Каракачанов за думите си: Няма да се извинявам!

"Образование и труд е единственият начин за интеграция на ромите"
14 яну 2019 13:23, Анисия Иванова
47
Каракачанов за думите си: Няма да се извинявам!
Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза, че няма за какво да се извинява заради изказването си от миналата седмица, насочено към ромската общност.

В края на миналата седмица той посети Войводиново, където роми пребиха военнослужещ от 68-ма бригада Специални сили.

По повод инцидента той заяви, че ромите в България са станали "изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа". Заради думите му ромски организации поискаха оставката му и решиха да протестират пред МС.

Още по темата

"Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище", посочи днес Каракачанов. Той добави, че винаги е повтарял, че единственият начин за пълноценна интеграция е през образование и труд.

Министърът коментира темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника "Василица".

По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират - през образованието и труда.

За протеста днес пред Министерския съвет срещу него вицепремиерът Каракачанов коментира, че всеки има право да протестира.

По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
25
 
! Отговори
Май е време преди 5 години
да започнем да засичаме Активните мероприятия на Догановско-Пеевския октопод. Каракачанов е поставен в шах. Ако не реагира - ще е виновен пред армията, ако реагира - искат да се извинява и след това няма да му приемат извиненията. Симеонов вече изхвърча по тази схема. Целта са ПРЕДСТРОЧНИ ИЗБОРИ.
7
9
 
86
 
! Отговори
българка преди 5 години
Каракачанов няма за какво да.се извинява.Ние сме зад Вас господин министър. Покажете къде е мястото им.
6
8
 
65
 
! Отговори
до българин 6 преди 5 години
До БългаринОт някъде все трябва да се започне. Докато правят какво си искат, няма да разберат, че за да имаш собсствена къща трябва да е направиш съгласно законодателството, тухлите за нея да не са откраднати от изоставени постройки, потребяваните вода и ток се заплащат. За тази цел трябва да работиш нещо като преди това си учил поне за средно образование. Не може все да се чака някой (основно общината) да ги настани някъде уж временно. Почва се с училището на живота...
5
5
 
60
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 6: ДА ! Ще покаже,че има държава и закона трябва да се спазва.Както аз платих хиляди лева за земя. Платих хиляди за проект и разрешения така трябва да плаща и всеки друг без значение на цвета.
4
8
 
49
 
! Отговори
Разгневен преди 5 години
Нищо политическо няма в ситуацията!!!!Стига сте манипулирали с цел покриване на проблеми.Не сме толкова прости!!!!
3
44
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов сам си организира тия измислени протести за да си вдигне рейтинга, който е увиснал повече от шкембето му.
2
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев къв Каракачанов:- Радиомълчание бе !
1
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е защо са лепнали тази стара снимка...за да се покаже толерантен ли !?