Премиерът Борисов посрещна руския си колега Дмитрий Медведев

Руският премиер е на двудневно посещение у нас
Обновена: 4 мар 2019 15:34 | 4 мар 2019 14:54, Анисия Иванова
175

Снимка: Reuters

Започна церемонията по официалното посрещане на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев на площад "Св. Александър Невски". Министър-председателят Бойко Борисов посрещна руския си колега. Визитата е по покана на Бойко Борисов.
Още по темата

Медведев пристигна на официално двудневно посещение у нас ден след националния празник 3 март. Това е втората визита на руския премиер в България след идването му през 2008 г. като част от делегацията на президента Владимир Путин.

В посрещането участваха и вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, енергийният министър Теменужка Петкова и социалният министър Бисер Петков. На церемонията присъства и президентът на "Газпром" Алексей Милер.

Председателят на правителството на Руската федерация поднесе венец пред Паметника на незнайния воин.
След церемонията по официалното посрещане на руската делегация Медведев и Борисов ще проведат разговор на "четири очи" в Министерски съвет, последван от пленарна среща на двете делегации.  В програма на руския премиер е предвидена и среща на "четири очи“ с президента Румен Радев.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

През втория ден от посещението на Медведев в София - 5 март, двамата с премиера Борисов ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
5
 
! Отговори
стар гербаджия преди 5 години
До АнонименБорисов,ако искаш да гласуваме за теб,внимателно с Русия,че всичките сме русофили и обичаме нашия освободител- Русия,,но ти май го знаеш това,,,,,,
140
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаспадин Медведем ако само 200 г. по рано бяхте дошли у нас то Осмаците щяха да ви унищожат до 10-то коляно , ама сте големи манипулатори тоест хитри манипулатори
139
3
 
2
 
! Отговори
към 151 преди 5 години
и тва шменти-капели Руснаците го наричат (освобождение)..................хахаха
138
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Медведем що не скочихте на Османската армия малко преди 100 г от идването ви у нас 1878 г. да ви разкажат играта а чак при отслабване на Османката армия , така всеки може , с това се докажва че сте шментиш-капели
137
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва на снимката горе между Медведем и Борисов е осбождение , така са ни освободили и продалжават да ни освобождават
136
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците само ни освобождават , тва осбождение няма край , вече 141 г. ни освобождават , продължаваме дами и господа с освобождението.............хахахаха
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НОМЕР2Да,ще гласуваме на инат за тези партии,защото досега само обслужват интереси,които са вредни за България,заради някакъв си бизнесмен,който ще намаже от заровените тръби за хъба,проваляме изгодните ЮП и ТП,които са нужни и на България и други европейски държави!Няма да се наядат,ще носят парите в гроба си!Пет пари не дават за състоянието на държавата и населението!
134
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бОРИСОВ ТЕ СА НИ ОСВОБОДИЛИ , ДЛЪЖЕН СИ ИМ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ..............ХАХА...................ТАА МАНИПУЛАЦИЯ С ТВА ОСВОБОЖДЕНИЕ КОЛКО ВЕЧЕ ТРАЕ
133
19
 
5
 
! Отговори
Новичок преди 5 години
Никой не иска да чуе за руснаците. Не са канени на трапезата. Тиквата Не знае чужди езици. Не сме 16-та република на СССР. Който го е поканил този Да Умре..............Чао
132
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Посещение от куртоазия . ЕС не дава южен поток .Тва каза човека . А за аеца може да се разберем ;) Вие намерете парите ,а ние ще го построим ;) Според мене руснаците трябва да заобиколят ЕС .Надолу през Турция .Заобикалят Крит и Гърция .Стигат до черна гора от там през Сърбия до Унгария . На укрите им вдигат цените и им казват ние ви продаваме на вас ,а вие им искайте на другите колкото искате отгоре .И готово . Да видим после герб и бсп ;)
131
8
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 години
Дурачок Димон спусна зповедите от Кремъл, от другото джудже! А що за "човек" може да агитира за рубладжийски, предателски партии като Атака, БСП и АБВ? Въпреки, че с тази покана на ББ, се видя, че и ГРОБ е рубладжийска партия!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 137България е ненадежден за всички партньор!
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Русия е несигурна "Българският народ е беден."ВИНАГИ!
128
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските десни демократи вложиха+получиха пари в хъба+тръбите и ще се борят със зъби нокти за този ненужаен хъб и скъпа газ,вместо изгодния ЮП.Пет пари не дават,че ще ощетят българите и държавата,а и други европейски държави, важното е,че има голяма печалба за тях!И ще обвиняват руснаците,турски поток или ЮП за алчността си!Гласувайте за ПЕС,БСП,АБВ,Атака,не за българските десни партии!Гробарите трябва да си ходят!И защо толкова късно ще строят Белене,чак след няколко години?
127
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските десни демократи вложиха пари в хъба и ще се борят със зъби нокти за този ненужен хъб и скъпа газ.Пет пари не давт,че ще ощетят българите и държавата,важното е,че има голяма печалба за тях!И ще обвиняват турски поток или ЮП за алчността си!Гласувайте за ПЕС,БСП,АБВ,Атака,не за българските десни партии!
126
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да повериш на страна,която е заплаха за сигурноста на страната ти,ремонт на бойни самолети,е най-малкото лудост,да не кажа нещо обидно.Унгария,която е приятелска страна на Русия,разпродава руските си самолети,а Борисов харчи пари за ремонт на такива.Не бих се качил в ремонтиран от руснаци самолет,ако съм пилот.При това противопоставяне,имайки предвид,че България е натовска страна,а Русия-заплаха за света и напредналата хакерска техника.Борисов се подготвя да предаде НАТО,ако Русия поиска това.
125
15
 
8
 
! Отговори
Русия е несигурна преди 5 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
124
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лилипутин/двамата са едно и също/,ще остане с празни джобове,защото ,с Борисов си правят сметките без кръчмаря.Борисов много трябва да помисли преди да подпише ,какъвто и да е договор с руската страна,защото пак народът ще плаща непосилни неустойки,не той.Русия винаги иска държавни гаранции и после отива на арбитраж,за да си търси парите онт нещо,което не се е случило и не е имало шанс,да се случи.
123
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво чух,нови руски изтребители,този път Борисов и ГЕРБ се запътиха към дъното,а тях и България.
122
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** ся не знаят да плюват ли Бойко щом е с Медведев....мноо тъпо...тей кат станиии