Президентът - основен конкурент на управляващите?

Какво означават и какво целят острите думи на Радев
8 яну 2019 21:55,
68

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.
Още по темата

"Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума", каза Радев по време на освещаването на българските бойни знамена на 6 януари.

Президентът отправи и новогодишното си послание с доста критичен тон, с което отново предизвика спор дали е уместно.

Политологът доц. Стойчо Стойчев обясни, че с думите си държавният глава се заявява за основен конкурент на управляващите. По думите му през следващите месеци ще има още по-голямо противопоставяне между президент и премиер.

"Той казва и повтаря нещата, които Ахмед Доган казва преди него. Аз бих могъл да кажа с голяма доза убеденост, че кръговете около ДПС стоят зад президента и неговия политически проект", каза доц. Стойчев от студиото на "Денят ON AIR".

Политологът беше категоричен, че историята от последните години показва, че всеки, коxто се готви да влиза в политиката, бяга от думата "партия" и говори против партиите и според доц. Стойчо Стойчев именно това прави сега и Румен Радев.

Димитър Димитров се съгласи с колегата си, че държавният глава се явява говорител на всички, които искат промяна, и по думите му Румен Радев е свободен да го прави от позицията, която заема.

Димитров беше категоричен, че думите на президента са с преднамерена цел да се поддържа негативна настройка у хората, а според политолога, така няма да се разместят политически пластове.

"Самият президент няма как да оглави партия. Това е един от начините, когато си защитен институционално, да имаш свободата да изкажеш каквото пожелаеш", допълни още Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Политологът беше категоричен също, че Румен Радев би бил непознат за много хора, ако не е бил президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев направи ли партия, Тиквите са пътници. 10 години лъжи, кражби и демагогия стигат. На хората им писна.
31
16
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Случайно ако чуя нещо изцедено от прецедента , затвърждава убеждението ми,че тоя не може да е изобщо някаква конкуренция на управлението. Изглежда като метилява овца с тези изцепки.
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът - основен конкурент на управляващите?---((
29
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо Челната стойка колкото и *** да насъска, рейтингът на Президента си остава най-високия.
28
8
 
14
 
! Отговори
Какво стана шефааа преди 5 години
Май няма по-глупав а?
27
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е зле горкия
26
22
 
24
 
! Отговори
симов преди 5 години
Този *** и клоун Радев на кой може да бъде конкурент ???? Освен учител по физическо в някое училище ,друго *** не може да прави.Този човек е вреден и опасен за България .....
25
13
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Думите на Президента трябва да си ги разясняват и нагаждат, социолози, политолози, управляващи и обслужващите ги медии, помежду си! Българският народ няма нужда от разяснения, защото разбира и подкрепя всяко изречение, дума и изказ изречени от Президента!Неподходящи хора, без съответна квалификация се назначават на отговорни постове.Невежи строители прахосват милиони за некачествено строителство с благословия "отгоре". Некадърност! Ако трябва да се изброява няма да стигнат и 100 поста..
24
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой рали-пилот да бяхте избрали, можеше и да е по-добре...
23
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очертава се да ни управляват турците начело с руски парашутист !Бог да пази България от рускотурската империя !
22
11
 
12
 
! Отговори
До шефа преди 5 години
Айде кажи, кой от досегашните беше толкова глупав?!
21
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** ще каже ли нещо от него или само това, което му кажат господарите?!
20
22
 
21
 
! Отговори
1926 преди 5 години
Най-глупавия президент до сега, хубаво е, че по-зле няма как да е. Следващия ще е ни се стори класа.
19
35
 
24
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
Към конкурент е този ***. Две собствени думи не може да свърже, а да не говорим, че като летец поне от самолети трябваше да разбира, ама и за туй не става.
18
1
 
14
 
! Отговори
Vans преди 5 години
"Това е един от начините, когато си защитен институционално, да имаш свободата да изкажеш каквото пожелаеш" - т.е. ако не си институционално нямаш право да казваш каквото искаш?!
17
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е толкова маловажен Президента, защо всяка негова дума ви действа като барут в гащите? Аз например неглижирам дрънканиците на Цецо и Боко, защото знам че 99% лъжат и няма защо да им се впрягам.
16
16
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Гербавите видяха лицето на заличителя си и изпаднаха в дива паника. Дори троловете им не могат да вържат две смислени думи
15
8
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 14: Къф президент? А представи си, има по-висок рейтинг от бат' ти Бойко.А това, което е казал за избора на Ф16 (въпреки че не отговаря на финансовата рамка и на критериите по приетите процедура) си е съвсем вярно.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По глупаво нещо не бях чел. `Какво означават и какво целят думите на Президента?`И ТОВА ли трябва да им се обяснява на герберастите??Айде малко да се напънат да мислят. Че като употребяваш главата само за ядене и пиене съвсем мухлясва.
13
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моцковска гюдерия.руска метла good for nothing