БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента

74 души са гласували "за" решението, трима са били "против"
Обновена: 18 фев 2019 07:37 | 17 фев 2019 15:50, Анисия Иванова
674
БСП реши: Парламентарната група на левицата напуска парламента
Архив: Булфото

Парламентарната група на БСП напуска парламента, реши Националният съвет на партията. Това бе предложено от лидера на БСП Корнелия Нинова и прието от НС на Левицата след около 3 часа дебати.

От пресцентъра на партията съобщиха, че 74 души са гласували "за“ решението, 33-ма са били "въздържали се" и трима са били "против".

На днешното си заседание НС на БСП прие обръщение към всички български граждани и политически партии  за защита на свободата на демокрацията и върховенството на закона, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още по темата

Ето пълния текст на обръщението:
 
"Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. Стана порочна практика месеци преди всеки избор правилата да се коригират в интерес на управляващите.

Националният съвет на БСП и Парламентарната група на "БСП за БЪЛГАРИЯ" решително отхвърлят тези решения и възлагат на народните представители от левицата да напуснат Народното събрание.

Така променените правила застрашават демократичността на изборния процес - сега и в бъдеще. Ние напускаме парламентарните заседания, за да запазим парламентаризма в България.

Ние категорично настояваме да отпаднат последните изменения в Изборния кодекс и да се пристъпи към изпълнение на законовото изискване за избор на нова Централна избирателна комисия.

Ние изискваме да се осигури демократично провеждане на предстоящите избори за Европейски парламент, да се гарантира достоверност на изборните резултати съгласно волята на българските граждани и да се избере нов състав на ЦИК, като важна част от тези гаранции. Само при тези условия ние ще възстановим участието си в този парламент.

Обръщаме се към българските граждани за съвместни действия в защита на избирателните права. Всеки може да даде подкрепа за една или друга партия, за едни или други кандидати. Това е изконно политическо право. Но в борбата за неговата реализация трябва да сме единни и непреклонни. Само така ще отстоим демокрацията, правовата държава и нашите основни политически и граждански права."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


674
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
6
 
20
 
! Отговори
ха дано, ама надали преди 5 години
Да напуснат НС. Да напуснат и България и да не се връщат!Да направят нещо добро за България!
476
2
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До ай сик 532 Не си прав. Ние гражданите на село Крушовица си искаме Корнелка за кмет.Не си я даваме в Америка.
475
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим дали ще си вземат огромните депутатски заплати или наистина ще напуснат парламента
474
4
 
10
 
! Отговори
ай сик преди 5 години
Да напуска България и право в Санта Ана-Ориндж Каунти,Калифорния да гледа внуците.Там е и къщичката на Помпео.
473
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напускат и България и право в Сибир.
472
7
 
14
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Охобохо 522 Така е . Социализма проми мозъците на целекупното българско население.
471
9
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
За депутатите не важи ли Кодекса на труда? Цвета Караянчева да ги уволни дисциплинарно.Мерзавци.
470
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нема лошо.И без това герберите си правят квот си искат.Нека си понесат цялата отговорност.Няма нужда от фон без възможности да се правят корекции.Данито Кирилов-тапото е велик юриС.Той ще ви го покаже.
469
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук добре! Заега няма да се натрапват поне от парламента с претенциите си власт!В близко време се очаква да започнат провеждане на партизански акции!
468
2
 
14
 
! Отговори
прав си преди 5 години
До Охобоходатата 10.11.1989 г.?Маскиран като уж всенароден акт на промяна към демокрация, организиран откомунистическата върхушка (Луканов и сие) и Държавна сигурност преврат в БКП, аоттам и в държавата, като начело на властта пак застават върликомунисти-членове на Политбюро на ЦК на БКП Петър Младенов, Андрей Луканов идр. ДС създава и СДС, като вкарва на топ позиции в него свои агенти агент Бончо(Петър Берон), агент Виктор (Петър Стоянов), агент Попов (Венцислав Димитров) идр. ДС създава и ново БКП, под името БСП, и там разполага по върховете агенти агент Гоце, агент Ду
467
10
 
18
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
нито са комунисти, нито социалисти а организирана престъпна група забогатели по неясен начин чрез ограбване спестяванията на хора ,ограбване на държавата и еврофондове, и обръчи от фирми които сега са в реанимация че БСР не са на власт. Че са напуснали-ДОБРЕ!!!! А ЗАПЛАТИ ПРИ САМООТЛЪЧКА ЩЕ ВЗИМАТ ЛИ???
466
5
 
21
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Няма за кого да се гласува,все едно какви са правилата.Ако имаше за кого народа щеше и по 300 000 гласа да му даде за преференция.Всички в парламента са произлезли от БКП и ДС.Демократите са извън това събрание.Няма ГЕРБ,няма БСП,няма ВМРО и другите там ДПС и която и да е партия в която да има демократи.Всичките са комунисти до един!
465
6
 
28
 
! Отговори
Уинстън Чърчил преди 5 години
социалистите винаги имат много хубави идеи когато са в опозиция - и забравят всичко когато дойдат на власт!
464
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То голяма процедура в това БСП, бе! Бойко като кажеше на своето стадо - ,,Айде, излизайте!" и опразваха залата! Кви предложения, кви гласувания?!
463
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинджа, прави каквото трябва, пък герберюгите да коментират каквото си щат!
462
7
 
22
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Ама ще продължат да си получават заплатите... типично БСП - да получаваме парите, ама да не работим.
461
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвсем правилно. Това което ГЕРБ направиха с преференциите е непростимо. Те ни отнеха шанса да се изкажем по въпроса. Нарочно увеличиха лимита, за да може да да пробутват своите хора напред. Истинско изборно престъпление.
460
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мандрите си пазете!
459
8
 
16
 
! Отговори
заминавай! преди 5 години
Ех, таз и на глава ще застане. Сигурно и *екс тайп ще запише.Само и само да вземе властта.Айде отивай си и не се връщай!
458
7
 
24
 
! Отговори
Яз преди 5 години
Боли ме ***, напуснете страната, логото на политиците ви е "корупцията е лошо нещо когато аз не участвам в нея"