Петзвезден комплекс с 500 лв. оборот. Горанов: Ще си плащат!

Гратис до септември за касовите апарати, но за част от фирмите
43
Петзвезден комплекс с 500 лв. оборот. Горанов: Ще си плащат!
Снимка: МС

Срокът за прилагане на наредбата за касовите апарати ще бъде променен за част от търговците - до септември.

Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса при премиера Бойко Борисов.

От гратисния период ще се възползват тези фирми, които имат системи за управление на продажбите.

Още по темата
Горанов каза още, че реалното отчитане на оборотите трябва да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. "Голяма част от оборотите се крият и това е целта на изменението на Наредба 18", посочи той.

Всеки фискален бон се предава в реално време към сървърите на НАП и съдържа данни в специален QR код. Срокът за смяна на софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и касовите апарати за регистрираните по ДДС търговци изтичаше на 31 март. За фирмите без ДДС регистрация той е до края на юни 2019 година и остава.

Финансовият министър даде пример как петзвезден комплекс във Велинград отчита 500 лв. приход месечно, а възнаграждението на един готвач надвишава два-три пъти средната работна заплата.

"Това, което искам да уверя стопанските субекти, е, че новата логика, заложена в наредбата, няма да бъде преразгледана и те трябва да продължат съвместно с нас с усилията и да си плащат данъците", отбеляза Горанов.

По думите му в следващите 7 месеца ще се търсят оптимални решения за проблемите, които среща бизнесъ с прилагането на наредбата.

Той настоя, че партньорството между държавата и фирмите за изсветляване на процесите и стопанския оборот не трябва да остава на заден план.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
МАРИЯ преди 5 години
НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА СМЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ ПО УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ И СИВА ИКОНОМИКА
38
1
 
3
 
! Отговори
GERB преди 5 години
REKET DADEN REKET PRIET
37
0
 
2
 
! Отговори
ughiugu преди 5 години
oihoihi
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Горанов е най-големият измамник из между до сега заемалите длъжността Финансов министър ! Ще си плащат да, ама вече на теб, за да бъдат спокойни и твоят палат изграден само с откраднати пари ще може да си подменя целият интериор по два пъти в годината с най-луксозна мебел...а овцете ще продължават да блеят пред празни ясли...НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ВЕЧЕ БЕ, ЗА ДА НЕ ИЗБИРАТЕ ЗЛОТО, ПО-ДОБРЕ ОСТАНЕТЕ В КЪЩИ ПИЙТЕ ЕДНА РАКИЯ, ВМЕСТО ДА ЗАСТАНЕТЕ ПРЕД УРНАТА И ДА ДАДЕТЕ ШАНС НА ИЗМАМНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ !
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работодателите по правило плащат половината заплата на работника по нерегламентиран начин (в плик).Затова просто НАП трябва да удвои декларираният имв ФРЗ и да им начисли данъците и осигуровките върху така получената сума.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хотелите трябва за плащат твърд данък за брой стаи.Пример: Петзвезден с 200 стаипо 500 лева на нощувка прави 100 000 за един ден. по 365 дни = 36,5 милиона приход.Плаща 10 % - 3,6 милиона + ДДС - то. Няма нужда от касови апарати.За ресторантите също. Отиват в данъчните в ресторанта, слагат свои хора и свои касови апарати на изхода на кухнята и на бара, засичат оборота за 24 часа, умножават го по броя на работните дни и базата за облагане е готова. Пак няма нужда от касов апарат.
33
0
 
4
 
! Отговори
Така де преди 5 години
Да не е "АРТЕ СПА" на Христо Томов?
32
2
 
35
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Нормално е финансовият ни министър да иска да ни дои с повече данъци и т.н. Но не е нормално същият този министър да не плаща данъци за луксозният имот, в който живее.Наглост до безобразие!
31
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Финансовият министър даде пример как петзвезден комплекс във Велинград отчита 500 лв. приход месечно." То е като да живееш в апартамента на кръстника и да не плащаш наем, за да не плаща и кръсгтника данъци!И ти на далавера и кръстника, пък нищо че си фин.мин!
30
9
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Не ми пука дали един работодател плаща данъци ,ако е коректен към работниците си и редовно си плаща на тях.
29
7
 
20
 
! Отговори
всичко ще се изясни преди 5 години
Почват с туристическия бранш и ресторанти ,дискотеки ,магазини ,ама има и таксиджии и какво ли не още бая народ ще напусне защото работят и крият минат ли изцяло на светло ще трябва да спрат или цените ще догонят за минути европейските, но в Б-я с този беден народ щом цените се вдигнат няма да има търсещи тези услуги и тогава ще се види ,че бройката на тези обекти е много голяма щом ще се ползват само от платежоспособни---по този начин много народ ще се насочи навън или към заводите..
28
48
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите са свикнали цял живот да крадат и сега реват кански , но няма да ги огрее. Изкате високи пенсии, безплатно здравеопазване и т.н. , ако може всичко да е безплатно. Някой трябва да си плаща данъците. Браво на Борисов , това е истински Държавник.
27
9
 
48
 
! Отговори
Свищовския Горянин преди 5 години
А Гурльо за 7 години нула лева за жилище. Няма ли да му турим и на него един касов апарат?
26
3
 
28
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Горанов през 2010: Шефееиииеее шефеееииеее, напускам парламентъ,чи кък да изхвануам симейству с 2000 лв на месец?
25
7
 
57
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Горанов да покаже как и ние да се сдобием с Мезонети по 150 кв.м. в София без пари и да си живеем царски... А после да ни казва ние как да си плащаме данъците!
24
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен (18)МУХХАХАХАНай-голямата мафия е ... държавната администрация
23
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от сега нататък никакви данъци на НАП от наемодателите,всички ще казват ,че ги е страх от земетресение и същинските им наематели с наем от по 1500лв са кумци или кръщелници като финансовия министър.
22
3
 
48
 
! Отговори
Влади Горанов преди 5 години
"Финансовият министър даде пример как петзвезден комплекс във Велинград отчита 500 лв. приход месечно" Сигурно собственика на хотела му е кръстник и го е пуснал да живее там без да плаща.
21
7
 
23
 
! Отговори
частник преди 5 години
Защо трябва да пращам в общ чувал. И да подхранвам анонимни бюрократи като Бебе. Е ми тези пари бих отстъпил на качествен клиент , който ми цени труда, бих си купил по нов инструмент или си оправя колата да е по еко чиста. В това виждам смисъла да не плащам на НАП.
20
7
 
47
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Какви *** ви гонят все вас, гербаджийте? Самия Горанов живее без да плаща, а има наглостта да се изразява по този начин! Да вземе първо той да си плаща и после да размахва пръст.... А и изобщо не е сигурно, че това, което казва е така. Предвид пълната им липса на концепция за бизнеса и издаване на разрешителни без оглед на презастрояването, в България има доста хотели пред фалит