Плевнелиев: Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!

Радев подготвя и води битките си като генерал, заяви Росен Плевнелиев
4 мар 2019 09:12,
600

Две години след като напусна "Дондуков" 2, Росен Плевнелиев твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той често критикува настоящия държавен глава Румен Радев и отправя остри политически послания.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", заяви Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че по отношение на издаване на строителни разрешения страната ни се намира на дъното на класацията, по-зле от половината африкански държави. По думите му човек трябва да почука на вратите на 13 институции и да поиска подпис от всяка една от тях.

"Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство", настоя президентът Плевнелиев.

Той определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", каза още Плевнелиев.

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския", подчерта той.

За депутатските бойкоти, посещението на руския премиер Дмитрий Медведев, критиките на президент срещу президент - с Росен Плевнелиев разговаря Стоян Тричков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


600
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога повече предател русофил за държавен глава!
360
33
 
7
 
! Отговори
Да преди 5 години
Плевнелиев не беше добър президент но след него нямаме български президент. Сегашната фигура няма изява пред журналисти, срещи със собствена мисъл само чете няколко изречения сигурно е добър шофьор за такси.
359
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеее, малеееее! Докъде стигнахме безакълни да ръсят акъл? Лошо. много лошо. За онзи строителен инженер с купената диплома става въпрос.
358
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
москва вика агент Радева. агент Радева да се яви в изповедалнята на агент Кирила
357
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПАРЦАЛА БГ ДНЕС БЪРЗА ДА СЕ СПУСНЕ С КРИТИКИ КЪМ ПРЕЗИДЕНТА, А ОНЯ *** КОЙТО НА 10 Е БИЛ НА МИТИГ СЕ НАСИРА КОГАТО МОЖЕ ДА ПЛЮВА ПО МАЙКАТА МУ ХРАНИЛНИЦА
356
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е човека.
355
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом руските *** ревът така неистово, значи Плевнелиев казва истината която много боли. Затова всеки разумен човек трябва да се замисли върху този факт.
354
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Радев летеше този *** пълзеше м/у краката на ....Айде, всички знаете къде!
353
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОЖЕ АКО НЕ СИ БИЛ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР ДА СТАНЕШ ПРЕЗИДЕНТ,ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕШ ШКОЛАТА ЗА ИЗМАМНИЦИ
352
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавният глава обслужва руския геополитически интерес!Не само това, нашият държавен глава е по скоро държавен език за почистване на руски интимности.
351
1
 
14
 
! Отговори
вас ис дас преди 5 години
Фрау Росзелинден е най-добрият пример как превантивните средно-пръстови проверти на простата са преминали в проверка за удоволствие на ахналния му нерв. Лицето му излъчва букет от гиздави женски хормони.Поведението го прави атрактивна биологическа маса ползвана в некои страни за ръгане а славата му на Хорноимащ му е дала името Хорноносецът ПлевненкинБаъ дъ увй, Нека се опита да обясни на неските граждани че Меркел си разговаряла с руския президент повече отколкото Росен е разговарялс Папата
350
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо изобщо най-безмисления ни президент, за цялата демокрация дава мнение, че и това мнение се тръби по медиите. Видно е, че достойнство няма, но поне може да не дава акъл.
349
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо наричате това чуч..ело президент? Той беше една ***. Не случайно ББ каза че което и магаре да предложи ще стане президент. Добре че се намери достоен българин който да отстоява интересите на България.
348
5
 
52
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Плевнелиев беше Президент на България .Добре че свърши това мъчение за България и Институцията Президентство .Още се чудя на хората пуснали гласа си за Плевнелиев - как можахте да гласувате за телефонен измамник , ром .Но както се казва - Всяко Зло за Добро . Сега си поправихме грешката - имаме Най-Достойния Президент - Радев .
347
1
 
13
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
До ДокоИ ти си гласувал за него сигурно само защото беше ГЕРБ
346
2
 
41
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
Пенелиев съвсем упорито и със желание потвърждава правилото -" Никога не е късно да станеш за смях "
345
1
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Докоаз бих казал:-"Най-трагичния"...За клоун може и да е бил "най-смешния",но за президент....
344
3
 
39
 
! Отговори
джо преди 5 години
Програмата е ясна: един ден ще говори Паси на другия Плевнелиев и така до края на света. Да живее ДКМС!!!!!! и другарите от НАТО. Те вече ще ни строят мостове и детски градини даже ще ни правят и деца. Големи шушумиги ей....
343
0
 
36
 
! Отговори
Участваше в едно преди 5 години
До Анонимен"А бе тоя не беше ли синоптик? Някъде съм го виждал май, ама къде беше..."гей порно с Американския посланник - едни "афро-американци" му правиха му дабъл пенетрейшън - той за това си мисли че Американците са му приятели
342
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тоя не беше ли синоптик? Някъде съм го виждал май, ама къде беше...