Консерваторът Бареков готов да отвее на евровота и ГЕРБ

Новият му проект щял да е първа сила на изборите за ЕП
73
Консерваторът Бареков готов да отвее на евровота и ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Евродепутатът Николай Бареков е убеден, че може да победи и ГЕРБ, и БСП, и ДПС на предстоящия евровот и да излъчи най-много депутатите в ЕП.

Още по темата

"Имаме подкрепата на Европа да се създаде една силна консервативна платформа, която да има своите ярки идеологически посоки. "Обединени консерватори" ще бъде успешен проект, ако наистина консерваторите в България съумеем да се обединим. При благополучно завършване на преговорите, можем да се борим за първото или второто място на европейските избори", похвали се той пред БНР.

Бареков смята, че неговата партия "Презареди България", наследник на ББЦ, е единственият признат и легитимен член на Алианса на консерватори и реформистите в Европа.

Така че заради това е подел инициативата да обедини консерваторите в България. Евродепутатът е категоричен, че консервативната ниша у нас стои абсолютно свободна.

Според него нито от ГЕРБ, които са членове на ЕНП, нито от Патриотичния фронт, които нямат изчистен идеологически облик, могат да бъдат кандидати за тази ниша. Бареков е убеден, че идеологията на бъдещата платформа трябва да бъде много ясно изчистена.

"Консервативната ниша е една от най-старите в европейската политика и имаме в момента уникалния шанс да се противопоставим на целия неолиберален модел, който се провали гръмко през последните 20 години. Европа е една много просто устроена цивилизация, ние сме еднокултурна християнска цивилизация повече от 15 века и няма смисъл да променяме нашия религиозен и човешки облик точно сега", категоричен е той.

Бареков ще кани за включване в консервативната платформа  политическите партньори, с които ББЦ се яви на европейските избори през 2014-а година.

Към момента преговорите са претърпели катастрофа единствено с ВМРО, като причината за това според него е "сблъсък на лични интереси".

"При тях водещият интерес е кой ще води листата - нещо, което мен не ме вълнува", коментира евродепутатът.

"Съмишленик намерих в лицето на лидера на "Атака" Волен Сидеров, разговорите там се водят вече половин година, той не поставя под въпрос лични интереси, с него говорим за идеология", заяви още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Имаме новина!
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се окаже 4е и жена му не го подкрепила .
31
1
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Напънала се планината и родила мишка;)))
30
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 5 години
Сидеров не поставял под въпрос лични интереси... Ами туй дето драпа да става евродепутат - не е ли личен интерес, а?...
29
2
 
18
 
! Отговори
Айде няма нужда преди 5 години
Повечето днешни пишман "консерватори" притежават интелектуалните възможности на Барека. Някои хора все още живеят с романтични представи и свързват консерватизма с Тачър и Рейгън. Безвъзвратно отминаха тези времена. Съвременните консерватори са реднеци, финансирани от Русия, като Льо Пен, Волен, Марешки, Барека, Льо Пен, брекзитаджиите, Тръмп, АзГ, пет звезди, златна зора. Да продължавам ли?
28
20
 
2
 
! Отговори
Националкосерватор преди 5 години
Крайно време е да бъде такава власт в България!!! Аз съм напълно ЗА, ще гласувам за тях!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек трябва съвсем да е изк.уфял за да гласува за тези двамата.Това са хора безидейни и парично ориентирани. Готови са да се обявят за какви ли не за да прелъжат някой да гласува за тях. Обявяват партийките си за: националистически, демократически, либерални, народни, и сега за консервативни. И имат членска маса която се връзва на хитруванията им. Но щом има изку.фяли българи, нека им се връзват.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може около септември всички са консерватори я компотче я лютеничка
25
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Бареков е точно толкова консерватор, колкото чуждите агенти ДПС са либерали.
24
1
 
30
 
! Отговори
Охубоху преди 5 години
Не разбирам Бюрека да предлага нещо свое на избирателите си - говори приказки за ЕС, как от там му се радвали, как това, как онова..., но забравя че ще очаква ние да гласуваме. Е защо да гласуваме за теб, бе?Излез като мъж и кажи - направих това и това, сега ще правя онова... А не ни пробутвай лакърдии от 1001 нощ, щото там ти си разказвачката!
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, боже колко мъка има по тоя свят. Те знаят, че на човек ще му се иска да си отреже ръката ако гласува за тях, но са готови пак да се пробват за евродепутати. *** я!
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рубладжийски партиизабрави да споменеш и слави трифонов.
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барека още на се издължил на доста хора от предишните избори,тогава направи предизборни щабове по села и паланки,нае хора да му вършат работата и след изборите "забрави да плати" на хората!Пълен *** е този!!!
20
2
 
0
 
! Отговори
Бареков преди 5 години
До Киро СкалатаАз.
19
0
 
31
 
! Отговори
72867 преди 5 години
Тоя пък изпод кой камък изпълзя? Търси си нови шарани. В блатото, в което се превръщаме все ще хване нещо.
18
4
 
30
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е каква идеология имат трези?Волен беше първо антикомунист, сега е точно обратното. Бареката въобще никога не е бил никакъв - Бай *** "Парица царица! Идеали бошлаф!".
16
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бареков е точно толкова перспективен колкото един презерватив... втора употреба.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОбеднеЛи консерватори!След вота - на консерви!
14
0
 
40
 
! Отговори
Фердо преди 5 години
На тоз хептен са му паднали батериите.....