Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!

Станишев: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето
23 фев 2019 14:00, Александър Попов
100
Социалистите от Мадрид: Готови сме за революция!
Снимка: Булфото, архив

Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето на Европа - свободна, демократична, справедлива и солидарна. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде приет манифестът за европейските избори, озаглавен "Нов социален договор за Европа", съобщава БТА.

На форума присъства испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и домакин на конгреса. Тук са и премиерите на Португалия и Швеция, както и председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият кандидат на ПЕС за председател на ЕК Франс Тимерманс.

"Всички от нашето семейство са много доволни от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на лидерите, която продължи до полунощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за намерения, това е план за бъдещето на Европа", коментира Сергей Станишев пред български журналисти.

В началото на изказването си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския премиер Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде перспектива и надежда, той възвърна оптимизма, отбеляза Станишев. Президентът на ПЕС изрази притеснение от действията на Народната партия и дясноцентристката "Сиудаданос" в Испания, които "избелват" образа на екстремната десница, дават й нова легитимност. "Те са готови за свещен съюз с дявола", подчерта Станишев по повод предстоящите предсрочни избори в Испания на 28 април.

"Наша мисия е да не отстъпим пред национализма", заяви още той. Според него европейските социалисти могат да спечелят предстоящите избори, ако са единни и останат близо до хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Удо Булман коментира, че са дошли в Мадрид да започнат социалната революция. Искаме Европа да бъде справедлива, свободна и устойчива и тази промяна започва от Мадрид, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
31
 
! Отговори
Дядо ви преди 5 години
Много сте се ояли за революция.
27
1
 
29
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
На Вас ви дай само революции....
26
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като във Венецуела ли ще ни докарат или по-зле!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако влезе в Европарламента може и да стане :)
24
11
 
12
 
! Отговори
Г.Драганов преди 5 години
Дигаме бунта на жълтите жилетки и измитаме тиквунестите крадливи суджуци. Банкянския вожд бая се е уплашил.
23
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщай се в България,че останахме без държава и населението е под терор!
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли барикади ще издигат в Испания,комунистите интербригадисти?Питам,щото девизът им все още е:"Пролетарий от всички страни съединяване се"Само че пролетариата днес няма много общо със социализма.Вместо да прокламират революции,да вземат да направят нещо полезно за пролетариата,че да се изравни стандарта между Западна и Източна Европа.Само с лозунги не става,трябва все пак някой да върши и работа.*** като им гледам шефа,смятам,че няма да се получи,щото той няма и един ден трудов стаж.
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По интересното е какво разбира тоя от революция. Ако разбрането му е да си купи още един палат в Швейцария това ли е за него революция. Или да му революциионират задните части. Или пък ще води гей.четата на революция и със задните си части ще трошат резани.те пушки на джихадистите с каквито се напълни евроге.я. Ако това е революция то означава че революция няма да има в този смисъл в който хората я очакват.
20
12
 
15
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
След като бъде приет новият Комунистически манифест и бъде обявена Световната революция, очаквайте пасивни гейове да се скитат из гората, да обират мандри и да разстрелват достойните хора. Очаквайте и нов Девети с главно Д и разстрел на всеки, несъгласен с идеите на Българската Сатанистка Партия.
19
9
 
18
 
! Отговори
преди 5 години
Поредната безкрайна марксистка революция.Тези никога няма да се научат. Безнадеждни да.
18
4
 
18
 
! Отговори
46щжэ преди 5 години
Знаем я тази революция, въвеждане на графа "четвърти родител":-)
17
2
 
18
 
! Отговори
Станишко преди 5 години
Другари,да се знае,само ние имаме право на революции !Това си е наш патент!Великата Октомврииска,това Френската и т. .н. Са правдиви,други не са!Така де!
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пак взеха да сънуват революции. Сега остава да се раздрънкат и за народен съд и картинката ще е пълна.
15
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До акуд 4 И аз.
14
0
 
24
 
! Отговори
To6 преди 5 години
в пес са *** и нямат нищо общо със СОЦИАЛИЗЪМА И КОМУНИЗЪМА !!! ТАКА, ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ ПИСАНИЦИ СА СМЕШНИ.
13
5
 
16
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
Баси социалистите. Няма отъмване от тази зараза.
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите се маскирани на социалисти, ама терористичния речник ги издава...те винаги наричат другите врагове, фашисти, изедници, който трябва да победят, да унищожат, чрез революция, тероризъм, преврат !
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера как някой може да ги взема на сериозно с този на чело...
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идвайте за революцията. Аз съм си приготвил един стар манлихер и сандъче с патрони. Минавайте пред блока на групи по 5.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Brexit, spexit...verry good!