Позицията на Радев за Венецуела - щета за образа на България

Проф. Лазар Копринаров с коментар в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
9 фев 2019 16:25,
142


"Раздвояването в оценката на събитията във Венецуела между президента и правителството у нас, е достойно за съжаление. Смятам, че изявлението на президента Радев нанесе щета върху образа на България като част от ЕС, нанесе щета и върху самочувствието на българите в чужбина", заяви в студиото на предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR бившият посланик на България във Венецуела проф. Лазар Копринаров.

"Смятам, че не можеше под формата на неутралност да се избегне отговора на въпроса каква е оценката на България за ставащото във Венецуела", каза дипломатът.

По думите му при население от 32 милиона, бежанците от Венецуела от 460 000 хиляди преди 7 години сега са 2 милиона и 600 хиляди. "Те бягат от бедност и политически преследвания", добави проф. Копринаров. 

Има ли риск от гражданска война или военна намеса във Венецуела - вижте в краткото видео, а целия разговор на Милена Милотинова и позициите на журналиста Къдринка Къдринова, политолога Георги Киряков и бившия ни посланик във Венецуела проф. Лазар Копринаров - вижте днес от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да академик 28 Това го кажи на любимия си Путин.
34
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щета за България са Борисов, Цветанов и цялата им шайка.Вече по стандарт на живот сме далеч след предпоследния в ЕС.
33
19
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 16 За това пък твоята не адекватност е безплатна.Не е лесно да защитаваш човек, дето съсипва народа и държавата си. По тази логика можеш да обявиш Жан Виденов за най великия премиер.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
единствените неща които гледам по тази тв са историческото им предаване и Колела в неделя. Интересни гости, които не можеш да видиш другаде. Всичко друго *** сериали и тълпи от политолози.
31
10
 
22
 
! Отговори
стига вече преди 5 години
Колективната безотговорност на ЕС води само до беди и страдания,пример Сирия и признаването на ЕС на "опозицията" който се оказаха терористи и убийци!
30
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една шепа хора обикаля по всичките ви предавания. Вземете се в ръце. Вечер, уикенд във всички предавания.
29
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев защитава единствено интересите на Русия. Нищо българско няма в тоя пипон.
28
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите нямат националност.
27
9
 
42
 
! Отговори
Академик преди 5 години
Ако беше истински професор с елементарна обща култура, щеше да знае, че всяка държава е независима, самостоятелна, суверенна и никой няма право да се намесва във вътрешната политика на която и да е друга държава!Урок първи по международно и конституционно право!
26
38
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидента няма свое мнение. каквото му кажат от Масква.Същото важи и з троловете в нета. каквото им кажат.Те хвалиха Ердоган, после го плюха, после пак го хвалиха.Същото се случи и с Обама и с Тръмп. Агитираха и за двамата преди изборите в САЩ, а после след време плюеха и двамата.
25
4
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Образът на България напоследък е определено безличен-безгласни слуги.Не е лошо да се нанесе щета точно на тоя образ!Никой не се съобразява с хора без собствено мнение!
24
14
 
39
 
! Отговори
да преди 5 години
България трябва.да се гордее че има президент като Радев който защитава интересите на българите. Господин президент само напред! Благодарим Ви че Ви има.
23
6
 
39
 
! Отговори
стоп преди 5 години
Щета е да подкрепяш превратаджия избран в същите избори за който се казва че били не"демократични"щета е да си васал на държава терорист и агресор като САЩ.
22
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е като има разногласие, защо тиквyн не вземе страната на Радев, а винаги трябва да е обратно?
21
6
 
38
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОЖВЕЧЕЦ преди 5 години
Много сложно е в Латинска Америка и още по-сложно във Венецуела. Много богата на петрол държава, а в ,,ЗОНА ОРИНОКО,, /12% от територията/ откриха големи залежи на злато, диаманти и отново петрол/ Въпреки грешките на Чавес и на Мадуро /раздута държавна администрация, корупция и т.н./, не ми се вярва кукловодите /тези, които свалят и назначават президенти/ да не гледат с влажен поглед към богатствата. Не е глупав съвета на президента ни, но ще се разбере след време
20
9
 
36
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До aТо пък една тема!???Излязъл един изгладнял професор да залива с помия медията...
19
9
 
39
 
! Отговори
Ай преди 5 години
Защо вече канят само НПО, няма различни мнения, публикува се само каквото казва ЦРУ. Във Венецуела проблема е постоянната намеса на щатите. Ако оставят законното правителство без да пречат с блокади, санкции, блокиране на средства, а сега спонсориране на майдани и накрая казват - там е зле, ами зле е щото им пречите да живеят добре и защото искате нефта им както на над златото, базите и енергетиката. Добре че имаме достоен президент поне, който поне малко да отмива срама от предателите.
18
5
 
17
 
! Отговори
a преди 5 години
До АнонименНеграмотни типове не бива да коментират сериозни теми!
17
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не слушайте това изветряло плямпало, прочетете фословно думите на радев и ги сравнете с поьициите примерно на Швейцария, Япония или Норвегия, ми просто са еднакви, Факт, Точка Нсйс а?
16
5
 
35
 
! Отговори
Ех, професоре, преди 5 години
ако аз давах акредитациите, никога нямаше да получиш!