкне отзад, че доста време ще я помните. Дай боже да обединят сили и тогава ще видите кон боб яде ли. Нали искате импийчмънт на президента?
32
1
 
32
 
! Отговори
българин преди 5 години
Одъртя,не поумня,но забогатя, @натема!
31
0
 
34
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Как няма - при 20 към 1 месечна заплата...
30
1
 
40
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 5 години
Кюстендилката Мая Манолова внучка на секретаря на държавния глава Тодор Живков д-р Никола Манолов и усмихнат член на БСП, е омбудсман и се грижи за гражданските ни права пример за чудна българска демокрация. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.
29
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропастта между политиците и хората е голяма!- тук е абсолютно права,те не произлизат от нас,не са шлосери ,монтьори,шофьори-те всичките са някакви чиновници или адвокати,бизнесмени и т.н.,нищо чудно,че не знаят и не се интересуват от нашето добруване и развитие,разбирам,че нивото им е по-високо от нашето,но това не ги оправдава за това,че не се грижат за нас дето ги избираме,ако продължат да се надуват,няма да се разбираме и занапред и ще си воюваме за себе си с протести
28
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бабангида. Коментарът ти идеално пасва за управленията на БСП.
27
3
 
35
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Да, голяма е, ама между народа и БСП. И скоро власт няма да им даде.
26
1
 
44
 
! Отговори
Голяма е, щото... преди 5 години
Щото Народ(ът) е *** и позволява "политиците" да го яхат и му се тръскат на главата! Простотията в последните години се превърна в пандемия и заплашва държавата с екзитус леталис"!
25
5
 
40
 
! Отговори
Sram преди 5 години
Ти се гордееш за майките а мен ме е срам от такива ка'т теб - ДОЛНИ АЛЧНИ ЖЕНОРЯ . Възраснете могат с 200 лв а тез искат 1000 БАСТА
24
1
 
42
 
! Отговори
аз преди 5 години
Кога ли ще мине фадромата да заравни тази пропаст..........
23
5
 
44
 
! Отговори
Фурнаджия преди 5 години
Ам,че тия майки още ли са гладни,бе?! Да дойдат на фурната и да си купят от моя хляб...Не виждам какво толкова им се ще още, та толкова много Мая да се гордее с тях?! Браво,бе, докъде я докарахме за викане по площади и улици,ронене на сълзи и игране на хоро да се гордее някой си,па бил той и омбудсмана?! Срамота!
22
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, как ги различавате, бе! Мая Манолова, Данка Фъндъкова ...еднакви прически, еднакви (празни) приказки!Ако сложи очила, може да мине и за Тетка Цачева... :)Блондинки, хи-хи! :)
21
6
 
45
 
! Отговори
Бабангида преди 5 години
При ГЕРБ е така!Кражби, измами, шуробаджанащина и некадърност, са основните практики на ГЕРБ!Потънали в скандали и измами.. а разкритията на кражбите им ги вадят от равновесие!Всички разбрахме вече как го правят ГЕРБ! Заради тях не ни искат никъде. Срам и позор за България!
20
4
 
43
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И пропастта между лявата и дясната буза на Пчеличката също е голяма.
19
1
 
56
 
! Отговори
Еххх Мая преди 5 години
То няма пропаст бе душа, то просто няма никаква връзка между народ и политици. Те си мислят, че са вечни и държавата е тяхна собственост. Крадът и разделят парите на данъкоплатците по между си.
18
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гордея се с протестиращите майки, заяви Манолова--А гордееш ли се с банковият лобизъм, чието острие беше по времето на Триглавата ламя и в частност с прокараният от теб чл.417 от ГПК, с който дефакто УБИ мъжете на тези протестиращи майки?По добре се скрий и не се показвай, че си грешна, грешна, грешна... до костите си грешна!
17
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А бре, Майо!Не само настроиха едни хора срещу други хора. Взеха от едни хора, за да дадат на други хора. И се гордеят с това.
16
3
 
62
 
! Отговори
Браво, Майче! преди 5 години
Откри топлата вода!Досега не подозирахме, че между управляващите и народа зеела пропаст!Ще те предложим за Нобелова награда! Такова откритие!
15
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Spete na politicite darjavnite koli i razhodi za darjaven transport....da si plastat sami transporta ot lichnite dohodi...
14
3
 
50
 
! Отговори
А бре, Майо! преди 5 години
Относно майките, не ми е ясно защо инвалидите трябва да се делят на такива под 18 и онакива над 18-годишна възраст? Техният проблем трябваше отдавна да се реши генерално. Защо не го направихте, докато вие бяхте на власт?Чрез майките само се доказахте отново - настроихте едни хора срещу други хора и отстранихте от власт човека, който искаше да посегне на един от мошеническите бонуси на твърдия ви екзотичен електорат - фалшивите инвалидности.Това постигнахте. Повод е за срам, не за гордост!