Каракачанов пита открито Радев: Кой е лобистът за F-16? Кой?

"Логично е да почнеш с държава, която ти е стратегически партньор"
Обновена: 27 дек 2018 11:27 | 27 дек 2018 08:30,
559
Каракачанов пита открито Радев: Кой е лобистът за F-16? Кой?
Снимка: архив, Булфото

"Президентът би трябвало да знае какво е лобизъм - когато ти предлагаш нещо. Та кой е лобистът за F-16?" - това пита президента от "24 часа" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В събота държавният глава определи като "триумф на лобизма" доклада, подписан от Каракачанов и от министъра на икономиката, в който се предлага старт на преговорите със САЩ за закупуването на изтребители F-16.

Още по темата

"Когато имаш две възможности, от които и двете са над финансовата рамка, определена от Народното събрание, трябва да избереш с кого да започнеш преговори. Логично е да почнеш с държава, която ти е стратегически партньор", изтъква още Каракачанов.

След коледната си ваканция Народното събрание трябва да гласува решение, с което предлага на Министерския съвет да проведе преговори първо с производителя на американските военни самолети "Локхийд Мартин".

Ако те не дадат резултат с конкретни параметри, има възможност такива да се започнат със следващия кандидат, обясни военният министър логиката на избрания подход.

Преди дни с позиции излязоха и "Локхийд Мартин", откъдето приветстваха избора на управляващите, и конкурентите, производители на "Грипен" - СААБ. Шведите атакуваха, че предложеният F-16 съществува само на хартия.

Каракачанов напомня още, че за модернизация на армията, наред със закупуването на изтребител, кабинетът финансира целево още два проекта - за придобиване на два многофункционални патрулни кораба за военноморския флот и за нова бронирана машина. За тях в бюджет 2019 са разчетени 371 млн. лв. извън този на Министерството на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исках да кажа Кремълските шефове явно са притиснали Карарумен да докладва.
418
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълските шефове явно са притиснали Каракочана да докладва.
417
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Щом Каракачанов е замесен значи всичко се продава. Тая приказка за баш патриотина си е от едно време.
416
1
 
9
 
! Отговори
Погнусен преди 5 години
Свинчо една гореща маша и ще кажеш кой е. Ясен ли съм. Май искаш полагане.
415
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов знае кой е лобиста, пита за да разбере дали другите се досещат.
414
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен442При далаверата с F16, защо изобщо му трябваше да се забърква с паспортите?
413
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не че в България няма разузнаване, но изчакахме разкритията във френския печат за съпричастност на Каракачанов в продажбата на български паспорти, а той все още е министър?
412
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте на човека огледало да види кой е лобиста.
411
1
 
16
 
! Отговори
Лобисти преди 5 години
Те са ясни-една тиква , един пъпеш и няколко прасета/***/.
410
12
 
6
 
! Отговори
Радиомълчание преди 5 години
таварищката Нинова и думичка не е казала против ф16 нали синчето от там хляб яде иначе щеше да е едно плюене квичене не ви е работа
409
1
 
13
 
! Отговори
Емо-военен експерт преди 5 години
Който пита, огледай се за американското лоби в МО, децата им учат в САЩ, а те лобират. Атлантиеския клуб, а има и други. Едва ли не ги знаеш. Ако купите F-16 сте за прокуратурата. Най-малко цената му еминимум 4 пъти по-висока - стария F-16 беше 11-30 млн. долара, а този е 120 млн.
408
2
 
21
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Кой е лобистът за Ф-16 оставям шкембе-войвода да си отговори сам, надявам се че може.Но това, което направиха да сключат договор за Ф-16 е повече от лобизъм, това е национално предателство! Защото не е ясно колко милиарда ще дадем и кога ще получим самолетите.
407
3
 
20
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 5 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
406
4
 
12
 
! Отговори
Преда преди 5 години
Кръкачанов ти не знаеш ли кой е а да видим кой ще вземе комисионата от 30 000 000 той ще е дали ще ги разделите с Цветанов
405
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е че Грипен е по добър от Миг
404
6
 
17
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Цяла българия разбра,че тия стари кошници за нищо не стават само шибеците от ГЕРБ и патиотарите ЙОК.Аз стара мотика не копувам ,ама комисионерите ЙОК.Е т;ва си е.Ако дадеш стара пържола на шкембе войвода ще заплаче, ама виж за стари комисиони не отказва.
403
2
 
10
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
До 434 РусомразЕй джендиш, рано си се надрусал бе ! тия кошници сърбите ще ги свалят като круши с С300
402
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов, ти си един от лобистите. Цецо е другия а третия може да е атлантика соломон пасито.
401
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазен и омразен !
400
7
 
24
 
! Отговори
Лобист преди 5 години
Ф16 е абсолютен ***, а и ни го продават 4 пъти по - скъпо ( ако това е вярно). Аз лично съм за шведския самолет. Дойде заместника на заместника на Държавният секретар на тецовете и хайде купуваме *** на високи цени. По- рано давахме дупе на Русия а сега на тези наглеци. Тази Каракачанов да не е от партията Надуписе?