Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1

Нямало какво да го мислим, имало само предимства
352
Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
22
 
! Отговори
Пенсионер Рамбо преди 5 години
Много,лешове има за отстрел,Авджиите да имат готовност,то армия няма да вкара тия *** в затвора
201
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига ревахте бре. Не разбрахте ли че никой няма да има интерес да вдигне 2 пъти цените, а да остави същите заплати! Парите които ще получи са пак същите, но вдигайки 2 пъти цената ще фалира! Покупателната способност ще падне с 50%, никой няма интерес от това
200
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То цените ще са същите бе, Горанов, ама в смисъл, че каквото е струвало 1 лев, след това ще струва 1 евро...В Германия точно така стана след въвеждането на еврото. Та не разправяй на хорат аврели-некипели.
199
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лев без борд и като се обезцени Костов ще го смени лесно с нов лев. Друг вариант е с лев само без долари и евра както беше преди 1989 г. и всичко си произвеждахме. И сега внасяме само трошки и ГМО от ЕС. Литва и Латвия се обезлюдиха от еврото, а Гърция, Португалия и Италия фалираха от еврото.
198
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме икономика,защото не сме равноправен член,а КОЛОНИЯ.Едни домати и краставици не ни дават да изнасяме-криви били,прави били.Виж,от техните търговски вериги тук спокойно купуваме продукти с ***,каквито в техните не продават.Използва се тоталното затъпяване на българина и невъзможността му да разсъждава в своя защита.
197
0
 
27
 
! Отговори
сс преди 5 години
не си в шенген пък ще бъдеш в еврозоната и що така не ни пускат в шенген? а и какво стана с визите за САЩ за цяла европа няма за България има, не сме ли в европа? или само като трябва да даваме и да ни вземат нещо сме там...
196
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако наистина влезем в Еврозоната, то това ще е най-голямата простотия. Никакъв шанс. Не знам какво ги търпим тези ***, не ги интересува нищо! Не им стигнаха парите, които така и не спряха да крадат! Вземем ли еврото, голям бунт ще стане. Това ще е последната капка, напук на всичко. Ще търпим...
195
2
 
0
 
! Отговори
млад преди 5 години
До дъртНяма България, няма Америка, няма Германия. Има няколко сценария по които да се случат нещата с еврозоната. Попрочети малко и разбери как. Това за което говориш е меко казано невъзможно (по-скоро граничи с научната фантастика). Всеки студент 2 курс обща икономика може да ти обясни защо. Ако след влизането ни в еврозоната обаче има инфлация (което е нормално), това е съвсем различно нещо от това което казваш.
194
0
 
7
 
! Отговори
dramaqueen преди 5 години
До привет от Германияти българската икономика с германската ли сравняваш ,че нещо не ти разбрах казването ?!
193
0
 
1
 
! Отговори
dramaqueen преди 5 години
До Анонимен 182и мислиш ,че това е защото е в еврозоната ли? или защото имат работеща икономика
192
2
 
8
 
! Отговори
До Горския преди 5 години
Ало, нискостеблен, спри да гояориш глупости. Кога в свищовското медресе сте учили за еврозната.
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашата страна България не може да.печата пари защото няма.да.имат никаква стойност което ще доведе до хиперинфлация както при Жан. А не можем защото нямаме икономика а нямаме защото същите червени се пребоядисаха и станаха гербовци и сега ми слагат тролчетата минуси и платените медии на същите червени ми изкарват западняците кофти... аре пля.кайте минуси трийте коментари.xD
190
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
Хитлер го е казал "Политиците днес са социалдемократи, утре са просто демократи, вдругиден са комунисти и накрая синдикалисти. Или пък днес са демократи, утре са в Немската национална партия и след това в индустриалната партия. Такива хора винаги ни объркват със същността си. Ние сме си поставили една цел и ще е следваме фанатично и без да проявяваме милост. Да ги закопаем всичките до един в земята!" е това се отнася и за политиците в България. Объркват ни със същностита си...
189
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като го гледам на снимката - корем ли го заболя от толкова много лъжи?
188
0
 
2
 
! Отговори
дърт преди 5 години
До млад 213В България по подразбиране икономическата литература се чете както дявола чете Евангелието или като художествена такава.
187
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха други времена,Горанов отдавна щеше да е на гости при бай Ставри...
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До младЧе си кон с капаци също не е извинение и основание да правиш изявления!
185
2
 
10
 
! Отговори
* преди 5 години
Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.О ле ле майкоооуууу..... А такива мозъци от нашата кочинка ще.се присъединят е еврозоната и кво ще сме на 100% системи. Тогава със сигурност ще ни кажат "Взимате ги тези африканци"
184
6
 
1
 
! Отговори
млад преди 5 години
До дъртЧети малко икономическа литература преди да пишеш, това че си *** не е извинение да се изказваш неподготвен.
183
3
 
17
 
! Отговори
равносметка преди 5 години
Падне ли валутния борд,милиардите от валутния резерв отиват да подпомогнат европейските другари.И за американските приятели имаме нащо-няколко милиарда за F-ките.А за вас-прас.