Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!

Условията пред управляващите – нова ЦИК, връщане на преферанцията
17 фев 2019 12:16,
363
Нинова зове: Парламентарната група на БСП да напусне НС!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи парламентарната група на партията да напусне българското Народно събрание.

Като доводи червената лидерка посочи ниското доверие в законодателната власт.

Още по темата

"Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие. Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки", настоя Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя посочи, че столетницата няма място в тези договорки и в този тип законодателство.

"Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати", обоснова се Нинова.

Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство - ГЕРБ, Патриоти, ДПС и "Воля": избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване.

"Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните. Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел", заяви още лидерът на БСП.

Със случая „Гебрев“ и евентуалното пране на пари във Венецуела ГЕРБ ни отдалечават със светкавична скорост от европейското бъдеще - Шенген и Еврозоната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Нинова отчете пред Пленума, че са ни връхлетели скандали отвън.

"С отравянето или опита за убийство на г-н Гебрев и евентуалното пране на пари от Венецуела през България. Четири години българските институции, българското правителство е знаело за първия случай за г-н Гебрев, защото е правило разследване и си е мълчало. За да дойде момент външни партньорски служби и посланици да поставят много категорично въпроса в България", посочи Нинова, цитирана от "Фокус".

Тя коментира и съмнението, че пари от Венецуела са били изпрани през българска банка.

"Второто събитие с международен привкус - това за съмнение за пране на пари от Венецуела през българска банка, се случи в момента, в който българското правителство излезе с позиция срещу президента Мадуро", заяви лидерът на БСП.

"В същото време държавната петролна компания е превеждала пари в България. Това е стряскащо и показва няколко неща. Ако българските служби и институции за знаели за това и са го премълчали, те са съучастници. Ако не са знаели, то те са неспособни да гарантират националната сигурност на България“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неминуемо ще дойде видовден за ГЕРБ,всеки си плаща за стореното
289
4
 
4
 
! Отговори
наближава видовден преди 5 години
Виждам ден! По-хубав, слънчев ден! Ден когато БСП няма да ги има в НС!
288
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бсп трябва да бъде забранена. ВИНАГИ С USA и винаги против руският агресор и поробител
287
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде,крайно време е всички да напуснете и да си влезе в новия парламент истинската десница ДСБ
286
3
 
6
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 5 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
285
5
 
11
 
! Отговори
Айде , ма другарко.. преди 5 години
Напускай и взимай влака за Сибир.Ше целуваме влака , гдето ше те закара там, че и билет ше ти купиме ....!
284
4
 
9
 
! Отговори
Курнелия нахална преди 5 години
Малко хора не си спомнят, че през 2007 същата тази Нинова беше уволнена от Станишев от поста зам. министър покрай скандалната афера с Красьо Черничкия. След като Станишев не е могъл да я изтърпи, помислете си за какво става дума...
283
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Когато НАРОДА каза че иска мажоритарни избори в два тура - иска да ИЗБИРА представителите си - тази му каза че е *** и не разбира. Сега да си води войничките за повече нейни послушковци в парламента сама.
282
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РЕМОНТ НА РЕМОНТАИ къде са тия ремонти?
281
3
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Нинова, що не напуснахте когато се гласува дълга? Що не напуснахте когато се гласуваха самолетите?
280
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да се махат и НИКОГА да не се връщат. А дано, ама нада ли.
279
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е една измислена държава.
278
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чупка на крадливата червена Майна Княгиня! И на кобилата и...
277
13
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 270 преди 5 години
До Анонимен"Никакви избори не печелят герберите,манипулират всичко,даже направо предварително се наговарят."Определено са манипулирали и президентските избори, в които никому неизвестният РР стана президент на републиката!
276
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберистите смятат,че българите са мишки и могат да си разиграват киня.Но пренебрежението и самочувствието на всегосподари ще им изиграе лоша шега...Наближава видовден...
275
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не просто парламента, пилитиката напуснете и въобще държавата. Вървете да си харчите крадените пари, преди някой от тези, дето слагат край на живота си, да реши да помогне на оставащите живи по кофти за вас начин.
274
5
 
14
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Вал.Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Тат.Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, К.Кеворкян,М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, Ник.Бареков
273
4
 
7
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Дреме им на герберистите какво говорят мишките от години никой не ви взема на сериозно
272
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво майтапчия!...Много си точен и сочен!...герберастите газ пикаят...
271
1
 
6
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Мътя нещо и за опозицията,ама нали властта е с предимство.Само с ДПС е проблемно,щото ще излезе етническо.А те са просто бизнес-партия,само че с ориенталски орнаменти.