ДПС – 29 г. на политическата сцена, пази мира и правата

Лекът срещу езика на омразата били единение и демокрация
50
ДПС – 29 г. на политическата сцена, пази мира и правата
Снимка: Булфото, архив

Преди 29 години във Варна беше учредено ДПС и по този повод лидерът на движението Мустафа Карадайъ поздрави съпартийците си като им напомни, че формацията стои сериозно на политическата сцена.

Според него ДПС продължава да е отговорна партия, да отстоява правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, да пази и защитава демокрацията.

Още по темата

"Твърдо вярваме, че единствено демокрацията може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите", пише той в обръщението до членовете на ДПС.

Карадайъ припомня, че когато беше създадена партията, обществото беше разделено и разединено.

"Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията, за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури – НАТО и Европейски съюз", допълва той.

Според него днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света.

"Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск. Сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца", обобщава Карадайъ.

От пресцентъра на ДПС припомнят, че партията е парламентарно представена във всичките 29 години от учредяването си, има много сериозно представителство в местната власт и европейския парламент и заема важно място в политическия живот на страната.

ДПС чрез своя почетен председател д-р Ахмед Доган е партията, трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията. Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма, пише още в съобщението.

По случай рождения ден на ДПС са получени много поздравителни адреси от страната и чужбина, а с писмо председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален е пожелал общ успех на партиите от либералното европейско семейство.

Той поздрави и почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България.

Ханс ван Баален благодари на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ за ангажираността на международно и европейско ниво и подчерта, че  партията играе ключова роля в либералното семейство и в Групата на АЛДЕ в Европейския парламент.

С посланието "Ще вървим заедно напред!", завършва Баален своя поздравителен адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Nahost преди 5 години
Dps i bsp sa teroristi.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а га ви клаа забравийте я.... я им дайте и да ви.... ша ги у агаларите - огин и меч
39
0
 
5
 
! Отговори
БСП жалка... преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС е сто пъти по-добра партия от герберите,а Доган беше най-умния политик,жалко,че е етническа партия и няма българи в нея!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекът срещу езика на омразата били единение и демокрациятц - лекът е ходене на училище! Крайно време е да изкараш някои вечерни курсове по български език.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хайде холанВпрочем,БСП наистина не е алтернатива,за ДПСква алтернатива е бсп-то бе? Ако не е руското посолство да ги подкрепя отдавна да е изчезнало.
35
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПесталоциТази партия е европейска партия на демократи и либерали.Да им е честита 29 годишнина!
34
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
29 години ДПС всява етническа омраза. Дано не ги видим повече на власт. БСП и ДПС са коалиционни партньори, които ще си останат в опозиция завинаги.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Za 29 godini vodachite na tazi etnicheska partija stanaha milioneri i nishto za etnosa !!!
32
3
 
8
 
! Отговори
Песталоци преди 5 години
Тази партия беше създадена от българите сателит Андрей Карлович Луканов с цел БКП да покаже първи наченки на демокрация !!! Но след това провидението го възмезди ...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и това всичкото го е казал на български език ли?!
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мира и правата не знам, ама от 10 години насам упорито пази ГЕРБ - а и Пеевски! Всъщност дори турското малцинство ги интересува много по-малко отколкото ГЕРБ и Пеевски
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българин 30това е нахалство и спекулация с добрината на българинаСамо това ли, само това ли, само това ли..............................
28
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
рано или късно незаконната етническа партия ще бъде закритаа вождовете в пандиза.това е нахалство и спекулация с добрината на българина.докога?
27
2
 
11
 
! Отговори
turchina преди 5 години
Proklet da e denq v koyto e sazdaden kradlivata mafiotska partiya depse ,ubiec na turcite
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС пази правата и всички знаем чии права,но със задълженията нещо не му се получава.....
25
4
 
12
 
! Отговори
коки преди 5 години
Искрено ви пожелавам, да НЕ направите юбилей - "30 г. на политическата сцена".
24
3
 
14
 
! Отговори
име преди 5 години
дпс отвсякъде е в грешка. антиконституционна. беше създадена като гражданско движение и нямаше да става партия. използва заплахата като вечно оправдаване на деянията си. трудно е за вярване , че един етнос е само десен или ляв?! още по-малко либерали. като знам колко са консервативни. и това е техният начин на живот.
23
6
 
14
 
! Отговори
Карадайъ-неграмотен преди 5 години
Господин Карадайъ е един прекрасен нов председател на ДПС на тази проруска "не етническа" партия. Местан говореше прекрасен български и това някак си не пасваше на поста му. Виж Карадайъ ефенди го говори доста трудно и това е в пълен унисон с "не етническата" му същност...Всъщност представяте ли си колко малък е умствения капацитет на Карадайъ след като му поставха цели 5 заместника.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 21. Може би е така след ГЕРБ обаче. Всички партии на прехода направиха така, че думата ДЕМОКРАЦИЯ вече ми звучи като нарицателно. Ако това е демокрацията аз не я искам...