Президентът - основен конкурент на управляващите?

Какво означават и какво целят острите думи на Радев
8 яну 2019 21:55,
68

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.
Още по темата

"Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума", каза Радев по време на освещаването на българските бойни знамена на 6 януари.

Президентът отправи и новогодишното си послание с доста критичен тон, с което отново предизвика спор дали е уместно.

Политологът доц. Стойчо Стойчев обясни, че с думите си държавният глава се заявява за основен конкурент на управляващите. По думите му през следващите месеци ще има още по-голямо противопоставяне между президент и премиер.

"Той казва и повтаря нещата, които Ахмед Доган казва преди него. Аз бих могъл да кажа с голяма доза убеденост, че кръговете около ДПС стоят зад президента и неговия политически проект", каза доц. Стойчев от студиото на "Денят ON AIR".

Политологът беше категоричен, че историята от последните години показва, че всеки, коxто се готви да влиза в политиката, бяга от думата "партия" и говори против партиите и според доц. Стойчо Стойчев именно това прави сега и Румен Радев.

Димитър Димитров се съгласи с колегата си, че държавният глава се явява говорител на всички, които искат промяна, и по думите му Румен Радев е свободен да го прави от позицията, която заема.

Димитров беше категоричен, че думите на президента са с преднамерена цел да се поддържа негативна настройка у хората, а според политолога, така няма да се разместят политически пластове.

"Самият президент няма как да оглави партия. Това е един от начините, когато си защитен институционално, да имаш свободата да изкажеш каквото пожелаеш", допълни още Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Политологът беше категоричен също, че Румен Радев би бил непознат за много хора, ако не е бил президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къф прзидент! *** е президент само на един обор пощръклели русофилски продажни рубладжии, но не и на Българския народ.
11
29
 
21
 
! Отговори
Доброжелател преди 5 години
Прави и говори каквото му кажат от кремъл. Жалък и бездушен
10
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев направи ли партия, ГЕТРБ са изметени от политиката окончателно. Няма да вкарат в парламента и 15 човека
9
11
 
21
 
! Отговори
V преди 5 години
Основен конкурент на управляващите е мажоритарната система в една нормална президентска република ;) Като всяка нормална страна .Това ще реши много от проблемите .ОСОБЕНО С ЛЪЖИТЕ НА МАФИЯТА ГЕРБ .Сега пак сме свидетели на бягство от отговорност с наще тираджииски чорбаджии .Очевидно е че изпълнителната власт е в боко известен повече като тиквата .А гербавите викат че президента е виновен .Ама президента няма власт за да е отговорен ;) А тиквата като е взел решението да го обясни .То не е лошо
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Политологът беше категоричен също, че Румен Радев би бил непознат за много хора, ако не е бил президент."Заслужава ли си въобще да коментираме , некаква *** , дето плащат подобни дивотии.Според този " капацитет" 62% от народа са гласували за някой , който не познават .Ще умра от смях
7
10
 
25
 
! Отговори
Скоро преди 5 години
Президенска република,парламент с 100 депутати на минимална заплата и без превилегии.Това ще е началото...
6
12
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Президентът -дежурната...дъвка на всеки самоук анализатор,политолог,сайт,или медия.Смешници,един човек си гледа работата от българската държавна администрация и глутницата от...дилетанти,се опитва да го...разкъса.
5
10
 
18
 
! Отговори
boko bo преди 5 години
Гласувах за него. Искам тотална промяна. Искам възмездие. Искам здравно, образователно и културно развитие на страната ми. Искам шанс за дъщеря ми. Но още не му вярвам на 100% на Радев. Много трябва да се постарае за да ми докаже, че мога да му вярвам. Все пак в мен има съмнение, че и той е лаладжия. Би могъл да е по-остър, да каже цялата истина заради нас, но не го прави. Съмнявям се и се моля да греша.
4
5
 
45
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Не е той. Най-страшният противник на управляващите е собствената им некадърност и безхаберие. Това ги закопа.
3
28
 
14
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
До аз. Единствената надежда да не тръгнем назад е пРезидента да си изкара кротко мандата и да не се бута там, където не му е мястото. И без това нищо не прави и само изрича назубрени клишета.
2
33
 
17
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Този червен *** не може да бъде никакъв конкурент. Даже и на жена си.
1
16
 
40
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Единствената надежда за промяна е Президентът Радев!