Медведев в България - много приказки, а конкретиката?

Русия хитро конструирала ЕС като трета страна в темата "Балкан"
Обновена: 5 мар 2019 21:28 | 5 мар 2019 20:51, Камелия Цветанова
155
Медведев в България - много приказки, а конкретиката?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приключи официалното посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Все по-малка е вероятността да има нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница. "Газпром" се отказа от участие в газов хъб "Балкан".
Още по темата
"Знаците на визитата бяха няколко. Путин беше в Сърбия, но не дойде в България. Това означава нещо на дипломатически език. Това не е драма, тъй като е достатъчно значимо посещението на руския премиер. Политиците ни трябва да разчетат тези ходове. Важно е какво се каза. Обсъди се енергетиката, но не и политиката. Разговорът беше изцяло на икономическа тематика. Има немалко политически въпроси, които трябва да обсъдим с Русия. Нищо ново не се каза, нищо конкретно – само приказки", отбеляза лидерът на партия "Народен съюз" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

Според гостa Русия хитро конструира ЕС като трета страна в темата за газовия хъб "Балкан".

"Не може да питаме Брюксел дали можем да строим или не. Държавниците ни трябваше да водят разговорите с Русия като представител на ЕС. България не бива да търси одобрението на всички, трябва да бъде активна членка на ЕС. Имаме разминаваме в геополитическия диалог. Дипломацията ни допусна грешка", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на туризма Йончев отбеляза, че Борисов и Медведев малко могат да направят, за да подобрят ситуацията.

"Туризмът е изключително частен бизнес, който държавите трудно могат да направляват", посочи още той.

С Русия не можем да правим само бизнес без политика, изтъкна лидерът на "Народен съюз" за финал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко което сега се прави е в името на Бъдещите Поколения . Дали - ама На Дали .
133
1
 
1
 
! Отговори
бай Ван преди 5 години
ЕС вече е пред разпадане, и на различни скорости. Европейската комисия ще даде пълен назад с проектите в южна Европа, защото нямат никакъв интерес да помагат България да си стъпва на краката и да има силна икономика.До 6 месеца финансовата криза барабар с твърдия Брекзит ще се появи в ЕС, и тогава никакви хъбове няма да извадят ГЕРБ от блатото.А прословутата чакалня за еврозоната не може да направи нищо поне още 2-3 години. Единствено Германия и Холандия спечелиха от еврото, другите не.
132
1
 
4
 
! Отговори
хахахааааа.... преди 5 години
До ХъИскаш - да бъдем послушното пуделче на америка.....
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медведев е в България за да *** герберите. До преди няколко години ни се молеха за Южен поток. Сега Бойко му се моли за чучурче от Турски поток. И Медведев му казва, че може ама надали ;)))
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ползата за България от Южен поток беше много ниска цена на газа - предпоставки за инвестиции + работни места с добри заплати + транзитни такси + допълнително развиване на инфраструктурата и стокооборота покрай поддържащите отрасли. Общо взето загубихме поне 20 000 работни места от загубата на Южен Поток. Колко данъци загуби държавата? А колко пенсионни, здравни и образователни вноски? Бойко е за бесене. Дано поне в затвора го вкарат.
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конкретиката е, че отказа на България от Южен Поток струва на Русия 800 милиона Евро. И те ще бъдат платени от българина. В цената на тока, газа и бензина. С лихвите. Които, разбира се са огромни, понеже ще се калкулират и пропуснати ползи, и оскъпяването на проекта, който мина през Турция... Общо взето ще си избият руснаците парите и българина ще плаща, защото Бойко така каза...
128
4
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Медведев що си губи времето в БГ?
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОП разкарайте се,съсипахте държавата и не ви пука!
126
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 5 години
до 131..Каква "политика" бе сокалче? Убеден съм че нямаш и 30 г..Но ми говориш за ЕС и НАТО! -:)
125
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До българин132 Разбира се,че ще следва,България е лоялна към партньорите си- НАТО и ЕС,да не би да искаш да се съобразяваме с Евразия,с руската диктатура?Въпросът е,дали Борисов не предава евроатлантическите ни партньори и дали не залита към Русия?
124
3
 
13
 
! Отговори
българин преди 5 години
Всичко беше формално!!! "Нашия" следва "политиката" На ЕС и Америка! Но не И НАШАТА! Та какво да очакваме? Срам ме е от него като българин!
123
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски поток - дръжки и Белене - дръжки,пари за проекта за Белене от ЕК - също дръжки!А щом няма да има турски поток,ще спре и украинската,общо - дръжки!Бокуци вървете си!Да се връща Станишев и АБВ!
122
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ЧАСТ ОТ ОЦЕНКАТА НА ЕКСПЕРТИ ЗА БОКО-ТИКВАТА: ИНДИВИД С НИСКО НИВО НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, ФАЛШИВА ОБРАЗОВАТЕЛНА СТЕПЕН, ЛИПСА НА ЕТИКА В ПОВЕДЕНИЕТО, НЕЗНАНИЕ НА ЧУЖД ЕЗИК, ПРИМИТИВНИ ПРОТОКОЛНИ ОБНОСКИ, ПЪРВОБИТНО И ЧУВСТВИТЕЛНO ЕГО, ТОТАЛНО ОТСЪСТВИЕ НА САМОКРИТИЧНОСТ, БОЛЕЗНЕНО САМОВНУШЕНИЕ ЗА НЕПОГРЕШИМОСТ, БОГАТА МАФИОТСКА БИОГРАФИЯ И СИЛНО ИЗРАЗЕНА СКЛОННОСТ КЪМ КОРУПЦИОННИ ДЕЙСТВИЯ"
121
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "ЕК вчера заяви": Газ ще имаме, въпроса е: на каква цена.Не сме голям потребител и ще ползваме газта през Украйна, докато се транзитира оттам. А за в бъдеще ще трябва да използваме с конектор или с Турция, или с Гърция. Но досега получавахме към 200 милиона лева от транзит до Турция, а тръгне ли Турски поток, дотук.
120
17
 
4
 
! Отговори
Хъ преди 5 години
Аз газ не ползвам, а който ползва не Запада, а Русия ще го върне в каменната ера, защото отказахме да бъдем послушното пуделче на Кремъл.
119
4
 
17
 
! Отговори
ЕК вчера заяви преди 5 години
че НЯМА да даде никакви гаранции Турски Поток през България, така че можете да забравите за евтината Руска газ ... то и за скъпата Американска втечнена газ може да забравите защото САЩ нито имат капацитет да ни покрият нуждите нито някога са ни предлагали газзапада ще ви върне в каменната ера !!!
118
3
 
23
 
! Отговори
Голям смях преди 5 години
***, освен да се хвали и да говори безмислени неща, друго не умее. Дай му далаверка, врътка, кражбичка, корупцийка, суджуче и простотия. Направи ни за смях пред целия свят.
117
3
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 122: Газопреносна система имаме, а тръби ще се намерят. Тонове тръби за Южен поток стояха няколко горини на кея на пристанище Варна. Ако Турски поток мине през Гърция, значи нещо друго ни е липсвало
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никакъв поток няма да мине през нас по една изключително проста причина - за това трябват тръби и газопреносна мрежа, такава нямаме! ЕС дори и да даде средства за газов хъб, няма да ни плати вересиите вътре в държавата. руснаците си гледат изгодата - ако ще строят тръба, искат да спечелят, нормално е. за тях сме една ненужна територия, за ЕС сме свърталище на корупция и грешно изхарчени пари.
115
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкоооооу,какви са тези турски кораби на наша територия,пак сте ос-рали нещо!